Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικής Πέλλας – Ημαθίας

kruabryshfoto1

 

Με έντονη δράση κύλησε το διήμερο 11-12 Μαΐου για την Τ.Ο. Πέλλας-Ημαθίας. 

Το Σάββατο 11 Μαΐου στα γραφεία του Κινήματος στην πόλη της Κρύας Βρύσης οι Συναγωνιστές και φίλοι της Χρυσής Αυγής έδωσαν για μία ακόμη φορά δυναμικό παρών.

Τον λόγο έλαβε η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης, Συναγωνίστρια Ευγενία Χρήστου η οποία έκανε ιδιαίτερη μνεία  στο ιστορικό της ηρωικής θυσίας των γυναικών της Νάουσας, οι οποίες στις 22 Απριλίου 1822 θυσιάστηκαν στα νερά της Αράπιτσας προτιμώντας τον θάνατο για τις ίδιες και τα παιδιά τους από την τούρκικη σκλαβιά και ατίμωση, κάλεσε όλες και όλους να συναισθανθούν το πνεύμα της θυσίας αυτής και να πορευτούν στο δρόμο της αντίστασης μέσα ενάντια στο σημερινό ξενόδουλο καθεστώς. Η Συναγωνίστρια μίλησε για την δύναμη και την ψυχή της Ελληνίδας, η οποία καλείται να ανταποκριθεί στο ρόλο της μητέρας, της συζύγου και της εργαζόμενης και αναφέρθηκε στη Χρυσαυγίτισα γυναίκα, η οποία επιπλέον έχει επωμιστεί και το βάρος ενός τιτάνιου εθνικού αγώνα για την Πατρίδα και τα παιδιά της. Κλείνοντας την ομιλία της εν μέσω χειροκροτημάτων συνεχάρη τις γυναίκες της Τ. Ο. Προτρέποντάς της σε διαρκή και πολυεπίπεδη δράση μέσα από τις τάξεις του Κινήματος. Επίσης  η Συναγωνίστρια Κεχαγιά ανάλυσε το ζήτημα των αμβλώσεων και της άτυπης αυτής γενοκτονίας που το Έθνος μας υφίσταται. την ακολούθησε η Συναγωνίστρια Κατσάρα, η οποία μίλησε για  τη θέση της Ελληνίδας στη Χρυσή Αυγή και στο κράτος που οραματιζόμαστε.

Τελευταίος ανέβηκε στο βήμα ο Συναγωνιστής και βουλευτής Β’ Αθηνών του Κινήματος, Γιώργος Γερμενής. Αρχικά συνεχάρη την τοπική Πέλλας για την μαχητική του δράση στη δοκιμαζόμενη Μακεδονία, η οποία είναι εγκαταλελειμμένη τόσο από την μηνομονιακή κυβέρνηση όσο και από την τοπική αυτοδιοίκηση . Αναφέρθηκε με μια καταιγιστική ομιλία  στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις δίνοντας έμφαση στα προβλήματα που μαστίζουν την τοπική κοινωνία . Ο Συναγωνιστής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο επικείμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το οποίο και χαρακτήρισε ανθελληνικό νομικό έκτρωμα, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως όποια όπλα και αν επιστρατεύσει το σάπιο καθεστώς εναντίον της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να ανακόψει την ανοδική πορεία  του Εθνικιστικού Κινήματος. Τελειώνοντας την ομιλία του κάλεσε άπαντες να εγερθούν για να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τριών Ελλήνων (Ευάγγελος Γεροντής, Ιωάννης Κωνσταντόπουλος και Φραγκίσκος Νικολάου) που δολοφονήθηκαν στις 9 Μαΐου του 1956 από το καθεστώς του ψευτοεθνάρχη, καθώς διαδήλωναν υπέρ της Ενώσεως της Κύπρου με τη Μητέρα Πατρίδα. Ο Ύμνος της Χρυσής Αυγής και ο Εθνικός Ύμνος σηματοδότησαν το πέρας της εκδήλωσης.

Την Κυριακή 12 Μαΐου ο δήμος Νάουσας πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση προς τιμήν των ηρωίδων γυναικών που θυσιάστηκαν στο ποτάμι της Αράπιτσας. Κλιμάκιο του Κινήματος παρευρέθη στην εκκλησία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος για να παρακολουθήσει την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε, ενώ αμέσως μετά κατευθύνθηκε στον χώρο της θυσίας προκειμένου να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο των Ηρωίδων.

Στο χώρο βρίσκονταν από νωρίς δεκάδες μέλη και φίλοι της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Συναγωνιστή και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κόμματος Μιχάλη Τσακίρη, δίνοντας εθνικιστικό χρώμα στην εκδήλωση. Οι πραιτοριανοί του συστήματος για μία ακόμη φορά μετέτρεψαν σε κλειστή εκδήλωση πολιτικάντηδων την απότιση φόρου τιμής στους Ήρωες του Έθνους, απαγορεύοντας στους πολίτες να πλησιάσουν τον χώρο προκειμένου να αποφευχθούν σκηνές…λατρείας με τους βουλευτές των κομμάτων της ελληνοτουρκικής φιλίας που κατέθεταν στεφάνια στα θύματα των μογγόλων. Παρά το κλίμα τρομοκρατίας οι Συναγωνιστές παρέμειναν στο χώρο και μετά την αποχώρηση των πολιτικάντηδων παρατάχθηκαν με πειθαρχία μπροστά στο μνημείο, όπου τελικά η Συναγωνίστρια  Ευγενία Χρήστου κατέθεσε το στεφάνι του Κινήματος.

Ακολούθησε πορεία μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τους κατοίκους και τους περαστικούς να ξεσπούν σε χειροκροτήματα και επευφημίες στη θέα των Εθνικιστών. Η πορεία κατέληξε στο χώρο της στρατιωτικής παρέλασης, με τους Συναγωνιστές καθ’ όλη τη διάρκειά της να φωνάζουν εθνικιστικά  συνθήματα. Με το πέρας της παρέλασης δόθηκε και το τέλος ακόμη μίας επιτυχημένης δημόσιας παρουσίας της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Ημαθίας.

Τ.Ο. Πέλλας – Ημαθίας
Κεντρική πλατεία Κρύας Βρύσης
Σάββατο: 18.00-21.00

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-pellas-hmathias-salaminas-trikalwn#.UY_737WePRM#ixzz2T72BMSdr

Exit mobile version