Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Αθηνών, Πέλλας – Ημαθίας, Χαλκιδικής

ΤΟΑΘΗΝΩΝ

 

Η «Έξοδος του Μεσολογγίου» ήταν το θέμα της προβολής η οποία έγινε στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών το βράδυ της Τρίτης  23 Απριλίου 2013, παρουσία πλήθους συναγωνιστών και μελών μας.  Η ιστορική αυτή νύχτα, μεταξύ 10ης και 11ης Απριλίου του 1826, συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα γεγονότα της Παγκόσμιας Ιστορίας και αναφέρεται στην ηρωική έξοδο των πολιορκημένων στρατιωτών και αμάχων από τα τείχη τα οποία οριοθετούσαν την Ιερή Πόλη, όταν τα περιθώρια αντίστασης απέναντι στα τουρκικά και αιγυπτιακά στρατεύματα είχαν πλέον χαθεί.  Η εθελοθυσία των πολιορκημένων ηρώων επιτάχυνε τις διαδικασίες για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των Μεγάλων Δυνάμεων για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος, ενδυναμώνοντας το αίσθημα του φιλλεληνισμού και της πολιτικοδιπλωματικής συμπάθειας προς τη χώρα μας.  Ο ηρωισμός τον οποίο επέδειξαν οι Μεσολογγίτες πλημμύρησε τους Έλληνες με αισθήματα θαυμασμού και τους όπλισε με δύναμη ώστε να αντισταθούν και να απελευθερωθούν εντέλει από τον Τουρκικό ζυγό.

Τ.Ο. Αθηνών
Δηλιγιάννη 50, σταθμός Λαρίσης
210-8235030
Τρίτη, Τετάρτη & Σάββατο: 19:00-21:00

Ν.Ε. Πέλλας-Ημαθίας: Προβολή της ομιλίας του Γ.Γ. της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Νικόλαου Μιχαλολιάκου στα γραφεία της Κρύας Βρύσης

Το Σάββατο, 20 Απριλίου 2013, κατόπιν μιας σύντομης ενημέρωσης για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις εκ μέρους του γραμματέα της Ν.Ε. Πέλλας, Συναγωνιστή Ιωάννη Σαχινίδη, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κρύας Βρύσης προβολή βίντεο με την ομιλία του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής Νικόλαου Μιχαλολιάκου προς την κοινοβουλευτική ομάδα της 19ης Απριλίου 2013, την οποία παρακολούθησε πλήθος υποστηρικτών και φίλων του κινήματός μας.

Στη συνέχεια ο γραμματέας της Ν.Ε. Ημαθίας, Συναγωνιστής Βασίλειος Τσιούλης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις επικείμενες δράσεις καθώς και για τις ενημερωτικές εκστρατείες που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα στον Νομό Ημαθίας.

Τ.Ο. Πέλλας – Ημαθίας
Κεντρική πλατεία, Κρύα Βρύση
Σάββατο: 18.00-21.00

Οικολογική δράση Χρυσής Αυγής Χαλκιδικής

Για μία ακόμη φορά, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πεδίου δράσεων, η Νομαρχιακή Επιτροπή Χαλκιδικής της Χρυσής Αυγής έδειξε το κοινωνικό και οικολογικό πρόσωπο του κινήματος μας. Την Κυριακή, 21 Απριλίου, δεκάδες Χρυσαυγίτες, με επικεφαλή το Γραμματέα της Ν.Ε., Συναγωνιστή Ήλκο Κοσμά,  πραγματοποίησαν δράση καθαρισμού μιας μεγάλης δασικής έκτασης, κατά μήκος της επαρχιακής οδού Πολύγυρου – Ιερισσού.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους παγκόσμιους τοκογλύφους απεργάζεται και επιτελεί την καταστροφή των δασών μας, όπως με τις  επικείμενες μεταλλευτικές δραστηριότητες που απειλούν την ύπαρξή τους, οι Έλληνες Εθνικιστές δείχνουν έμπρακτα το σεβασμό τους στο φυσικό μας περιβάλλον. Η εικόνα που αντιμετώπισαν οι Συναγωνιστές ήταν θλιβερή, ενδεικτική της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας των αρμοδίων, με πλήθος σκουπιδιών να καταστρέφουν την αρχέγονη ομορφιά της δασικής περιοχής. Επί τρεις ώρες, τα παιδιά με τα μαύρα σάρωσαν κυριολεκτικά την περιοχή, μην αφήνοντας πίσω τους ίχνος απορρίμματος.

Ιδιαίτερα θερμή υπήρξε και η αντίδραση του κόσμου, με πολλούς πολίτες που περνούσαν από το σημείο δράσης μας, να σταματάνε και να συνδράμουν στο έργο καθαρισμού της περιοχής, δείχνοντας έτσι τη στήριξη και τη συμπαράστασή τους.

 
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-athhnwn-pellas-hmathias-chalkidikhs#.UXqqc7WePRM#ixzz2RaU7Lvyz

Exit mobile version