Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Φτύσαν” τον Σαμαρά και στρέφονται φανερά στους τούρκους οι αμερικανοί

sam__article

Είναι απορίας και έρευνας άξιο από πότε έχει να φάει πρωθυπουργός τέτοιο ηχηρό διπλωματικό χαστούκι. Χωρίς να το έχουμε ψάξει, είναι σχεδόν σίγουρο ότι τέτοιο «στραπάτσο» μόνο πρωθυπουργός που είχε εχθρική αντιμετώπιση από τους Αμερικανούς θα το έχει πάθει. Όμως ο Σαμαράς έχει δώσει γη και ύδωρ, δια μέσω του Αβραμόπουλου, στους Αμερικανούς. Ακόμα και την ενάντια στα συμφέροντα των Ελλήνων κεκαλυμμένη επέμβαση των Αμερικανοσιωνιστών στην Συρία έβαλε πλάτη η κυβέρνηση.

Είχε προγραμματίσει, λοιπόν, ο Σαμαράς ταξίδι στο Αμέρικα, προκειμένου να μιλήσει στο Παγκόσμιο Φόρουμ της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (AJC), προκειμένου να συζητήσει με τα αφεντικά σχετικά με την ανάσχεση της Χρυσής Αυγής. Στα πλαίσια αυτής της επίσκεψης του στην Αμερική, θα έβλεπε και τον Ομπάμα. Θεωρητικά εφόσον αυτές τις μέρες ο Ομπάμα πρόκειται να δει τον Ερντογάν, το διπλωματικό savoir vivre, θα περίμενες κανείς του επιβάλλει να δει και τον Σαμαρά, προκειμένου να επιδείξει μία δήθεν ουδετερότητα, ασχέτως αν όπως όλοι γνωρίζουμε λογαριάζει την Τουρκία ως περιφερειακή δύναμη και την Ελλάδα ως το απόλυτο τίποτα και ιδιαιτέρως αφού στα θέματα της συνάντησης Ομπάμα – Ερντογάν συμπεριλαμβάνεται το Κυπριακό. 

Όμως επειδή οι Αμερικανοσιωνιστές έχουν «δεμένο τον γάιδαρο τους» με τον Σαμαρά και ξέρουν ότι θα κάνει οτιδήποτε προκειμένου να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή, επέλεξαν να μην ασχοληθούν μαζί του, τώρα που παίζονται σοβαρά πράγματα, όπως το ενεργειακό ζήτημα της Μεσογείου, αλλά και η επιβολή της κυριαρχίας του Ισραήλ στην Μέση Ανατολή. Έτσι αφότου είδαν ότι ο Σαμαράς και η κυβέρνηση του αποτελούν τους αιώνιους «λούστρους» των συμφερόντων τους, τους έφτυσαν κατάμουτρα, αφού «δεν υπάρχει διαθέσιμη ημερομηνία συνάντησης», αναγκάζοντας τον έτσι να ακυρώσει τα πάντα, ακόμα και την επίσκεψη στην AJC που τόσο ονειρευόταν. Του διαβεβαίωσαν όμως ότι μπορεί να πάει εκεί ο Αβραμόπουλος και να συναντηθεί με τον Τζον Κέρι, τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, προσθέτοντας έτσι «αλάτι» στην «πληγή». Παρά, λοιπόν, τις “κατουρημένες ποδιές” ο Φων Αντωνάκης δεν θα καταφέρει να δει τον “πλανητάρχη”.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι αμερικανοί λογίζουν την ελληνική κυβέρνηση ως φύση υποτακτική και έτσι έχοντας διασφαλίσει τα συμφέροντα τους στρέφονται αλλού για διαπραγματεύσεις, κρατώντας τον Σαμαρά μόνο για τις «δουλειές του ποδαριού». Μόνο μια Εθνική Ηγεσία που θα ανακτήσει την Εθνική Αξιοπρέπεια και θα μάχεται για τα Εθνικά συμφέροντα μπορεί να έχει ουσιαστικό αντίκρισμα στο  εξωτερικό. Μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να διεκδικήσει τα Εθνικά Δίκαια.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ftusan-ton-samara-kai-strefontai-fanera-stous-tourkous-oi-amerikanoi#.UZP1LLWePRM#ixzz2TOfA9cyx

Exit mobile version