Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χάνουν τον πόλεμο στην Συρία οι δυνάμεις των Αμερικανοσιωνιστών

syria-topics__article

Ολοένα και λιγότερο χρόνο αφιερώνει πλέον ο εγχώριος δημοσιογραφικός συρφετός στο ζήτημα της Συρίας. Η αιτία του γεγονότος τούτου, δεν είναι άλλη από τη συντριπτική νίκη των δυνάμεων του Προέδρου Άσαντ, οι οποίες συνεπικουρούνται από τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Στις 19 Μαΐου, ο Συριακός Στρατός μαζί με πολιτοφύλακες της Χεζμπολάχ άρχισαν τη μεγάλη μάχη για την κατάληψη του Κουσάιρ, το οποίο αποτελούσε ένα από τα τεράστιας γεωστρατηγικής αξίας σημεία της χώρας, τα οποία βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών ανταρτών. Οι προσκείμενες στον Πρόεδρο Άσαντ δυνάμεις, μπήκαν στο κέντρο της πόλεως, ενώ δίνουν σκληρές μάχες για να εκκαθαρίσουν την πόλη από τα κατάλοιπα των ανταρτών.

Οι τελευταίοι, σαλαφιστές κυρίως, έχοντας διαπρέψει στο να κατασφάζουν χριστιανούς Σύριους και στρατιώτες ή πολιτοφύλακες πιστούς στο νόμιμο Πρόεδρο της χώρας, εγκατέλειψαν την πόλη, φοβούμενοι την ισχύ του Συριακού Στρατού αλλά και των ακατάβλητων μαχητών της Χεζμπολάχ. Από τους 8.000 αντάρτες οι οποίοι ευρίσκοντο στην πόλη, η συντριπτική πλειοψηφία αποχώρησε για να αποφύγει τη μάχη, αφήνοντας πίσω περίπου 1.000, προκειμένου να καθυστερήσουν κατά το μέτρο του δυνατού, την κατάληψη της πόλης. Η εξέλιξη αυτή, απομακρύνει, αν δεν εξανεμίζει, κάθε ελπίδα των ανταρτών να μεταφέρουν το θέατρο των επιχειρήσεων στη Δαμασκό. Επιπρόσθετα, ο Άσαντ αποκτά τον έλεγχο μιας πόλης και της γύρω από αυτή περιοχής, η οποία αποτελούσε το σημαντικότερο ίσως σημείο ανεφοδιασμού των ισλαμιστών ανταρτών σε άνδρες, όπλα και εφόδια, μέσω του Λιβάνου. Η κατάληψη του Κουσάιρ δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την θέση των ανταρτών στη Χομς, όπου πλέον συγκεντρώνονται οι φυγόμαχοι του Κουσάιρ. Σε κάθε περίπτωση, η γενναιότητα του Συριακού Στρατού και των μαχητών της Χεζμπολάχ στενεύει τον κλοιό γύρω από τους υποκινούμενους και χρηματοδοτούμενους από τη Δύση, ισλαμιστές σφαγείς, οι οποίοι συνωστίζονται προς την τουρκική μεθόριο.

Ο Πρόεδρος Άσαντ, έχοντας την άμεση στήριξη της Χεζμπολάχ και του Ιράν αλλά και την έμμεση αλλά καθοριστικής σημασίας των Ρώσων, δείχνει να κερδίζει έναν πόλεμο ο οποίος αποτελεί ωμή επέμβαση ξένων δυνάμεων στα εσωτερικά της Συρίας. Έχει σε προηγούμενα κείμενα αναλυθεί το γεγονός της υποστήριξης της τρομοκρατικής δράσης των ισλαμιστών ανταρτών, από τις σιωνιστικές ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Τουρκία και κάποιες αραβικές χώρες, προσκολλημένες από μακρού χρόνου στο άρμα των αμερικανοσιωνιστών. Η υποστήριξη αυτή, αφορά σε χρήματα, όπλα, εφόδια αλλά και πλήθος μισθοφόρων, οι οποίοι επιδίδονται σε απίστευτης βαρβαρότητας ακρότητες, οι οποίες μάλιστα καταγράφονται σε βίντεο. Τα ειδεχθή εγκλήματα πολέμου στο όνομα της αμερικανοσιωνιστικής ψευτοδημοκρατίας βέβαια, δε τυγχάνουν καταδίκης από τη διεθνή κοινότητα και τα δυτικά «δημοκρατικά» μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Μπροστά στο φάσμα της επικείμενης συντριβής των ανταρτών, οι εχθροί του Προέδρου Άσαντ, ρίχνουν στο τραπέζι τη διοργάνωση διάσκεψης για την ειρήνευση, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου, Λάκνταρ Μπραχίμι, δήλωσε πως η διάσκεψη είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την ειρήνευση, επισημαίνοντας πως ο ΟΗΕ εργάζεται για την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση αυτής. Στο διάστημα βέβαια κατά το οποίο οι αντάρτες προωθούνταν σκορπίζοντας τον τρόμο, η συριακή αντιπολίτευση ενθαρρυμένη από τις δυτικές δυνάμεις ηρνείτο τις διαπραγματεύσεις, προσδοκώντας την οριστική συντριβή του Καθεστώτος Άσαντ. Πλέον όμως τα πράγματα έχουν μεταβληθεί ραγδαία και ο Μπασάρ αλ Άσαντ φαντάζει ως ο απόλυτος κυρίαρχος.

Οργισμένος από την ανατροπή των αμερικανοσιωνιστικών και τουρκικών σχεδίων, ο Ταγίπ Ερντογάν προέβη σε δηλώσεις, οι οποίες και καταδεικνύουν το μέγεθος τόσο της γελοιότητας του ίδιου, όσο και της υποκρισίας των δυτικών. Ο Ερντογάν λοιπόν, απαντώντας σε προβοκατόρικη ερώτηση δημοσιογράφου, για το αν θεωρεί την ανάμιξη της Χεζμπολάχ στον πόλεμο ως ξένη επέμβαση, ανέφερε «έχω απολύτως την ίδια άποψη»! Πρόσθεσε επίσης, πως στη Συρία δεν δρα μόνο η Χεζμπολάχ αλλά και άλλες δυνάμεις, φωτογραφίζοντας το Ιράν. Το γεγονός φυσικά, πως Τούρκοι, Αμερικανοί, ισλαμιστές μισθοφόροι αραβικών χωρών, Άγγλοι και Γάλλοι έχουν συμμετοχή στα αδιανόητα εγκλήματα της συριακής αντιπολίτευσης, αποκρύπτεται δολίως από τον Τούρκο πρωθυπουργό και τα δυτικά μέσα μαζικής εξαπάτησης. Σε κάθε πάντως περίπτωση, οι πιστές στον Μπασάρ αλ Άσαντ δυνάμεις, με τη βοήθεια των μαχητών της λιβανέζικης Χεζμπολάχ, εκκαθαρίζουν τη συριακή επικράτεια από τα υπολείμματα της ωμής αμερικανοσιωνιστικής επέμβασης με στόχο την ανατροπή μιας νόμιμης κυβερνήσεως. Η σιωνιστική υποκρισία της Δύσης περισσεύει, παρά ταύτα, ο Συριακός Στρατός προελαύνει την ώρα που οι ισλαμιστές εγκληματίες ικετεύουν για ειρήνευση.

Ευάγγελος Καρακώστας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/chanoun-ton-polemo-sthn-suria-oi-dunameis-twn-amerikanosiwnistwn#.UZ0s4LVM_RM#ixzz2U3XaU98P

Exit mobile version