Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διάπλαση των Παίδων – 4ος κύκλος

dia-1__article

 

To Σάββατο 27-04-2013 στα γραφεία της Τ.Ο Αν. Αττικής  πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 4ος κύκλος της ‘Διάπλασης των Παίδων.’  Δεκάδες παιδιά προσήλθαν με τους γονείς τους με στόχο αυτή τη φορά να εντρυφήσουν στα ήθη και στα έθιμα της μεγαλύτερης, μεταφορικής σε νοήματα, εορτής για εμάς τους Έλληνες. Έθιμα που έχουν τις ρίζες τους στην Αρχαία Ελλάδα (γιατί βάφουμε τα αυγά με κόκκινο χρώμα, γιατί τα κουνελάκια είναι-σχεδόν-σήμα κατατεθέν της Λαμπρής;) αλλά και ο καγκελευτός χορός μήκους 400 μέτρων, η αναβίωση του πυρπολισμού της τούρκικης ναυαρχίδας από τον Ανεμογιάννη στην Ναύπακτο, έγιναν κτήμα των μικρών Ελληνόπουλων που ρουφούσαν κάθε λέξη από τα χείλη της άξιας παιδαγωγού του Κινήματος.

Τα παιδιά έμαθαν  τα κάλαντα που λέγονταν το Σάββατο του Λαζάρου, που δεν είναι άλλα από τα κάλαντα για το καλωσόρισμα της άνοιξης, κατασκεύασαν λαμπάδες και φαναράκια με τα χρώματα και τα σύμβολα του Κινήματος και φυσικά απόλαυσαν το καθιερωμένο παραδοσιακό μας γλύκισμα, ανανεώνοντας το ραντεβού με την παιδαγωγό τους μετά τις άγιες ημέρες της Ανάστασης!

Η Χρυσή Αυγή γαλουχεί την επόμενη γενεά των Ελλήνων με τις ίδιες Εθνικές, Λαϊκές, Θρησκευτικές και Κοινωνικές Αξίες, που η ίδια ενστερνίζεται και κάθε Χρυσαυγίτης και Χρυσαυγίτισσα υπερασπίζεται! Και θα αποτελεί χαλύβδινο περίβλημα για τα Ελληνόπουλα που κάποιοι κίβδηλοι ”εκπαιδευτικοί” προσπαθούν επιμελώς να μολύνουν με πολυπολιτισμικές διδαχές και αλλόφυλες δοξασίες.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/diaplash-twn-paidwn-4os-kuklos#.UYJN2rXvgbU#ixzz2S8MNdFLJ

Exit mobile version