Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι S-300 στην ναφθαλίνη

s-300-hellenic-army-1

 

Το αντιπυραυλικό-αντιαεροπορικό σύστημα S-300 που αρχικά παραγγέλθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία πριν από 16 χρόνια με κόστος 250 εκατ. δολαρίων και εντάχθηκε στην Πολεμική μας Αεροπορία τον Μάρτιο του 1999 στην 126η Σμηναρχία Μάχης (Κρήτη) δεν έχει ακόμη πραγματοποιήσει ούτε μία δοκιμαστική βολή!

Το σύστημα εντάχθηκε στην Πολεμική Αεροπορία, επειδή οι Τούρκοι αντέδρασαν και απαίτησαν την ακύρωση της εγκατάστασής του στην Κύπρο. Οι Έλληνες πολιτικοί, γράφοντας στα παλαιά τους υποδήματα το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου που οι ίδιοι αποφάσισαν, ως είθισται υποτάχθηκαν στις απαιτήσεις των Τούρκων και αναγκάσθηκαν να εγκαταστήσουν τους S-300  στην Κρήτη. Οι S-300 είναι ένα σύγχρονο αντιαεροπορικό-αντιπυραυλικό σύστημα, το οποίο μπορεί να αντιμετωπίσει μέσω του σταθμού εμπλοκής 6 στόχους ταυτόχρονα με 2 βλήματα για κάθε έναν από τους στόχους. Παρέχει μέγιστη εμβέλεια 200 χλμ, ύψος εμπλοκής από 10 μ. έως 25 χλμ. και εμβέλεια εναντίον βαλλιστικών πυραύλων 40 χλμ. Αντιμετωπίζει δε στόχους που κινούνται με μέγιστη ταχύτητα 8 Mach (8 φορές την ταχύτητα του ήχου).

Αυτό λοιπόν το σούπερ-όπλο, που θα έπρεπε να ήταν το φόβητρο των τούρκων εισβολέων που καθημερινά παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε μία βολή από τότε που παρελήφθη το 1999. Βεβαίως, υπήρξαν στην αρχή δυσκολίες που αφορούσαν κυρίως το interface, ήτοι την ένταξη του ρωσικού συστήματος στο συνολικό σύστημα αεράμυνας της χώρας που έχει προδιαγραφές NATO. Ο  πρώτος χρόνος καθυστέρησης λοιπόν μπορεί να δικαιολογηθεί ως δυσκολία.Ο δεύτερος ως αδυναμία, ο τρίτος χρόνος ως αδράνεια,ο τέταρτος ως ατολμία. Μετά όμως από 14 χρόνια το θέμα είναι τουλάχιστον ύποπτο!

H προφανής ύποπτη διαχρονική ατολμία του ΥΕΘΑ να ασκήσει τα αυτονόητα δικαιώματα της Ελλάδας σε θέματα αξιοποίησης οπλικών συστημάτων και τα οποία μπορούν να προστατεύσουν το Αιγαίο και την ΑΟΖ προκαλεί τεράστια ερωτηματικά. Σίγουρα κάποιοι στο Υπ. Εξωτερικών και Άμυνας κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μην πραγματοποιηθούν βολές με τους S- 300, προτιμώντας να λιάζονται στην Κρήτη και αδιαφορώντας για τα θέματα ασφαλείας και Άμυνας της χώρας.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ζητά την άμεση ενεργοποίηση του συστήματος S-300 και την εκτέλεση δοκιμαστικών βολών, ώστε να σταλεί ένα αποφασιστικό μήνυμα προάσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Οποιαδήποτε πλέον καθυστέρηση ή αναβολή από ύποπτη γίνεται προδοτική.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oi-s-300-sthn-nafthalinh#.UYLn2LWePRM#ixzz2SB1q3jtG

Exit mobile version