Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέες στρατιωτικές συμμαχίες από την Τουρκία – Η ελληνική κυβέρνηση σε εθελούσια ύπνωση…

TAKMΑπαρατήρητη μάλλον πέρασε μία είδηση που αφορά επιτεύγματα της Τουρκίας στο διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο. Η Τουρκία μαζί με το Αζερμπαϊτζάν, Κιργιστάν και την Μογγολία ανήγγειλαν  την 25.01.2013 στο Μπακού την δημιουργία ενός κοινού στρατιωτικού τάγματος με τόπο δράσης την Κεντρική Ασία, Καύκασο, Κασπία Θάλασσα και τα Βαλκάνια! Το εντυπωσιακό είναι ότι ουδεμία ανησυχία προκάλεσε στην ελληνική μνημονιακή συγκυβέρνηση η προβλεπόμενη δράση αυτού του τάγματος στα Βαλκάνια και εννοείται δεν υπήρξε ουδεμία αναφορά ή δήλωση για το θέμα από το Υπ. Εξωτερικών. Το εντυπωσιακότερο είναι ότι δεν υπήρξε και καμία αντίδραση από  το ΝΑΤΟ ,που βλέπει ένα κράτος-μέλος, την Τουρκία, να εμπλέκεται σε άλλη συμμαχία.

Την πρώτη διοίκηση του τάγματος,που ονομάστηκε ΤΑΚΜ (από τα αρχικά των κρατών που το απαρτίζουν) ανέλαβε ο τούρκος στρατηγός της στρατοχωροφυλακής  Bekir Kalyoncu,o οποίος θα είναι επικεφαλής έως τον Μάιο του 2014. Την διοίκηση μετά την αναλαμβάνει το Κιργιστάν και η αρχηγία θα εναλλάσσεται μεταξύ των τεσσάρων κρατών που απαρτίζουν την συμμαχία. Έδρα του τάγματος είναι η Άγκυρα και σύμβολό του το άλογο και τέσσερα αστέρια.

Σκοπός αυτού του τάγματος είναι η ανταλλαγή στρατιωτικών πληροφοριών και εμπειριών. Αλλά αυτό βέβαια είναι μόνο η αρχή. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι σε λίγο καιρό θα δούμε Μογγόλους (και από τα δύο κράτη) να περιφέρονται στα Βαλκάνια, εάν δεν υπάρξει κάποια αντίδραση.Τι αντίδραση όμως όταν ο υπ. Εξωτερικών στην πρόσφατη επίσκεψή του (02.05.2013)  στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν αντάλλαζε χαμόγελα και ασπασμούς με τον ομόλογό του, προφανώς ικανοποιημένος από την ιδρυτική συμμαχία ΤΑΚΜ… Λόγω στρατιωτικής και οικονομικής υποδομής η πλέον σημαντική δύναμη στην συμμαχία ΤΑΚΜ είναι η Τουρκία.

Στρατιωτικά είναι η δεύτερη δύναμη στο ΝΑΤΟ και οικονομικά 12η παγκοσμίως. Η συμμετοχή της λοιπόν σ’αυτό το τάγμα επιβεβαιώνει τον καθοριστικό ρόλο που θέλει να αναλάβει στην ευρύτερη περιοχή μας, με τις ευλογίες πάντα των Αμερικανών. Δεν είναι τυχαία η πρόσφατη δήλωση του τούρκου πρωθυπουργού για την πρόθεση της Τουρκίας να αποκτήσει βαλλιστικούς πυραύλους εμβέλειας 2.500 χλμ.

Έτσι λοιπόν η Τουρκία αν και αποδυναμώνει εσωτερικά το στρατιωτικό κατεστημένο της, γιγαντώνει τις στρατιωτικές της δυνάμεις μέσω εξοπλισμών και διπλωματικών συμμαχιών. Στην διπλωματία αυτών των συμμαχιών στηρίζεται και η στρατιωτική και οικονομική βοήθεια προς τα Σκόπια και την Βοσνία που με την πρόσφατη συμμαχία ΤΑΚΜ αποκτά ευρωασιατική κάλυψη. Είναι προφανές ότι η Τουρκία προαλείφεται από τα κέντρα της παγκοσμιοποίησης για χωροφύλακας –τοποτηρητής των Βαλκανίων, κάτι που θα είχε καταστροφικές συνέπειες για το Έθνος μας.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πιστεύει ότι ο επεκτατισμός της Τουρκίας στα Βαλκάνια πρέπει να αντιμετωπισθεί δυναμικά και με κάθε μέσο, αλλιώς θα βρεθούμε για μία ακόμη φορά στην ιστορία μας προ τετελεσμένων γεγονότων. Η μνημονιακή συγκυβέρνηση με τις ενέργειές της σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της διεθνούς τοκογλυφίας, απειλεί την υπόσταση  και επιβίωση του Έθνους μας. Έχουμε χρέος απέναντι στην Ιστορία να αντισταθούμε!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/nees-stratiwtikes-summachies-apo-thn-tourkia-h-ellhnikh-kubernhsh-se-ethelo#.UZDquLWePRM#ixzz2TBAhUO4h

Exit mobile version