Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όταν κατακρεουργείται η δεοντολογία

Δεν είναι η πρώτη (ούτε, φυσικά, η τελευταία) φορά που μια εκπομπή, με επίκεντρο την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, μονοπώλησε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ. Πιο πρόσφατο περιστατικό τα τεκταινόμενα στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, στον ΣΚΑΪ. Και αυτή η περίπτωση μάς επιτρέπει να βγάλουμε πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα. Φάνηκε, για πολλοστή φορά, η υποκρισία, η αναλγησία και ο ανελεύθερος χαρακτήρας των ΜΜΕ, όπως και ολοκλήρου του καθεστώτος. Φάνηκε το πώς εννοούν την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, τον πλουραλισμό, την ισονομία, τον διάλογο, την αντιπαράθεση διαμέσου αυτού. Φάνηκε ότι όταν ομιλούν για «δημοκρατία» και «διάλογο» εννοούν ό,τι αφορά αποκλειστικά στην κλίκα τους και τα στενά τους συντηρητικά συμφέροντα.

Τους λόγους, για τους οποίους ο Τράγκας αποφάσισε να συνεντευξιαστεί με τους εκπροσώπους της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, δεν μπορούμε να τους γνωρίζουμε. Αν, δηλαδή, έγινε λόγω μιας φωτεινής έκλαμψης πλουραλισμού του εν λόγω δημοσιογράφου ή απλώς επειδή -για να μιλήσουμε στην «σκληρή» εμπορική γλώσσα- η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ «πουλάει», και μάλιστα «πουλάει» πάρα πολύ. Αυτό δεν μας ενδιαφέρει, γιατί το ζητούμενο έχει να κάνει με το απύθμενο θράσος και την αστείρευτη αναίδεια που αναβλύζουν από την υποκριτική -και επικριτική- συμπεριφορά των κάθε λογής συστημικών φερέφωνων. Κατηγόρησαν τον Τράγκα ότι παρέκαμψε κάθε είδους δημοσιογραφικής δεοντολογίας με το να μας καλέσει, δίχως αντίλογο. Ωραία αντίληψη περί δεοντολογίας έχουν οι, κατέχοντες ποικιλοτρόπως την εξουσία, ψευτοδημοκράτες. Όταν, σε ένα σπάνιο διάλειμμα αντικειμενικότητας, ένας ή περισσότεροι εκπρόσωποι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ μπορούν να διατυπώσουν την άποψή τους, η οποία αντιπροσωπεύει, πλέον, ένα εκατομμύριο περίπου συμπατριώτες μας, οι ύαινες της παραπληροφόρησης ουρλιάζουν για ευνοϊκή (!) μεταχείριση.

Προφανώς, για τους αδίστακτους παραχαράκτες της αλήθειας, ο αντίλογος είναι απαραίτητος μόνον όταν υπάρχουν εκπρόσωποι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ σε κάποια εκπομπή. Όταν, όμως, συζητούν οι ψευτοδημοκράτες στα διάφορα στημένα «πάνελς» για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, εκεί επιβάλλεται να υπάρχει ο αρνητικός μονόλογος των παρευρισκομένων εναντίον μας. Μπορούν να μας υβρίζουν, να μας συκοφαντούν, να μας λασπολογούν ασύστολα, χωρίς να έχουμε κανένα δικαίωμα να αντικρούσουμε, έστω κατ’ ελάχιστον, τα όσα μας «αποδίδονται». Το αυτονόητο, που δικαιούνται ακόμη και οι χειρότεροι κακούργοι και εγκληματίες, δεν υφίσταται για ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, το οποίο αυτή την στιγμή, κατά γενική ομολογία, αποτελεί την τρίτη πολιτική δύναμη της Χώρας. Φαίνεται ότι δικαίωμα λόγου έχουν μόνο όσοι εκφράζουν τα «θέλω» και τα «πιστεύω» του καθεστώτος. Ενός καθεστώτος, το οποίο -παρά την διαφορετική κομματική προσέγγιση των υφισταμένων του και τις επιμέρους διαφωνίες σε ορισμένα δευτερεύοντα ζητήματα- έχει μπολιάσει με μια νοοτροπία «μπετόν αρμέ» όλο το ποικιλόχρωμο υπηρετικό του προσωπικό.

