Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μέτωπο κατά Συρίας από εβραίους και Ερντογάν

ΜΕΤΩΠΟΣΥΡΙΑ

 

Κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου, συνεχίστηκαν οι ισραηλινές επιδρομές σε στόχους στο συριακό έδαφος, τόσο το Μ. Σάββατο όσο και την Κυριακή της Λαμπρής. Μιλώντας μάλιστα στο CNN, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φάισαλ αλ Μέκνταντ, σημείωσε το προφανές: πως οι επιδρομές των ισραηλινών αποτελούν κήρυξη πολέμου κατά της Συρίας!

Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε μάλιστα πως οι επιθέσεις σε θέσεις οι οποίες ανήκουν στις συριακές ένοπλες δυνάμεις αποτελούν την απόδειξη της συνεργασίας μεταξύ του κράτους του Ισραήλ και τις τρομοκρατικές ομάδες του μετώπου Αλ νόσρα, το οποίο αποτελεί παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Ο Αλ Μέκνταντ τόνισε πως στόχος των εβραίων, οι οποίοι έχουν συμμαχήσει με τους ισλαμιστές τρομοκράτες της συριακής αντιπολίτευσης, είναι η πτώση του νομίμου καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ, ενώ επισήμανε πως η Συρία θα απαντήσει στο Ισραήλ με αντίποινα, σε χρόνο και με τρόπο που θα επιλέξει η ίδια.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων INSA μετέδωσε πως η ισραηλινή επίθεση έγινε με το πράσινο φως των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ ο Αραβικός Σύνδεσμος κάλεσε το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ να επέμβει άμεσα για να σταματήσει τις ισραηλινές επιδρομές. Ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου δήλωσε πως οι επιδρομές συνιστούν ολοφάνερα επίθεση και επικίνδυνη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας ενός αραβικού κράτους.

Την ίδια στιγμή κατά την οποία η Συρία δέχεται τις τρομοκρατικές επιδρομές της ισραηλινής αεροπορίας, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, προέβη σε πρωτοφανείς απειλές κατά του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ: «Εσείς, Μπασάρ Ασαντ, Θεού θέλοντος, θα πληρώσετε για όλα αυτά. Θα πληρώσετε ένα πολύ, πολύ βαρύ τίμημα για το θάρρος που επιδείξατε στα βρέφη στις κούνιες τους, αλλά δεν ήσασταν ικανός να το επιδείξετε σε κανέναν άλλο». Το παραλήρημα Ερντογάν συνεχίστηκε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του Άσαντ: «Εάν το θέλει ο Θεός, θα φυλακίσουμε αυτόν τον σφαγέα, αυτός ο δολοφόνος θα τιμωρηθεί με την ποινή που του αξίζει από τη διεθνή κοινότητα. Και θα υμνούμε τον Θεό γι’ αυτό».

Παρά τις κατάφορες παραβιάσεις των αρχών και του διεθνούς δικαίου από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισραήλ σε βάρος της Συρίας και τους ταυτόχρονους λεονταρισμούς του Τούρκου προέδρου κατά του Σύρου προέδρου, η διεθνής κοινότητα τηρεί σιγή ιχθύος. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως η αμερικανική εξωτερική πολιτική σύρεται από τις διαθέσεις του εβραϊκού κράτους και του διεθνούς σιωνισμού, ενώ ταυτόχρονα καθιστά και στον πλέον αδαή ξεκάθαρο, το ποιός κινεί τα νήματα της παγκόσμιας τρομοκρατίας ενάντια σε κράτη και λαούς.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/metwpo-kata-surias-apo-ebraious-kai-erntogan#.UYgSebWePRM#ixzz2SXweDYE8

Exit mobile version