Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη; Ασύστολα ψεύδη Σαμαρά!

samaraserdogan__article

 

Ο πρόεδρος της τρικομματικής συγκυβέρνησης, Αντώνης Σαμαράς, δεν χάνει ευκαιρία να τονίζει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί πως τα ελληνικά κοιτάσματα του Αιγαίου είναι και ευρωπαϊκά. Από κοντά, τα κανάλια της διαπλοκής και οι φυλλάδες της καθεστωτικής προπαγάνδας σπεύδουν να χειροκροτήσουν τη σημασία της ελληνικής συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως εγγύηση για τη διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων. Πέρα όμως από τα ευχολόγια και τη στυγνή προπαγάνδα για να καλυφθεί η εγκληματική πολιτική των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων, υπάρχουν γεγονότα τα οποία αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση και προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς, ψεύδονται συνειδητά, επιδιώκοντας να εξαπατήσουν και να αποκοιμίσουν το Λαό μας.

Στις 2 Απριλίου 2013, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων(ΕΔΑΔ), εξέδωσε την απόφασή του, σχετικά με την προσφυγή της Ελένης Μελεάγρου κατά της Τουρκίας. Η κυρία Μελεάγρου, είχε πρωτύτερα εξαντλήσει όλα τα εσωτερικά ένδικα μέσα που προσέφερε η Τουρκία στα κατεχόμενα, σύμφωνα με την απαίτηση του ΕΔΑΔ. Με την προσφυγή της, η Ελληνίδα ζητούσε την επιστροφή 14 τεμαχίων γης στα κατεχόμενα, την αναγνώριση δηλαδή και την επιστροφή της περιουσίας της. Οι ευρωπαίοι «εταίροι» του κυρίου Σαμαρά και ολόκληρου του μεταπολιτευτικού συρφετού όμως, είχαν αντίθετη γνώμη.

Το ΕΔΑΔ απέρριψε το αίτημα της κυρίας Μελεάγρου, με το σκεπτικό ότι οι τίτλοι του κτηματολογίου της Κυπριακής Δημοκρατίας από μόνοι τους, δεν αποδεικνύουν την ιδιοκτησία ακινήτου στα κατεχόμενα. Ουσιαστικά δηλαδή, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συντάχθηκε με τις τουρκικές θέσεις. Η παράγραφος 12 της απόφασης αναφέρει πως: «ως μέτοχοι, οι αιτητές δεν μπορούν να διεκδικήσουν δικαιώματα περιουσίας σε γη που ανήκει σε εταιρεία, η οποία συνεχίζει να υφίσταται». Η εταιρεία Μελεάγλου είχε ακίνητη περιουσία στα κατεχόμενα, στην οποία περιλαμβάνονται και τα 14 επίμαχα τεμάχια γης και μετά το 1974 αδρανοποιήθηκε και έμεινε ως εταιρεία μόνο στα χαρτιά. Το 1986, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας αποφάσισε να μεταβιβάσει την περιουσία στην μητέρα της Ελένης Μελεάγρου, σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η προσφυγή στο ΕΔΑΔ έγινε από τους νέους νόμιμους ιδιοκτήτες της περιουσίας, όπως αυτοί αναγνωρίζονται από το κυπριακό κτηματολόγιο, αλλά αμφισβητούνται από την Τουρκία.

Η απόφαση του ΕΔΑΔ αποδεικνύει ξεκάθαρα πως η ΕΕ υιοθετεί πλήρως την τουρκική πολιτική, ενώ ταυτόχρονα αμφισβητεί ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας σε δικαιώματα περιουσίας, επί του συνόλου της νησιωτικής επικράτειας. Η εξέλιξη αυτή, δε μπορεί παρά να είναι ο προάγγελος δραματικών αλλαγών σχετικά με τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προστριβές Ελλάδος και Κύπρου με την Τουρκία, κατά τη στιγμή μάλιστα όπου υφίστανται τεράστιου εθνικού ενδιαφέροντος εκκρεμότητες.

Η εξέλιξη της υποθέσεως αυτής, βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το φλέγον ζήτημα της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ως γνωστόν, η Τουρκία αξίωσε τη συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων με την Κυπριακή Δημοκρατία, κατ’ αντιστοιχία με τις απαιτήσεις της επί των ελληνικών κοιτασμάτων του Αιγαίου, εξαπολύοντας απειλές για χρήση ακόμη και στρατιωτικών μέσων, στην περίπτωση κατά την οποία οι Έλληνες αγνοήσουν τις τουρκικές απαιτήσεις. Μόλις πρόσφατα επίσης, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, δήλωσε με αλαζονεία πως η χώρα του είναι έτοιμη να προχωρήσει σε βήματα ουσιαστικής προσέγγισης με την Κυπριακή Δημοκρατία, σε περίπτωση αμοιβαίας προθυμίας εκ μέρους της Λευκωσίας!

Η οικονομική αρνητικότατη συγκυρία είναι ανεπίτρεπτο και συνάμα θρασύτατο, να χρησιμοποιείται ως άλλοθι από την κυβέρνηση Σαμαρά. Αντίθετα, αποδεικνύει το γεγονός ότι το Ελληνικό Κράτος αδιαφορεί για την εξωτερική του πολιτική, ακριβώς επειδή έχει πλέον στερηθεί των κυριαρχικών του δικαιωμάτων. Παρά λοιπόν τα ευχολόγια και τις μεγαλοστομίες Σαμαρά περί «ευρωπαϊκής υπόθεσης των ελληνικών κοιτασμάτων», η πραγματικότητα φανερώνει πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξαπατά συνειδητά τον Ελληνικό Λαό, την ίδια στιγμή κατά την οποία ετοιμάζεται, με τη παραίνεση ή την εντολή των Βρυξελλών, να ξεπουλήσει τον εθνικό μας πλούτο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/eurwpaikh-allhlegguh-asustola-pseudh-samara#.UXkn5rWePRM#ixzz2RTmsVCzR

Exit mobile version