Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

1η ιδρυτική συνδιάσκεψη Ένωσης Ελλήνων Οδηγών

odigoi1__article

 

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της ‘Ένωσης Ελλήνων Οδηγών στα γραφεία της Τ.O. Αθηνών της Χρυσής Αυγής. Οι διεργασίες για την σύσταση του νέου συνδικαλιστικού οργάνου των Ελλήνων οδηγών υπό την αιγίδα της Χρυσής Αυγής ξεκίνησαν παρουσία των Συναγωνιστών Γιάννη Λαγού και Ηλία Παναγιώταρου όπου έδωσαν το βασικό οργανόγραμμα. Κατά την συνεδρίαση απηύθυναν χαιρετισμό ο Συναγωνιστής Γεώργιος Γερμενής, καθώς και αντιπροσωπεία από τον Λαϊκό Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ταξί (ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ.). Σκοπός της ενώσεως είναι η προστασία, η ενίσχυση της εργασίας και των δικαιωμάτων των Ελλήνων Οδηγών που απορρέουν μέσα από τις κλαδικές, Εθνικές και διεθνείς συμβάσεις εργασίας.

Τα βασικά αιτήματα της πρώτης συνεδρίασης ήταν:
• Η επαναφορά όλων των εργασιακών κεκτημένων προ τρόικα εποχής
• Κανένας Έλληνας οδηγός άνεργος
• Ελευθερία του Έλληνα οδηγού που απορρέουν από τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα στους χώρους εργασίας του
• Να κάνουμε τον Έλληνα οδηγό την κορυφή των οδηγών τόσο στην χώρα μας όσο και στην διεθνή κοινότητα
• Καμία οικογένεια Έλληνα οδηγού στην ανέχεια στην πείνα και στην ανεργία
• Ουδείς Έλληνας οδηγός ανασφάλιστος, χωρίς υγειονομική περίθαλψη ακόμα και σε περιόδους  ανεργίας
• Εναρμόνιση του Υπουργείου Μεταφορών με τις ανάγκες του Έλληνα οδηγού τόσο στα εθνικά όσο και στα Ευρωπαϊκά πλαίσια

 

Η Ένωση Ελλήνων Οδηγών μέσα στην κρίση θα βρεθεί στο πλευρό του Έλληνα οδηγού χορηγώντας ανάλογα των δυνατοτήτων της τα βασικά εφόδια και βοήθεια σε επαγγελματικά θέματα. Σύντομα θα πραγματοποιηθεί και νέα συνεδρίαση. Καλούμε τους Έλληνες οδηγούς να πλαισιώσουν αυτή την νέα προσπάθεια, ώστε να γιγαντωθεί αυτή η νέα συνδικαλιστική κίνηση για το καλό του Έλληνα επαγγελματία.

Η Χρυσή Αυγή διαμηνύει ότι θα σταθεί στο πλευρό των Ελλήνων οδηγών και σύντομα θα εξαπλωθεί και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους για την σύσταση πατριωτικών συνδικαλιστικών φορέων που θα υπερασπίζονται τα δικαιώματα των Ελλήνων επαγγελματιών.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/1h-idrutikh-sundiaskepsh-enwshs-ellhnwn-odhgwn#.UXLhNLWePRM#ixzz2R1x0U7Ih

Exit mobile version