Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μνημονιακό σοκ: Πρώτη η Δυτική Μακεδονία στην ανεργία των νέων στην Ευρώπη

anergoi-oaed

Σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2012 που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας κατέχει την πρωτιά στην ανεργία των νέων στην Ευρώπη των 27. Πρόκειται για τα στοιχεία για την απασχόληση  που συγκεντρώθηκαν από τις 270 περιφέρειες της ΕΕ και σύμφωνα με τα οποία η ανεργία των νέων 15 ως 24 ετών στη Δυτική Μακεδονία αγγίζει το 72,5%. Ακολουθεί η Πελοπόννησος με 61,4%. Στην 8η θέση συναντάμε την Ήπειρο 60,5%, στην 9η την Κεντρική Μακεδονία με 60,4% και στην 10η την Στερεά Ελλάδα με 59,1%. Γενικά, τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στην Θέουτα της Ισπανίας με 38,5%, ενώ ακολουθούν άλλες τρεις ισπανικές περιφέρειες.

Στην πέμπτη θέση βρίσκουμε και πάλι την Δυτική Μακεδονία με 29,9%. Ακόμη, η ανδρική ανεργία φτάνει το 33,6% στην Ανδαλουσία, το 25,1% στη Δυτική Μακεδονία και το με 24% στην Αττική. Τα μεγαλύτερα προβλήματα όσον αφορά στην εύρεση εργασίας φαίνεται πως αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. Συγκεκριμένα, στην Θέουτα της Ισπανίας η γυναικεία ανεργία φτάνει το 49,4%, ενώ στη 2η θέση ακολουθεί η Δυτική Μακεδονία με 36,8%, στην 4η η Στερεά Ελλάδα με 36,3% και στην 9η η Θεσσαλία με 30,5%.

Η φοροεισπρακτική πολιτική του μνημονίου το μόνο που έφερε στην χώρα είναι φτώχεια και ανεργία. Μόνη λύση για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι η στροφή στην πρωτογενή παραγωγή: η επιδότηση της παραγωγικής εργασίας και όχι τα κονδύλια για αργομισθίες και ανύπαρκτες υπηρεσίες γραφείου. Απαιτείται Εθνικό κράτος που θα χτυπήσει την πλουτοκρατία και θα απελάσει όλους τους λαθρομετανάστες!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/mnhmoniako-sok-prwth-h-dutikh-makedonia-sthn-anergia-twn-newn-sthn-eurwph#.UZ4dDLVM_RM#ixzz2U7hfTfKO

Exit mobile version