Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όταν το ΠΑΣΟΚ υποστήριζε ότι ο Τσοχατζόπουλος «είχε διασυρθεί αδίκως»!

tsoxatzopoulos-akis__article

 

Μπορεί στο ΠΑΣΟΚ, μετά την καταιγίδα της ξευτίλας με την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, να υποστηρίζουν  ότι ο πρώην υπουργός του κόμματος (και παρολίγον αρχηγός του ΠΑΣΟΚ το 1996, για να μην ξεχνιόμαστε…) αποτελεί «ντροπή για την παράταξη», όμως η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Όταν το 2004 η εξεταστική επιτροπή της Βουλής διερευνούσε εξοπλιστικά σκάνδαλα, για την εποχή που υπουργός άμυνας ήταν ο Τσοχατζόπουλος, την υπεράσπισή του είχε αναλάβει τόσο ο Βενιζέλος όσο και το ΠΑΣΟΚ συνολικά. Την περίοδο εκείνη η ομάδα των Βο(υ)λευτών του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν στην Επιτροπή, ιδιαίτερα δε ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος (ο οποίος πρέπει να θεωρεί πολύ ηλίθιο τον Ελληνικό Λαό, πιστεύοντας ότι θα αναβαπτισθεί πολιτικά με το ‘‘κάτι σαν κόμμα’’ που δημιούργησε και θα ξεχαστεί η συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπανδρέου), ως ‘‘εμπροσθοφυλακή’’ παρείχαν πλήρη πολιτική κάλυψη στον Τσοχατζόπουλο, τον οποίο βλέπουν τώρα να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Μάλιστα, το πόρισμα που είχε συντάξει η ομάδα των 9 Βο(υ)λευτών του ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστική Επιτροπή, το 2005, απάλλασσε ολοκληρωτικά τον Τσοχατζόπουλο από κάθε πολιτική και πολύ περισσότερο ποινική ευθύνη. Ουσιαστικά, δηλαδή, το τότε πόρισμα ήταν απολύτως ευθυγραμμισμένο με την υπερασπιστική τακτική που ακολουθεί σήμερα ο Τσοχατζόπουλος στην δίκη του. Τι ανέφερε αυτό το πόρισμα; Ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας έκανε όλες τις προμήθειες σύννομα! Σύμφωνα με την συλλογιστική των Βο(υ)λευτών του ΠΑΣΟΚ  ο Τσοχατζόπουλος «είχε διασυρθεί αδίκως»!

Ενδεικτική της ασπίδας προστασίας που είχε στήσει τότε το ΠΑΣΟΚ γύρω από τον Τσοχατζόπουλο (αλλά και τον Γιάννο Παπαντωνίου), είναι η εξής αναφορά στο πόρισμά τους: «Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους πρώην υπουργούς Εθνικής Αμύνης κ. κ. Απόστολο Αθανασίου Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου και τα στελέχη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, που επί μήνες προσεβλήθησαν και διασύρθηκαν αδίκως». Και επειδή το θράσος τους δεν είχε όρια προσέθεταν: «Επί των ημερών των δυο υπουργών, το ΥΠΕΘΑ προέβη σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την προάσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου».  Αυτοί ήσαν και συνεχίζουν να είναι οι πασόκοι, νυν και πρώην. Θρασύτατοι ψεύτες και υπερασπιστές απατεώνων, με τους οποίους βρισκόντουσαν στο ίδιο κόμμα. Ένα κόμμα προσωποποίηση της ανηθικότητας, το οποίο έκλινε σε όλες τις πτώσεις τις λέξεις κλέφτης και λωποδύτης. Ένα κόμμα που ο Ιστορικός του Μέλλοντος θα περιγράψει ως το πληρέστερο αρνητικό παράδειγμα πολιτικής (και ποινικής) συμπεριφοράς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/otan-to-pasok-uposthrize-oti-o-tsochatzopoulos-eiche-diasurthei-adikws#.UYD5lbXvgbU#ixzz2S2Sxl1TV

Exit mobile version