Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πέφτουν οι μάσκες: Σύριζα υπέρ αγωγού ΤΑΡ και Αμερικανών!

che-pras__article__article

 

Ξεκάθαρη θέση με την οποία δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για τα συμφέροντα τα οποία εξυπηρετεί, έλαβε ο Σύριζα, εις ότι αφορά το ζήτημα του αγωγού ΤΑΡ. Ο Διαδριατικός αγωγός φυσικού αερίου (ΤΑΡ), πρόκειται να μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, μέσω κατά σειρά Τουρκίας, Ελλάδος και Αλβανίας, προς την Ιταλία. Η υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για να προχωρήσει το έργο κατασκευής του αγωγού είχε πανηγυριστεί ιδιαίτερα από τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης, παρουσία μάλιστα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Τότε, η Χρυσή Αυγή είχε καταγγείλει την κυβέρνηση Σαμαρά και συγκεκριμένα τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο, διότι η συμφωνία υπογράφτηκε παρά την προηγούμενη διακήρυξη της ελληνικής κυβέρνησης πως το έργο θα προχωρούσε υπό την προϋπόθεση πως η Αλβανία θα προχωρούσε στον καθορισμό της ΑΟΖ με την Ελλάδα και δίχως να ικανοποιηθεί η συγκεκριμένη απαίτηση. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση πως σύρεται πίσω από τις αμερικανικές επιδιώξεις επί του ενεργειακού ζητήματος στην Ευρώπη και την προσπάθεια αποτροπής του ανοίγματος της ελληνικής αγοράς ενέργειας στους Ρώσους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ως γνωστόν, οι αμερικανοί βρίσκονται πίσω από την ακύρωση της συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και επιπλέον, έχουν έμμεσο όφελος από την προώθηση της υλοποίησης του αγωγού ΤΑΡ.

Στη συγκεκριμένη συμφωνία, είχε αντιταχθεί και το μαρξιστοκαπιταλιστικό Σύριζα, το οποίο κατηγορούσε την κυβέρνηση για φιλοαμερικανική στάση η οποία βρισκόταν σε αντίθεση με το εθνικό συμφέρον! Αξίζει να επισημανθεί το γεγονός πως η αρχική αντίθεση του Σύριζα στη συμφωνία, είχε γίνει αντικείμενο σχολιασμού από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος είχε τότε κατηγορήσει το Σύριζα για διπροσωπία, αφού – καθώς υποστήριζε-, η καταδίκη της συμφωνίας από μέρους της Κουμουνδούρου, έγινε ταυτόχρονα με τη συνάντηση του Τσίπρα με τον αμερικανό υφυπουργό Έρικ Ρούμπιν. Επιπρόσθετα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε τονίσει πως κύκλοι του Σύριζα διέρρεαν πως οι δίαυλοι της αμερικανικής κυβέρνησης με το Σύριζα, δεν είναι απλώς εθιμοτυπικοί!

Δεn πρόλαβαν να περάσουν παρά τρεις μήνες, προτού ο Σύριζα πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή και μεγαλοπρεπέστατη στροφή επί του ζητήματος του αγωγού. Σε ημερίδα του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του ΕΒΕΑ, η βουλευτής του Σύριζα, Ευγενία Ουζουνίδου- Αθανασιάδου, χαρακτήρισε το έργο της κατασκευής του αγωγού ως ζήτημα εθνικής και στρατηγικής σημασίας, τονίζοντας ότι ο Σύριζα αποδίδει μεγάλη σημασία στο να καταστεί η χώρα ενεργειακός κόμβος, με οφέλη για τους πολίτες. Με πολύ απλά λόγια δηλαδή, το η μαρξιστοκαπιταλιστική συμμορία του προέδρου Alexis, πέταξε τις μάσκες του αντιαμερικανισμού, αποδεικνύοντας στην πράξη τις σχέσεις στοργής, αλληλοκατανόησης και αλληλοϋποστήριξης, Σύριζα και Αμερικανών! Ως κερασάκι στην τούρτα της αποθέωσης του αμερικανικού καπιταλιστικού ιμπεριαλισμού από μέρους του Σύριζα, ήρθε η τοποθέτηση του μέλους του τομέα Ενέργειας της συμμορίας της Κουμουνδούρου, Θοδωρή Κιτσάκου, ο οποίος τόνισε πως ο αγωγός ΤΑΡ είναι «take it or leave it», τασσόμενος δίχως περιστροφές υπέρ της άμεσης υλοποίησης της κατασκευής του αγωγού.