Παραφωνία σε αυτήν την υποτακτική συμπεριφορά, στο προσκύνημα συνειδήσεων, στην ισοπέδωση Ιδεών και Αξιών αποτελεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Δεν υποκύψαμε, δεν προσκυνήσαμε, δεν ξεπουλήσαμε! Αντιθέτως, καθημερινά Ατσαλώνουμε περισσότερο την Καρδιά μας, Σφυρηλατούμε δυνατότερα την Συνείδησή μας, Αγωνιζόμαστε με ολοένα και αυξανόμενη ορμή για τα όσα Ενστερνιζόμαστε! Αυτό δεν αρέσει καθόλου στα διάφορα τσιράκια του συστήματος που, προσπαθώντας να περιορίσουν την Φωνή μας, δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο, δημιουργώντας ένα καθεστώς φόβου στον οποιονδήποτε θα ήθελε να δώσει δικαίωμα λόγου στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Η περίπτωση του Τράγκα είναι ενδεικτική της αλητείας, της παλιανθρωπιάς και της ανηθικότητας που διέπουν τους δήθεν υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου και της δημοκρατίας. Δεν είναι, όμως, η πρώτη.

Πριν από λίγο καιρό, μια συνέντευξη του Ηλία Κασιδιάρη, δεν άρεσε στους λογοκριτές της ΔΗΜΑΡ και ειδικά ο τρόπος με τον οποίο το δημοσιογραφικό δίδυμο έπαιρνε την συνέντευξη. Έτσι, ενθυμούμενοι και μιμούμενοι το αποτρόπαιο ίνδαλμά τους (και χρηματοδότη της «Αυγής» επί εποχής του, αλήστου μνήμης, ΚΚΕ εσωτερικού) Νικολάε Τσαουσέσκου, διαμαρτυρήθηκαν για την μεθοδολογία των δημοσιογράφων, οι οποίοι είχαν το «θράσος» να κάνουν σωστά την δουλειά τους, κάνοντας ερωτήσεις χωρίς να χύσουν δηλητήριο, όπως θα επιθυμούσαν τα ορφανά του αιμοσταγούς Ρουμάνου δικτάτορα. Το αποτέλεσμα της «ανανεωτικής» παρέμβασης της ΔΗΜΑΡ ήταν να μην ξαναπροσκληθεί εκπρόσωπος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, σε οποιοδήποτε από τα τρία κρατικά κανάλια.

Τώρα, η φαρσοκωμωδία της τηλεοπτικής και έντυπης αθλιότητας συνεχίζεται, με αφορμή την εκπομπή του Τράγκα. Η θρασυδειλία έκανε και πάλι την εμφάνισή της αφού διάφοροι άθλιοι, φαιδροί και κοινωνικά ανύπαρκτοι φαφλατάδες άδραξαν την ευκαιρία να πιάσουν στασίδι, από την επομένη κιόλας μέρα της εκπομπής, στις «ενημερωτικές» συνευρέσεις, προκειμένου να χύσουν ανενόχλητοι το δηλητήριό τους εναντίον μας. Γραφικές φιγούρες, όπως η Κανέλλη και η Αλ Σάλεχ εξεστόμισαν όλη την χυδαιότητα και τον οχετολογία που τις διακατέχει, ενώ -ως είθισται- για τους υποκριτές της ανύπαρκτης πολυφωνίας, εκεί δεν τέθηκε κανένα θέμα δεοντολογίας και αξιοπρέπειας. Όλος ο συρφετός, δημόσιος και ιδιωτικός, της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής, όλοι οι ρουφιάνοι, οι λακέδες (και λεκέδες), οι οσφυοκάμπτες αυτού του αντεθνικού και αντιλαϊκού σάπιου οικοδομήματος, που ονομάζεται μεταπολίτευση, έχουν βγάλει τις χειρότερες πτυχές του μίζερου εαυτού τους στην απεγνωσμένη, απέλπιδα και ανισόρροπη προσπάθειά τους να σταματήσουν την ασυγκράτητη, ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη, για το καθεστώς που υπηρετούν, πορεία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Ό,τι δεν μας καταστρέφει, μας κάνει πιο Δυνατούς! Και αυτό το κατανοούν καθημερινά, ολοένα και περισσότερο, τα διάφορα παπαγαλάκια, αρουραίοι, σκουλήκια και άλλα πτηνά, τρωκτικά και ασπόνδυλα, σε νοοτροπία, τσιράκια του συστήματος. Γι’ αυτό και προσπαθούν να αποτρέψουν το αναπόφευκτο. Εις μάτην! ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/otan-katakreourgeitai-h-deontologia#.UXvCJ7WePRM#ixzz2RfLCnMRG

 

 

Exit mobile version