Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γκάφα Δραγασάκη: Ο φρούραρχος … δεν επιτρέπεται να μπει στην Ολομέλεια

dragasakisVouliss_600_375_-1520156780

Βουλευτές κάνουν λόγο για νέα γκάφα, αφού δεν προβλέπεται από τον κανονισμό να κληθεί ο φρούραρχος-Σιωπή με νόημα Μεϊμαράκη

Για γκάφα του Αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση της Παρασκευής με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Π.Ηλιόπουλο κομματικά και όχι ως Προεδρεύων την Βουλή, μιλούν ευθέως σήμερα πολλοί βουλευτές επισημαίνοντας ότι όσα έπραξε στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Παρασκευής δεν προβλέπονται από κανένα άρθρο του Κανονισμού της Βουλής.

Όσον αφορά τους τύπους παλαιοί και εμπειρότατοι κοινοβουλευτικοί απορούσαν ακόμα και για την κλήση του Φρουράρχου ώστε να μπει στην Ολομέλεια και να αποβάλλει βουλευτή χαρακτηρίζοντάς την ως τουλάχιστον παράτυπη αφού πουθενά στον Κανονισμό δεν υπάρχει τέτοια αναφορά. Προσέθεταν δε με νόημα ότι πολύ ορθά έπραξε ο Φρούραρχος και δεν μπήκε στην Ολομέλεια.

Αντιθέτως μάλιστα -υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές- όταν ο κ. Δραγασάκης απηύθυνε μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά όφειλε να δώσει το λόγο για ένα πεντάλεπτο στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, κι έπειτα να αποφασίσει η Βουλή, όπως προβλέπει ο Κανονισμός “για να απολογηθεί” κάτι που όπως είδαν όλοι δεν έγινε.

Φθάνοντας μάλιστα στο σημείο της απομάκρυνσης του βουλευτή από την ολομέλεια το οποίο προβλέπεται από το άρθρο 81 παρ.2 του Κανονισμού της Βουλής έμπειροι κοινοβουλευτικοί επισημαίνουν ότι το θέμα του τρόπου απομάκρυνσης έχει λυθεί από παλαιότερες διασκέψεις Προέδρων, το οποίο ο κ. Δραγασάκης όφειλε ως Αντιπρόεδρος της Βουλής να γνωρίζει και προβλέπει διακοπή της συνεδρίασης και κλείσιμο των καμερών μέχρι ο βουλευτής να αποχωρήσει με προφανή στόχο να μην προβληθούν εικόνες που απαξιώνουν το κύρος του κοινοβουλίου. Από όλα αυτά δεν έγινε τίποτα με αποτέλεσμα το μπάχαλο της Παρασκευής να μεταδοθεί ζωντανά και πανελλαδικά.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα οι βουλευτές που σήμερα το πρωί στο εντευκτήριο της Βουλής επεσήμαιναν την σιωπή του προέδρου της Βουλής ο οποίος έχει αρνηθεί δημοσίως να πάρει θέση για το περιστατικό αποδίδοντάς το σε έντονη δυσφορία του Προέδρου για τον όλο χειρισμό της υπόθεσης από τον κ. Δραγασάκη. όσον αφορά στην ουσία από την άλλη στις τάξεις των βουλευτών επικρατεί έντονος προβληματισμός για το τι μπορεί να έρθει ως συνέπεια όσων έγιναν την Παρασκευή και κυρίως για το ότι άνοιξε πλέον ο ασκός του Αιόλου ώστε να απομακρύνονται βουλευτές με το παραμικρό.

Για να πούμε μάλιστα και την αλήθεια το “Mister Alexis” ε δεν είναι και ό,τι πιο βαρύ έχει ακουστεί στην πολύπαθη Βουλή τα τελευταία χρόνια, η οποία έχει ζήσει από απειλές για λιντσάρισμα μέχρι και βιαιοπραγίες όπως η εκσφενδόνιση του τόμου του Μνημονίου στο έδρανο του τότε Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ι.Δ

πηγή

Exit mobile version