Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνεργασία: Κάθαρση – παρωδία με Τσοχατζόπουλο, σε 2-3 χρόνια βγαίνει έξω!

akis-tsoxatz__article

 

Σύμφωνα με τη διάταξη του αρθρ. 105 Π.Κ., ακόμη και αν στον Άκη Τσοχατζόπουλο επιβληθεί το ανώτατο εκ του νόμου προβλεπόμενο όριο της ποινής για το αδίκημα που κατηγορείται και παραπέμφθηκε, βάσει του Ν. 3691/2008 αρθρ. 45 παρ. 1 περ. γ (νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες), ήτοι της καθείρξεως των 20 ετών, δικαιούται να ζητήσει την απόλυσή του υπό όρο. Στην προκειμένη περίπτωση του Τσοχατζόπουλου, επειδή έχει υπερβεί το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του, θα εκτίσει, καταρχήν, λόγω του σχετικού προβλεπόμενου ευεργετικού υπολογισμού των 2/5 της ποινής -από τα 20 έτη- ΜΟΝΟΝ ΤΑ 8 ΕΤΗ, ενώ, επειδή έχει υπερβεί το εξηκοστό πέμπτο έτος της ηλικίας του, λόγω του σχετικού προβλεπομένου ευεργετικού υπολογισμού εκάστης ημέρας παραμονής στο σωφρονιστικό κατάστημα ως δυο ημερών, αλλά και του σχετικού επίσης  ευεργετικού υπολογισμού, σε περίπτωση εργασίας του στο σωφρονιστικό κατάστημα, βάσει του οποίου κάθε ημέρα υπολογίζεται ως επιπλέον μισή ημέρα εκτιομένης ποινής.

Ο συνολικός πραγματικός χρόνος έκτισης της ποινής, τελικώς δεν υπερβαίνει τα 3-4 έτη. Επιπροσθέτως, από την τυχόν επιβληθησομένη ποινή, αφαιρείται –υποχρεωτικά- από το δικάζον Δικαστήριο, ο χρόνος της προσωρινής κρατήσεως, ήτοι των 12 μηνών, ή όσος ακριβώς θα υπολογιστεί ότι θα έχει εκτιθεί κατά την έκδοση της αποφάσεως, με αποτέλεσμα ο Τσοχατζόπουλος, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗΣ ΠΟΙΝΗΣ, να υπολείπεται να εκτίσει μόνο 2-3 έτη ακόμη, ή και, σε περίπτωση επιβολής μικρότερης ποινής, να αποφυλακισθεί ακόμη και την ίδια ημέρα της απαγγελίας της δικαστικής αποφάσεως, ή λίγο αργότερα.

Περιττό να αναφέρουμε ότι, τα ανωτέρω θα γίνουν αν του επιβληθεί το ανώτατο όριο της ποινής, διότι, αν του επιβληθεί μικρότερη ποινή, ο Τσοχατζόπουλος θα δύναται να εναγάγει μάλιστα και το ελληνικό δημόσιο αιτούμενος αποζημίωση για την μακρότερη της τελικώς επιβληθείσης ποινής παραμονή του, κατ’ αρθρ. 533 Κ.Π.Δ.! Επιπροσθέτως, και η ήδη επιβληθείσα σε αυτόν ποινή των 8 ετών, λόγω ανακριβούς πόθεν έσχες, κατόπιν συγχωνεύσεως με την τυχόν επιβληθησομένη για την παρούσα υπόθεση και εφαρμογής των ως άνω, ομοίως, ουδεμία ουσιώδη διαφορά στο συνολικό πραγματικό χρόνο έκτισης θα επιφέρει.

 

Ο “Άκης” ήταν βολική επιλογή, διότι, αφενός μεν, στον ίδιο απολύτως τίποτε δεν κοστίζει η όλη διαδικασία σε σχέση με τον φερόμενο  τεράστιο παράνομο πλουτισμό, και, αφετέρου, όλες οι συστημικές κυβερνητικές και «αντιπολιτευτικές» πολιτικές παρατάξεις θα καυχώνται στον απλό λαό και στους ψηφοφόρους τους ότι δήθεν «αυτοί είναι έντιμοι», «έστειλαν τους εγκληματίες στη φυλακή», «απεκατέστησαν τη νομιμότητα» και «επέβαλαν την κάθαρση» στην πολιτική ζωή του τόπου κ.λ.π..! Η  πραγματικότητα, όμως, για μια ακόμη φορά, είναι εντελώς διαφορετική, και συγκεκριμένα, η επιλογή του Τσοχατζόπουλου εξυπηρετεί απόλυτα όλο το πολιτικό κατεστημένο, εξαιτίας της κατά τα ανωτέρω ειδικής αντιμετωπίσεώς του από το νόμο, λόγω της ηλικίας του, αφού οι υπόλοιποι προφανώς πραγματικά εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, δεν παραπέμφθηκαν γιατί είναι νέοι και θα εξέτιαν στην πράξη μεγαλύτερη ποινή, ενώ, εξάλλου, ευελπιστούν να… ολοκληρώσουν τη «δράση» και το «έργο» τους.

Να υποθέσουμε ότι, πέραν του Ακη, ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πολιτικό κατεστημένο ΔΕΝ γνωρίζει το νόμο που το ΙΔΙΟ ψήφισε; Γιατί ΔΕΝ το σχολιάζουν οι πολιτικοί και οι νομικοί τους, αλλά αναδεικνύουν μόνο το «πρώτο μέρος» της θεατρικής αυτής παραστάσεως, δηλαδή την «κάθαρση», την «πολύμηνη δίκη», τη «σοβαρή δίκη», την επαπειλούμενη «βαρύτατη κάθειρξη μέχρι 20 έτη» και όλες τις παρόμοιες μελοδραματικές υποκρισίες και, αποκρύπτουν επιμελέστατα το «δεύτερο μέρος», δηλαδή την απόλυτα ανώδυνη στην πράξη στην πράξη έκτιση μόλις 3-4 ετών, ήτοι άλλων 2-3 ετών ακόμη, ή την άμεση αποφυλάκιση; Ο λόγος είναι απλός, φυσικά, για να ακούσει ο λαός μια «βαρειά ποινή», ώστε να ικανοποιηθεί το κοινό «περί δικαίου» αίσθημα και να εφησυχαστεί πάλι ξαναψηφίζοντας τους ίδιους ηθοποιούς. Το επιπλέον συμπέρασμα από τα ανωτέρω είναι ότι, ακόμη και όταν τυχόν παραπέμπονται οι πολιτικοί, η παραπομπή τους γίνεται με βάση «ηλικιακά» κριτήρια και ό,τι άλλο επινοήσουν στο μέλλον, αν, βεβαίως, προλάβουν…

Δ.Β.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sunergasia-katharsh-parwdia-me-tsochatzopoulo-se-2-3-chronia-bgainei-ejw#.UYJXFrXvgbU#ixzz2S8WOB9J6

Exit mobile version