Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Νίκαιας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Μεγάρων, Μάνης

ΝΙΚΑΙΑΤΟΠΙΚΗ

Στα κατάμεστα από κόσμο γραφεία της Τοπικής Νίκαιας, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον συναγωνιστή και εκπρόσωπο του Μετώπου Νεολαίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Σωτήρη Δεβελέκο. 

Ο συναγωνιστής ανέπτυξε με ιδιαίτερα μεθοδικό τρόπο τα επιχειρήματα του πάνω στην «Σχέση Εθνικισμού και Ελευθερίας του Λόγου».  Μίλησε για την ψευδή εντύπωση που έχει εντέχνως δημιουργηθεί στο κοινό, πως οι Εθνικιστές έχουν σαν μέθοδο διακυβέρνησης την τρομοκρατία και την στέρηση του λόγου.  Συνέχισε παραθέτοντας παραδείγματα περιπτώσεων όπου «δημοκρατικές» κυβερνήσεις με αισχρούς τρόπους κατέπνιγαν την οποιαδήποτε διαφοροποιημένη φωνή.  Ερχόμενος στο σήμερα, υπενθύμισε σε όλους το βρώμικο, διμέτωπο πόλεμο που δέχεται το Κίνημά μας. Από τη μία, στημένες συκοφαντίες και λασπολογία στα πλαίσια μιας γενικότερης προπαγάνδας και από την άλλη φίμωση και στέρηση του λόγου. Η ομιλία τελείωσε όπως πάντα με τον Εθνικό μας Ύμνο.  Η νεολαία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι η αιχμή του δόρατος του κινήματος μας και τα άτομα που την αποτελούν είναι νέοι, πραγματικά σκεπτόμενοι με άποψη και μαχητικότητα.

Ομιλία για την αιώνια έχθρα Χριστιανισμού – Σιωνισμού

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε μία ακόμη εκδήλωση της Τ.Ο. Νίκαιας την Τρίτη 14/05/2013. Αυτή τη φορά οι φίλοι και Συναγωνιστές είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια ιδιαίτερη ομιλία από τον «Παπαφλέσσα» της Τοπικής μας με θέμα «Χριστιανισμός και Σιωνισμός».  Την παρουσίαση ξεκίνησε ο Συναγωνιστής και υπεύθυνος της Τοπικής Γεώργιος Πατέλης, κάνοντας μία μικρή εισαγωγή και παρουσιάζοντας  τον κεντρικό ομιλητή.  Ο πάτερ ξεκίνησε την ομιλία του επισημαίνοντας την παρερμηνεία που έχουν υποστεί εδάφια της Βίβλου από τους Σιωνιστές με σκοπό να θεωρηθούν αυτοί ως ο περιούσιος λαός έως σήμερα.  Τόνισε ότι η βασική τους επιδίωξη εστιάζεται στην παγκόσμια πολιτική, οικονομική αλλά και θρησκευτική κυριαρχία. Επίσης αναφέρθηκε στον οικουμενισμό, επισημαίνοντας  ότι υπηρετεί τον Σιωνισμό χρησιμοποιώντας θρησκευτικούς ηγέτες που προωθούν την παγκοσμιοποίηση και τον διεθνισμό. Τελειώνοντας την ομιλία του, σχολίασε την «συνεισφορά» των Εβραίων σε διάφορες εθνικές καταστροφές όπως η Μικρασιατική Καταστροφή και η Γενοκτονία των Ποντίων.  Στην συνέχεια, ο «Παπαφλέσσας»  δέχτηκε ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους. Η εκδήλωσε έληξε με τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

 

Τ.Ο. Νίκαιας
Καισαρείας 30, Νίκαια (Δίπλα στην εφορία Νικαίας)
Τρίτη – Πέμπτη 17:00-20:00
Παρασκευή 09:00-13:00
Τηλ. 6976 740401, 6992 332017, 210 4909389

 

Ενημερωτική εκστρατεία στο Νότιο Πήλιο

Ενημερωτική εκστρατεία πραγματοποίησαν μέλη της Τ.Ο. Μαγνησίας στον Δήμο Νοτίου Πηλίου μαζί με τον Συναγωνιστή Παναγιώτη Ηλιόπουλο ενόψει της μεγάλης πολιτικής εκδήλωσης στην Αργαλαστή το Σάββατο 25 Μαΐου (στο Δημαρχείο στις 19:00).

