Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανάλυση “Επίκαιρα”: Χρυσή Αυγή – Επίθεση με τον «αέρα» της τρίτης θέσης

epikaira-arthroΙκανοποίηση επικρατεί στη Χρυσή Αυγή για το γεγονός ότι εμφανίζεται σταθερά τρίτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, ανεξαρτήτως της διακύμανσης των ποσοστών τους αναλόγως της μέτρησης. «Την ίδια ώρα που τα υπόλοιπα από-κόμματα καταρρέουν, οι Έλληνες Εθνικιστές κερδίζουν ολοένα έδαφος στην ελληνική κοινωνία», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και συνεχίζουν την κόντρα με τα άλλα κόμματα, αλλά δεχόμενοι και οι ίδιοι σκληρή κριτική από συμπολίτευση και αντιπολίτευση, ιδιαιτέρως δε το τελευταίο διάστημα από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια.

Στο στόχαστρο Χρυσής Αυγής αυτές τις μέρες βρέθηκε κυρίως το ΚΚΕ, καθώς με το φύλλο της εφημερίδας της οργάνωσης που κυκλοφόρησε τη Μεγάλη Τρίτη διανεμήθηκε δωρεάν βιβλίο με τίτλο Κομμουνιστικές Προδοσίες, προκαλώντας οργή στον Περισσό. Όπως αναφέρει η Χρυσή Αυγή για το βιβλίο, «περιέχει επίσημες ανακοινώσεις του ΚΚΕ, άρθρα επιφανών αριστερών, αποσπάσματα ομιλιών τους, δημοσιεύματα των εφημερίδων του κλπ, σχετικώς με την προδοσία της Μικρασιατικής Εκστρατείας, της Μακεδονίας και της Θράκης, της Βορείου Ηπείρου και της Κύπρου». Η σύγκρουση συνεχίστηκε και με τα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Επικαλούμενη τις αναφορές του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Καψή ότι «ο Μητσοτάκης έσωσε τον Αντρέα δύο φορές από βίαιη προσαγωγή στο Ειδικό Δικαστήριο, την οποία είχε διατάξει ο Βασίλης Κόκκινος», η Χρυσή Αυγή καταλογίζει στη ΝΔ ότι και σήμερα, τηρώντας ανάλογη στάση, «δεν συναίνεσε στη βίαιη προσαγωγή του Γιωργάκη Παπανδρέου στην Προανακριτική για τη “λίστα Λαγκάρντ”». Για τον ίδιο λόγο κατηγόρησε και τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι στην πρόταση του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη «να διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του Γεωργίου Παπανδρέου, προκειμένου να καταθέσει σαν μάρτυρας γιατί έχουν προκύψει στοιχεία γι’ αυτόν, και ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το δήθεν αντιμνημονιακό κόμμα, για δεύτερη φορά κάλυψε τον Γεώργιο Παπανδρέου και δεν υπερψήφισε την πρόταση της Χρυσής Αυγής, αλλά έκανε αποχή. Η πρώτη ήταν στη διάρκεια της Ολομέλειας της Βουλής, όπου είχαμε ζητήσει την παραπομπή στην Προανακριτική Επιτροπή και του Γεωργίου Παπανδρέου και του Βενιζέλου».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/analush-epikaira-chrush-augh-epithesh-me-ton-aera-ths-triths-theshs#.UYOaZbWePRM#ixzz2SE7cT8Nn

Exit mobile version