Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με βάση τις φήμες

e.zaroulia__articleΕρώτηση στους υπουργούς Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, κατέθεσε στο κοινοβούλιο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για «λαθρομετανάστες σφάζουν και τρώνε κατοικίδια ζώα στη Ρόδο»! 

Τα αρμόδια υπουργεία πάντως και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτά τα γεγονότα που είχαν κυκλοφορήσει ως φήμες στη Ρόδο, και σημειώνεται ότι δεν έχει κατατεθεί καμία καταγγελία,
Στην ερώτηση της κας Ελένης Ζαρούλιας, βουλευτή της Β Αθηνών, αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Ένα από τα πολλά προβλήματα τα οποία συνδέονται με την παρουσία των λαθρομεταναστών στην χώρα μας είναι και αυτό της εξαφάνισης τόσο των αδέσποτων ζώων όσο και των οικόσιτων από τους δρόμους, λόγω της προτιμήσεώς τους ως… έδεσμα από τους πειναλέους παράνομους.

Η πιο πρόσφατη καταγγελία έρχεται από το νησί της Ρόδου, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει μαζική εξαφάνιση κατοικίδιων ζώων, με αξιόπιστες καταγγελίες για επιτόπια αυτοσχέδια «χασάπικα», στα οποία αλλοδαποί σφάζουν σκυλιά, γάτες ακόμα και παγόνια από το πάρκο Ροδίνι και μετέπειτα τα ψήνουν ή τα βράζουν σε μεγάλες κατσαρόλες!

Παρά τις καταγγελίες, οι δημοτικές και αστυνομικές αρχές αδιαφορούν προκλητικά με τραγικό αποτέλεσμα οι Ασιάτες λαθρομετανάστες, που έχουν κατακλύσει το νησί, να καραδοκούν πίσω από τις μάντρες των σπιτιών αρπάζοντας όποιο άτυχο ζώο ή πτηνό βρουν μπροστά τους και να το οδηγήσουν στην σφαγή.

Αυτά συμβαίνουν στην περιοχή Σορωνή της Ρόδου, ενώ εκτός από τα οικόσιτα ζώα έχουν εξαφανιστεί από την περιοχή και πολλά αδέσποτα. Σε ό,τι αφορά το πάρκο Ροδίνι, το οποίο αποτελεί ένα πολύ όμορφο μέρος κατά μήκος του δρόμου για την Λίνδο, εκεί στεγάζεται ένας μικρός ζωολογικός κήπος, όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα ελάφια της Ρόδου. Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι μέσα στο πάρκο λιγοστεύουν τα παγόνια, καθώς και τα μεγάλα ψάρια που αναπτύσσονται στις μικρές λιμνούλες.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
1) Πως θα αντιμετωπισθεί το νοσηρό αυτό φαινόμενο;
2) Γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν επιδείξει τέτοια εγκληματική αμέλεια όσον αφορά την προστασία των ζώων στη Ρόδο;

3) Γιατί επιδεικνύεται από την Πολιτεία τέτοια ανεκτικότητα στους εγκληματίες λαθρομετανάστες που κακοποιούν ζώα”;

πηγή

Εδώ οι απαντήσεις από τα αρμόδια υπουργεία

Exit mobile version