Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δάσκαλε που δίδασκες… Όταν ο Τζαβάρας ξεσπάθωνε κατά του αντιρατσιστικού νόμου

tzavar__article

 

«Στις αληθινές δημοκρατίες, ο λόγος δεν δένεται με νόμους που ποινικοποιούν  την ελευθερία της σκέψης, της γνώμης και της κριτικής. Το νομοσχέδιο  με τον αλήστου μνήμης γαλλικό νόμο  Γκαιϋσσώ-Φαμπιούς της 13-07-1990, μπορεί να συγκριθεί: ένα ολοκληρωτικού πνεύματος νομοθέτημα. Αποτελεί για την κυβέρνηση βαρύτατο νομικό και πολιτικό σφάλμα η υιοθέτηση της ποινικής καταστολής ως μέσου για τον περιορισμό των ανεπιθύμητων ή ενοχλητικών για κάποιους χρήσεων του λόγου, στην Πολιτική, στην Κοινωνία, στον Τύπο, στην Ιστορία, στην Τέχνη. Οι υπουργοί πρέπει να έχουν συναίσθηση ότι είναι υπάλληλοι της ιστορίας. Δεν έχουν το δικαίωμα να ενδίδουν σε παράλογες απαιτήσεις ‘‘ομάδων επιρροής’’ ή να υπηρετούν μη ξεπερασμένη (αν μη και ύποπτη) Πολιτική Ορθότητα. Πρωτίστως, όμως, οφείλουν να τηρούν ευλαβικά το Σύνταγμα της Χώρας που παραβιάζεται πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως. Υπό το κράτος, άλλωστε, της ισχύος του ν.927/79 για τις φυλετικές διακρίσεις στον Τύπο κλπ. η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έχει κρίνει την αντισυνταγματικότητα ομοίων διατάξεων (Ολ. Α.Π. 3/2010). Αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί γιατί προσβάλλει την ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού, που ανέδειξε την ανεκτικότητα απέναντι στον Άλλο ως θεμελιώδη δημοκρατική αξία, χωρίς να χρειαστεί ποτέ να την επιβάλλει με μέσα νομοθετικού εξαναγκασμού».

Μπορείτε να μαντέψετε  σε ποιόν ανήκουν τα παραπάνω λόγια; Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο πρόκειται για ανακοίνωση της  ΝΔ, την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011, την οποία υπογράφει ο τότε υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της ΝΔ Κώστας ΤζαβάραςΑυτή η ανακοίνωση αφορούσε την τότε νομοθετική πρωτοβουλία του Καστανίδη να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή έναν αντίστοιχο αντιρατσιστικό νόμο. Η ροή του χρόνου απέδειξε την απίστευτη υποκρισία της ΝΔ, η οποία δυο χρόνια αργότερα φέρνει στην Βουλή προς ψήφιση έναν νόμο πολύ χειρότερο απ’ αυτόν που είχε σχεδιάσει ο Καστανίδης.

Η ΝΔ μπορεί να είναι ο βασικός πυλώνας της συγκυβέρνησης, ουσιαστικά όμως αποτελεί την… κύρια συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Το ότι ο υφιστάμενος του ανεκδιήγητου υπουργού Δικαιοσύνης Ρουπακιώτη, υφυπουργός Κώστας Καραγκούνης, προέρχεται από  τη ΝΔ δείχνει την δουλοπρέπεια των φιλελεύθερων, αλλά και την συνενοχή τους, στην εθνική αποδόμηση της Χώρας. Αρκεί να διαβάσει κανείς την παλαιότερη (προ δύο ετών) ανακοίνωση της ΝΔ και να την συγκρίνει με την τωρινή της θέση για να αντιληφθεί το μέγεθος της οσφυοκαμψίας, του τσαρλατανισμού, της κωλοτούμπας, του πολιτικού θεατρινισμού και του κομματικού κρετινισμού της ΝΔ. Το θράσος, μάλιστα, του εν λόγω κόμματος φτάνει σε τέτοιο σημείο, ώστε ενώ ο τίτλος της τότε ανακοίνωσης ήταν: «προσπάθεια να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένα είδος αστυνομίας της σκέψης και της γλώσσας», αυτή την “αστυνομία σκέψης”, την φίμωση δηλαδή στην αντικαθεστωτική έκφραση, την κάνει τώρα πράξη η ΝΔ.

Είναι φανερό το άγχος και η βιασύνη των δούλων του συστήματος να φέρουν αυτό το νομοσχέδιο προς ψήφιση άρον – άρον. Υπακούουν ως εκπαιδευμένοι σκύλοι στα κελεύσματα των αφεντικών τους. Το θέμα, όμως, είναι ότι ένας τέτοιος νόμος, ο οποίος ξεχειλίζει από υπερβολές, παρερμηνείες και εκδοχές – ‘‘λάστιχο’’, δεν μπορεί να έχει την παραμικρή πρακτική εφαρμογή στην σκληρά δοκιμαζόμενη Ελληνική Κοινωνία. Αντί να λύνει προβλήματα συσσωρεύει ακόμη περισσότερα και δημιουργεί εκρηκτικές καταστάσεις. Οι γεννήτορες αυτού του τερατουργήματος ας κατανοήσουν, επιτέλους, το νόημα της ρήσης: «’Οποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες»…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/daskale-pou-didaskes-otan-o-tzabaras-jespathwne-kata-tou-antiratsistikou-no#.UY4oB7WePRM#ixzz2SyviAWwH

Exit mobile version