Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Αθηνών, Κιλκίς, Ηρακλείου, Πάτρας

toymashs1__article

 

Την Τετάρτη 17 Απριλίου, άλλη μια ενδιαφέρουσα ομιλία έλαβε χώρα στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών. Κεντρικό ομιλητής ο συναγωνιστής Μάκης Τουμάσης και θέμα «1821 – 2013: 192 χρόνια στα σαγόνια των δανειστών».

Ο συναγωνιστής με τεκμηριωμένες, ιστορικά και οικονομικά, θέσεις παρουσίασε το μέγεθος του εφιαλτικού παιχνιδιού που παίζεται από τις απαρχές της Επανάστασης του ’21 και εξελίσσεται μέχρι τις μέρες μας. Το 1824 ξεκίνησε η θλιβερή ιστορία της οικονομικής «βοήθειας»- εξάρτησης με τα δύο ληστρικά βρετανικά «δάνεια της ανεξαρτησίας». Ήταν το σχέδιο οικονομικής υπονόμευσης της Πατρίδας μας, που είχε τεθεί σε εφαρμογή από τους δύο αγγλοεβραίους τραπεζίτες, αδερφούς Ιωσήφ και Σαμψών Ρικάρντο. Το «δάνειο» εκείνο είχε ύψος 800.000 στερλινών, και για να δοθεί, οι δανειστές μας  απαίτησαν να υποθηκευθούν όλα τα Εθνικά μας Κτήματα. Δηλαδή, όλη την Ελλάδα!

Από το ποσό των 800.000 λιρών, μόνον οι 298.700 εδόθησαν στους επαναστατημένους Έλληνες Αγωνιστές, ενώ όλα τα υπόλοιπα επεστράφησαν -μέσω γραφειοκρατικών εξόδων-  κατευθείαν στους δανειστές, ενώ το απαιτητό ποσόν αποπληρωμής ήταν περίπου διπλάσιο του αρχικού, και εξοφλητέο μέσα σε 36 χρόνια. Το 1827 ο Καποδίστριας πελαγωμένος από το ύψος του χρέους αναγκάζεται να ζητήσει νέο δάνειο από τους Γάλλους, για να μπορέσει να ξεχρεώσει το προηγούμενο! Στις 30 Οκτωβρίου 1893 και δια στόματος Χαριλάου Τρικούπη ειπώθηκε το «Δυστυχώς, Κύριοι, Επτωχεύσαμεν!» Ο μοναδικός Έλληνας Κυβερνήτης που τόλμησε να υψώσει το ανάστημά του στους τραπεζικούς τοκογλύφους και να πει το πρώτο μεγάλο του ΟΧΙ, ήταν ο Ιωάννης Μεταξάς στις 4 Αυγούστου 1936. Ήταν αυτός που τόλμησε να αρνηθεί να πληρώσει η Χώρα και ο Λαός μας το τοκογλυφικό χρέος προς την Βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique και η Ελλάς, με τα δίκαια επιχειρήματά της, δικαιώθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο!

Όλα αυτά επαναλαμβάνονται ακριβώς και σήμερα. Μόνο οι ημερομηνίες αλλάζουν και οι φιγούρες των θλιβερών δουλοπρεπών, ανθελλήνων, μεταπολιτευτικών πολιτικάντηδων. Μόνον ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από αυτόν τον βάλτο και να την οδηγήσουν σε ένα καινούργιο Μέλλον. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!

T.O. Αθηνών
Δηλιγιάννη 50, σταθμός Λαρίσης
210-8235030
Τρίτη, Τετάρτη & Σάββατο: 19:00-21:00

Τ.Ο. Κιλκίς: Ομιλία Μιχάλη Τσακίρη

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-athhnwn-kilkis-hrakleiou-patras#.UXGLgbWePRM#ixzz2Qw1vA7HA

Exit mobile version