Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τεταμένο το κλίμα ανάμεσα σε Ρωσία και Ισραήλ λόγω S-300

s-300-hellenic-army-1__article

 

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Νεντανιάχου επισκέφτηκε την Ρωσία και στην συνάντηση που είχε στις 14 Μαΐου  με τον ρώσο πρόεδρο Πούτιν στο Σότσι του Ευξείνου Πόντου (Μαύρη Θάλασσα ) προσπάθησε να τον αποτρέψει  από την σχεδιαζόμενη προμήθεια των Συρίων με το αντιπυραυλικό – αντιαεροπορικό σύστημα S-300. Ο ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η προμήθεια θα γίνει με βάση σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2010 και ότι αυτή η σύμβαση είναι καθ’ όλα νόμιμη και σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο. Επίσης του διευκρίνισε ότι όλα τα οπλικά συστήματα που έχει παραλάβει η Συρία από την Ρωσία βρίσκονται “εκεί όπου ανήκουν“, δηλαδή στα χέρια της νόμιμης συριακής κυβέρνησης.

Στο διπλωματικό αυτό παιχνίδι για την προμήθεια οπλικών συστημάτων της Ρωσίας στην Συρία και ιδιαίτερα για το θέμα των S- 300 έχουν εμπλακεί και οι Αμερικανοί οι οποίοι δια του υπουργού τους των Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσαν ότι οι S- 300 εφόσον εγκατασταθούν στην Συρία θα λειτουργήσουν ως παράγοντας αποσταθεροποίησης της περιοχής.

Όταν  οι Αμερικανοί ομιλούν για “παράγοντα αποσταθεροποίησης” εννοούν ότι οι Σύριοι με τους S- 300 θα αποκτήσουν στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι των Ισραηλινών, που μέχρι στιγμής δεν έχουν στην περιοχή αντίπαλο για την αεροπορία τους. Οι Αμερικανοί λοιπόν ανησυχούν όχι μόνον για τους συμμάχους τους Ισραηλινούς αλλά κυρίως για την στρατηγική  ανατροπή που μπορεί να επιφέρουν οι S-300 στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας και των όμορων κρατών. Το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι ότι το αντιπυραυλικό-αντιαεροπορικό σύστημα S – 300 είναι ένα όπλο που φοβούνται οι αντίπαλοι και είναι ένα όπλο που μπορεί να μεταβάλλει τα στρατηγικά δεδομένα μιας περιοχής.

Να υπενθυμίσουμε για μία ακόμη φορά ότι αυτό το όπλο βρίσκεται στην διάθεση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από τον Μάρτιο του 1999. Οι ελληνικές κυβερνήσεις όμως εδώ και 14 χρόνια αδιαφορούν σε βαθμό κακουργήματος για την ενεργοποίησή του, προφανώς όχι λόγω ανικανότητας, αλλά επειδή αυτές είναι οι προσταγές των αφεντικών τους. Διότι αυτοί που μας έχουν υποβάλει τα μνημόνια δεν θέλουν κατ’ ουδένα  τρόπο η Ελλάδα να αποκτήσει στρατιωτική υπεροχή και στρατηγικό πλεονέκτημα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  απαιτεί, για μία ακόμη φορά, να ενεργοποιηθεί το σύστημα S- 300 και να πραγματοποιηθούν δοκιμαστικές βολές. Οποιεσδήποτε καθυστερήσεις εξυπηρετούν μόνο τον εχθρό και ως εκ τούτου εκλαμβάνονται ως προδοτικές.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/tetameno-to-klima-anamesa-se-rwsia-kai-israhl-logw-s-300#.UZSK_aLwmCg#ixzz2TRFp68EN

Exit mobile version