Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ: Απλά στοιχεία που καταμαρτυρούν την προδοτική πολιτική στην άμυνα

AIRFORCE

Πρόσφατα η Γενική Γραμματεία αμυντικής βιομηχανίας SSM της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι οι ανάγκες σε εξοπλισμούς της χώρας καλύπτονται σε ποσοστό 54% από την εγχώρια βιομηχανία και προβλέπεται αύξηση αυτού του ποσοστού τα επόμενα χρόνια. Ο τούρκος υπουργός Άμυνας, που προΐσταται της γεν. γραμματείας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα είναι το έτος 2023 μέσα στους 10 μεγαλύτερους εξαγωγείς οπλικών συστημάτων παγκοσμίως. Το έτος 2012 ήταν στην 24η θέση.

Στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του SSM προβλέπεται κατασκευή πεδίων εκτόξευσης πυραύλων στις περιοχές Σινώπη (Sinop) και Aksaray έως το έτος 2016.Πρόσφατα το SSM  συμφώνησε με τον τουρκικό όμιλο Koc για την ναυπήγηση 6 φρεγατών, και έπεται συνέχεια.

Το SSM έχει υπό την επίβλεψή του 14 στρατιωτικά εργοστάσια,18 κρατικές και 44 ιδιωτικές επιχειρήσεις αμυντικού προσανατολισμού. Το 1986 ο αριθμός των απασχολουμένων στις υπό την επίβλεψή του επιχειρήσεις  ανέρχονταν σε 60.000 εργαζομένους. Το έτος 2013 οι εργαζόμενοι φτάνουν τους 461.000. Στα προϊόντα του SSM, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται φορητός οπλισμός , πυρομαχικά, τεθωρακισμένα οχήματα ,πολεμικά πλοία,UAV,αεροσκάφη εκπαίδευσης, συμπαραγωγή του F-35,συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και πυραυλικά συστήματα.

Τα ανωτέρω όσον αφορά την αμυντική τους βιομηχανία. Για το έμψυχο υλικό της Τουρκίας δεν νομίζουμε ότι απαιτείται ιδιαίτερη μνεία. Αυτό που μπορούμε με σιγουριά να πούμε είναι ότι ουδείς τούρκος πολιτικός ή στρατιωτικός θα μείωνε την δύναμη του στρατού ή θα εξευτέλιζε το προσωπικό με απαξιωτικές ρυθμίσεις σε επίπεδα που θα έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας του.

Στον αντίποδα η Ελλάδα συγκυβερνούμενη από τους υπηρέτες του μνημονίου και έχοντας ως προκάλυψη την  οικονομική κρίση που μας επέβαλλαν οι τραπεζίτες-τοκογλύφοι προχωρά στην διάλυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας.

Προ ολίγων ημερών ανακοινώθηκε η κατάργηση βασικών μονάδων του ελληνικού στρατού και μάλιστα με μελέτη η οποία ,κατά βάσιμες πληροφορίες, προέρχεται από τα ινστιτούτα ΙΣΤΑΜΕ και ΕΛΙΑΜΕΠ, ινστιτούτα γνωστών πολιτικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων, αφού το ένα πρόσκειται ανοιχτά στο ΠΑΣΟΚ και το άλλο αποτελεί την αιχμή του δόρατος της «ελληνοτουρκικής φιλίας» στο χώρο της εξωτερικής πολιτικής. Η οποιαδήποτε συρρίκνωση του στρατεύματος υπό οποιαδήποτε δικαιολογία δεν μπορεί παρά να είναι άκρως  επικίνδυνη   για την ασφάλεια του έθνους μας.

Η κατάσταση στην αμυντική βιομηχανία μας δεν επιδέχεται σύγκριση με αυτήν της Τουρκίας. Τα στοιχεία δυστυχώς είναι ισοπεδωτικά. Τα μεν στρατιωτικά εργοστάσιά μας ουσιαστικά δεν υφίστανται, τα δε κρατικά (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ) υπολειτουργούν ή έχουν μηδενική παραγωγή, αφού δεν τους έχει ανατεθεί σχεδόν ούτε μία παραγγελία από τον φυσικό τους πελάτη, που είναι το υπ. Άμυνας, από το έτος 2006.Το αποτέλεσμα θα είναι να κλείσουν ή να πωληθούν αντί πινακίου φακής στους αντιπροσώπους της διεθνούς τοκογλυφίας, οι οποίοι αφού λάβουν από το ελληνικό κράτος κάποια «προίκα» ανάθεσης υποδεέστερων εξοπλιστικών προγραμμάτων και αφού εκμεταλλευτούν την μεγάλη ακίνητη περιουσία των κρατικών εταιριών θα τις οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο.

Οι περισσότερες ιδιωτικές επιχειρήσεις αμυντικού προσανατολισμού, ναυπηγεία και άλλες μικρότερες του κλάδου, βρίσκονται ήδη υπό επιταχυνόμενη κατάρρευση. Όσον αφορά το απασχολούμενο προσωπικό σε σχέση με την Τουρκία ,το 1986 στην ελληνική αμυντική βιομηχανία απασχολούνταν 12.500 εργαζόμενοι. Σήμερα ,αν και λόγω της ραγδαίας υποβάθμισης είναι δύσκολο να τεκμηριωθούν στοιχεία, η απασχόληση δεν ξεπερνά τους 3.500 εργαζομένους, οι  δε ανάγκες σε εξοπλισμούς της Ελλάδας δεν καλύπτονται από την ενδοχώρια βιομηχανία ούτε σε ποσοστό 5% κατά τα τελευταία πέντε έτη.

Τα ανωτέρω αναφερόμενα στοιχεία υποδηλώνουν κάτι το πολύ απλό αλλά ταυτόχρονα  τόσο προδοτικό: Στην ιστορία κανένα  κράτος δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί την εδαφική του ακεραιότητα από αντιπάλους που το επιβουλεύονται, όπως η Τουρκία, έχοντας εις βάρος του τέτοια στοιχεία. Στοιχεία τα οποία είναι αποτέλεσμα της προδοτικής μνημονιακής συγκυβέρνησης, η οποία καθοδηγείται από ξένα συμφέροντα, με στόχο την απαξίωση του έμψυχου και άψυχου υλικού της Άμυνας και Ασφάλειας του Έθνους. Πρέπει άμεσα να προβούμε σε αυτές τις ενέργειες που θα αναστρέψουν την εις βάρος μας στρατηγική απαξίωσης, αλλιώς οδηγούμεθα σε εθνικές περιπέτειες που θα αφορούν  την εδαφική μας ακεραιότητα.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ καθημερινά εντός και εκτός Κοινοβουλίου με την δράση της δίνει την μάχη προάσπισης του αξιόμαχου των Ενόπλων μας Δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα, καθώς και την μάχη για την απρόσκοπτη και εθνικά αποτελεσματική λειτουργία των νευραλγικών αμυντικών μας βιομηχανιών.

Γ.ΛΙΝΑΡΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellada-tourkia-apla-stoicheia-pou-katamarturoun-thn-prodotikh-politikh-sthn#.UYAdz7XvgbU#ixzz2RyesHiZf

Exit mobile version