Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η εθνοκτόνα μνημονιακή κυβέρνηση κάνει περικοπές ακόμα και στην δασοπυρόσβεση

canadair__article

 

Η παρατήρηση των στατιστικών στοιχείων τα οποία προκύπτουν από την επίσημη ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος δείχνει  μια ανησυχητική αύξηση των δασικών πυρκαγιών που κυμαίνονται κατά μέσο όρο στις 15 – 20 κάθε ημέρα. Πριν από λίγες ημέρες στη περιοχή της ορεινής  Κορινθίας είδαμε, μεγάλες φωτιές να καίνε τον λιγοστό πλέον εναπομείναντα δασικό πλούτο της χώρας μας.

Πλησιάζοντας την ημέρα έναρξης της αντιπυρικής περιόδου «1η Μαΐου» ο κρατικός μηχανισμός καταστολής της δασοπυρόσβεσης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα δομών, που αποδυναμώνουν την επιχειρησιακή του ικανότητα, εξαιτίας ακόμη μιας περικοπής των κονδυλίων που ανέρχεται στα 107.000.0000 ευρώ, που αποφάσισε η τριμερής συγκυβέρνηση με σκοπό να χορτάσει τα παγκόσμιους αφέντες της. Από το 2007 έχουν να αγοραστούν λάστιχα για τα οχήματα της Πυροσβεστικής, και με δεδομένο το δύσβατο του εδάφους που επιχειρούν, εγκυμονούν κινδύνους ακόμη και για την ασφάλεια του προσωπικού. Τα Πυροσβεστικά αεροπλάνα CL-215 και CL-415 τα μεν πρώτα επιχειρούν από τη δεκαετία του 1970 τα δε άλλα εξαιτίας της μη σωστής συντήρησης δεν είναι πάντα διαθέσιμα. Τα ιδιόκτητα ελικόπτερα λόγω της μακροχρόνιας καθήλωσής τους και των ληγμένων πιστοποιητικών των χειριστών είναι ζήτημα, αν θα μπορέσουν να είναι διαθέσιμα για όταν χρειαστούν. Σε εξέλιξη επίσης η μίσθωση των 12 ελικοπτέρων βαρέως τύπου από την νατοϊκή  εταιρεία NAMSA .

Προβλήματα υπάρχουν και στο έμψυχο υλικό και παρά τη πρόσληψη των 4000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, το πρόβλημα παραμένει λόγω του περιορισμού της χρησιμοποίηση τους που απαγορεύει την νυκτερινή εργασία, καθώς και τα Σαββατοκύριακα. Εκκρεμεί η πρόσληψη 750 επιτυχόντων πυροσβεστών και αν κρίνει κανείς από την απάντηση το υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ σε ερώτηση του συναγωνιστή βουλευτή της Χρυσής Αυγής Πολύβιου Ζησιμόπουλου θα καθυστερήσει αρκετά ακόμη.

Την περασμένη εβδομάδα, έχοντας  την τιμή να εκπροσωπήσω τον Γ.Γ. του Λαϊκού Συνδέσμου- Χρυσή Αυγή Νικόλαο Μιχαλολιάκο, σε εκδήλωση που οργάνωσε το Πυροσβεστικό Σώμα  με θέμα «Παρελθόν-Παρόν -Μέλλον» ακούστηκε από τα χείλη της φυσικής ηγεσίας του σώματος ότι η πολιτεία δείχνει έμπρακτα την αγάπη της προς τη σώμα, θεσμοθετώντας ηθικές αμοιβές με τη βράβευση υπαλλήλων που διέπραξαν εξέχουσες σημασίας πράξεις κατά το παρελθόν. Το σίγουρο είναι ότι η τριμερής συγκυβέρνηση του μνημονίου μείωσε τους μισθούς και φτωχοποίησε το προσωπικό φτάνοντας το σε οικονομική ένδεια, όπως και ολόκληρο  τον Ελληνικό λαό.

Δεν ήρθε στη εκδήλωση ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ και η καρέκλα του έμεινε κενή. Πιθανόν να πήρε εντολή να πάει στη Μανωλάδα από τους φίλους του τους μασόνους. Και άλλωστε δεν είχε και κάτι να πει. Η δήλωση που έκανε αναφορικά με τη Πυροσβεστική τα λέει όλα: Το υλικό μας είναι σε μια κατάσταση που κινδυνεύουμε να μας προδώσει.

Η Χρυσή Αυγή έχοντας επανειλημμένα δείξει το ειλικρινές ενδιαφέρον της για το περιβάλλον και το φυσικό πλούτο της χώρας καλεί την κυβέρνηση -έστω και την ύστατη στιγμή- να αναθεωρήσει την καταστροφική πολιτική της και να διαθέσει τις αναγκαίες πιστώσεις για ένα αξιόμαχο κατασταλτικό μηχανισμό δασοπυρόσβεσης. Από την πλευρά μας διαβεβαιώνουμε τον Ελληνικό λαό ότι και αυτό το καλοκαίρι θα είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό του όποτε χρειαστεί.

Σταύρος Κρίκος

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-ethnoktona-kubernhsh-kanei-perikopes-akoma-kai-sthn-dasopurosbesh#.UXPeR7WePRM#ixzz2R6KxuOnZ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-ethnoktona-kubernhsh-kanei-perikopes-akoma-kai-sthn-dasopurosbesh#.UXPeR7WePRM#ixzz2R6Konjxe

Exit mobile version