Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Δεν ήταν όλο “αγκαλιές και φιλιά” η συνάντηση…»

ΟΛΓΑΣΓΟΥΡΟΣΗ συνάντηση των Περιφερειαρχών με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Τουρισμού, Ευριπίδη Στυλιανίδη και Όλγα Κεφαλογιάννη, αντίστοιχα, «έκρυβε» έντονο παρασκήνιο πίσω από τους… εναγκαλισμούς και τις εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις.

Αν και ο συντονισμός των δράσεων σε Περιφερειακό Επίπεδο, για την προώθηση του Τουρισμού, ενόψει της φετινής περιόδου, ήταν το θέμα της συνάντησης, άλλα ήταν τα κυρίαρχα θέματα, που πραγματικά και «άναψαν τα αίματα» κατά τη συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι δύο νησιώτες Περιφερειάρχες Νοτίου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων, Γιάννης Μαχαιρίδης και Σπύρος Σπύρου, αντίστοιχα, αφού πρώτα άκουσαν την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, να τους μιλά για ενιαία τουριστική ταυτότητα μεταξύ Υπουργείου, Ε.Ο.Τ. και Περιφερειών και λοιπά θέματα αναφορικά μ’ αυτή τη στρατηγική, πήραν το λόγο, και σε έντονο ύφος, τόνισαν στην Υπουργό πως όλα αυτά τα θέματα και αργά συζητήθηκαν – αφού ήδη βρισκόμαστε μέσα στο Μάιο και «επουσιώδη» είναι, σχετικά με άλλα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες.

Συγκεκριμένα, οι δύο Περιφερειάρχες στάθηκαν σε δύο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους τα νησιά μας και δεν είναι άλλα απ’ αυτά της ελλιπούς παροχής υπηρεσιών υγείας – με την υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας και της έλλειψης σε νοσοκομειακά υλικά αλλά και της πλημμελούς εφαρμογής ελέγχων υγειονομικού ενδιαφέροντος – με τους αρμόδιους ελεγκτές των Περιφερειακών Ενοτήτων να μην επαρκούν για τον έλεγχο χιλιάδων επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ένας από τους Περιφερειάρχες φέρεται να είπε στην Υπουργό χαρακτηριστικά, «αν κάποιος Γερμανός τουρίστας πάθει κάτι κατά τη διάρκεια των διακοπών του σε κάποιο νησί μας, τότε θα γίνουμε βούκινο σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ρόλο «πυροσβέστη» στην «έκρυθμη» κατάσταση ανέλαβε -πάντοτε με τις ίδιες πληροφορίες μας- ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. & Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, που ως έμπειρος στο χειρισμό ανάλογων καταστάσεων, τάχθηκε στο πλευρό των συναδέλφων του – αναγνωρίζοντας το δίκαιο των θέσεων τους, όσο και της Υπουργού Τουρισμού – αναγνωρίζοντας τις προσπάθειές της για την ανάδειξη του Ελληνικού Τουρισμού σε μία δύσκολη ομολογουμένως προσπάθειά της να συμβάλλει κι αυτή στην ενίσχυση της Ελληνικής Οικονομίας.

Ο Γιάννης Σγουρός κάλεσε τους Περιφερειάρχες να επικεντρωθούν στην οριζόμενη από την Υπουργό, Όλγα Κεφαλογιάννη, πολιτική του Υπουργείου Τουρισμού, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή του τουριστικού εγχώριου προϊόντος μας, παγκοσμίως, για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη προσέλκυση τουριστών στη χώρα μας.

Η «πυροσβεστική» παρέμβαση του Πρόεδρου των Περιφερειαρχών και η στάση της Υπουργού Τουρισμού, «ηρέμησε τα πνεύματα», όχι όμως για πολύ… αφού μία παρέμβαση του γ.γ. του Ε.Ο.Τ., Τάσου Λιάσκου, περί ευθύνης των Περιφερειών στην «καθαρή εικόνα» των τουριστικών μας προορισμών – μέσω της έγκαιρης και προγραμματισμένης αποκομιδής των απορριμμάτων, έκανε τους δύο Περιφερειάρχες Νοτίου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων να «εκραγούν» ξανά, λέγοντάς του χαρακτηριστικά «η ευθύνη της αποκομιδής των απορριμμάτων δεν είναι δική μας ευθύνη αλλά των δήμων. Εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε ξένες Αρχές…».

Τελικά, με τις αμοιβαίες διευκρινίσεις αλλά και… υποχωρήσεις η συνάντηση έληξε σε καλό κλίμα, με αμφότερες τις πλευρές να συμφωνούν στον κοινό τους στόχο: Ανάπτυξη του Τουρισμού, Βελτίωση της Ελληνικής Οικονομίας.

πηγή

Άλλη μία αποτυχημένη υπουργός της τρικομματικής κυβερνήσεως. Το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να σκορπά τα κονδύλια σε ημετέρους…

Exit mobile version