Πού οφείλεται όμως, η εντυπωσιακή μεταστροφή του Σύριζα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, σε ένα ζήτημα μείζονος ενεργειακής και εθνικής σημασίας, για το οποίο μάλιστα, είχε παλαιότερα σηκώσει τη σημαία του κίβδηλου αντιαμερικανισμού κατά της κυβέρνησης; Σε καμία περίπτωση, η θέση που διατύπωσε η βουλευτής του κόμματος, περί επιδίωξης του Σύριζα να καταστεί η χώρα ενεργειακός κόμβος, δεν πείθει. Διότι τότε, θα πρέπει τόσο η κυρία αυτή, όσο και το κόμμα της, να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους είχαν ταχθεί κατά της κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, εξέλιξη την οποία τορπίλισαν με κάθε μέσο οι Αμερικανοί. Μάλιστα για να δικαιολογήσουν τη στάση τους οι «αντιαμερικανοί» του Σύριζα, είχαν προβάλλει την απειλή της… περιβαλλοντικής καταστροφής στον Έβρο! Ανάλογη θέση με αυτή του Σύριζα, έλαβαν και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες σέρνονται πίσω από το άρμα των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, εξέφρασαν την αναγκαιότητα της υλοποίησης του έργου και της σημασίας του για τα ελληνικά συμφέροντα. Εν προκειμένω, καταδεικνύεται κατά τρόπο σαφή και αδιαμφισβήτητο, η καθολική στήριξη των φιλελεύθερων και των μαρξιστικών κομμάτων της ελληνικής Βουλής στην εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων, τα οποία έρχονται σε άμεση σύγκρουση με τα ρωσικά. Καταρρέει ως εκ τούτου, το επιχείρημα περί επιδίωξης της βέλτιστης λύσης για τα εθνικά μας συμφέροντα και ο κίνδυνος της περιβαλλοντικής μόλυνσης, τον οποίο είχαν επικαλεστεί οι δούλοι της αμερικανικής πολιτικής, προκειμένου να μην προχωρήσει το ενεργειακό άνοιγμα της Ελλάδος προς τη Ρωσία.

Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε το γεγονός πως η μεταστροφή του Σύριζα επί του συγκεκριμένου θέματος, πανηγυρίστηκε δεόντως από τα εγχώρια μέσα της διαπλοκής, τα οποία επιχείρησαν να καλύψουν την απροκάλυπτη στήριξη του Τσίπρα στην Ουάσιγκτον, ντύνοντας την με φανφάρες περί «διακομματικής στήριξης για ένα έργο με πολλαπλά εθνικά οφέλη». Όλοι λοιπόν, εκτός της Χρυσής Αυγής, αποτελούν τα πειθήνια όργανα της πρεσβείας, η οποία και καθορίζει τις βαρύνουσας σημασίας αποφάσεις, που αφορούν το παρόν και το μέλλον του Λαού μας. Τούτη είναι και η απάντηση στο ερώτημα γιατί όλοι τους, θέλουν τη Χρυσή Αυγή εκτός νόμου. Βλέπετε ο θείος Σαμ θίγεται και νιώθει την απειλή της οικοδόμησης ενός Εθνικού Κράτους, το οποίο θα ανήκει στους Έλληνες…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/peftoun-oi-maskes-suriza-uper-agwgou-tar-kai-amerikanwn#.UZjth7VM_RM#ixzz2Tkhmv483

Exit mobile version