 

Η αποδοχή των κατοίκων του Πηλίου ήταν θερμή και η υπόσχεση για δυναμικότερο αγώνα εντός και εκτός κοινοβουλίου θερμότερη!

 

Επισκεφθήκαμε τις Μηλιές, το Νεοχώρι και τέλος την Αργαλαστή. Την εβδομάδα που διανύουμε, κλιμάκια Συναγωνιστών θα επισκεφθούν ΟΛΑ τα χωριά του Δήμου Νοτίου Πηλίου ώστε να ενημερώσουν για τις θέσεις της Χρυσής Αυγής.

 

Η Μαγνησία μέσα από συνεχείς ανοιχτές εκδηλώσεις δίνει το μήνυμα του Αγώνα, ενός Αγώνα που η έκβασή του πλέον είναι μονόδρομος…

 

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ!

 

Φόρος Τιμής στο Ολοκαύτωμα της Κουτσούφλιανης

Την Κυριακή 12 Μαΐου στη Κουτσούφλιανη Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη μνήμη του Ολοκαυτώματος του χωριού, στις 13 Μαΐου 1898.  Μετά τον «ατυχή» πόλεμο του 1897 μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και την νέα χάραξη συνόρων εις βάρος της Ελλάδας, η Κουτσούφλιανη με απόφαση των μεγάλων δυνάμεων έπρεπε να περιέλθει στη κατοχή της Τουρκίας και να μην παραμείνει περιοχή  της ελεύθερης Ελλάδας. Οι Βλάχοι κάτοικοι της όμως, ανυποχώρητοι απέναντι στις απαιτήσεις των μεγάλων δυνάμεων και της Ρουμάνικης προπαγάνδας που ήθελε τους βλαχόφωνους Έλληνες ως Ρουμάνους, έκαψαν το χωριό τους και τα σπίτια τους και ήρθαν να ζήσουν στην Ελεύθερη Ελλάδα, ιδρύοντας τη Νέα Κουτσούφλιανη, το σημερινό χωριό Παναγία Τρικάλων.  Το ιστορικό αυτό γεγονός αποδεικνύει περίτρανα την φιλοπατρία και τις θυσίες τις οποίες υπέστει ο βλαχόφωνος Ελληνισμός για την Ελλάδα.  Στην Εκδήλωση παρευρέθηκε και ο συναγωνιστής και Υπεύθυνος Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιώργος Μισιάκας, ο οποίος κατάγεται από το χωριό, καθώς και αντιπροσωπία συναγωνιστών από την Τοπική Οργάνωση Τρικάλων.


Την Τρίτη 14 Μαΐου, στα γραφεία του Κινήματος στα Τρίκαλα, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης Γρηγόριο Χιώτη, με αφορμή την επέτειο μνήμης του Ολοκαυτώματος της Κουτσούφλιανης.  Στην ομιλία, έγινε εκτενής αναφορά στο χρονικό των γεγονότων που οδήγησαν στο ολοκαύτωμα και τον ξεριζωμό των κατοίκων του χωριού από τις εστίες τους.  Έγινε αναφορά και στον ιδιαίτερο συμβολισμό της πράξης των κατοίκων της Κουτσούφλιανης να κάψουν το χωριό τους και να φύγουν απ’ αυτό, προκειμένου να ζήσουν ελεύθεροι ως Έλληνες,  παρά να ατιμάσουν την καταγωγή τους και να ζήσουν ως ραγιάδες και προσκυνημένοι!

Τ.Ο. Τρικάλων
Καποδιστρίου 10 και Ασκληπιού
Τρίτη και Σάββατο 19:00 – 22:00

Πυρήνας Μεγάρων, ομιλία με θέμα «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου»

Στα γραφεία του Πυρήνα Μεγάρων και με μεγάλη προσέλευση Συναγωνιστών και φίλων του Κινήματος πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ομιλία με θέμα τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, από τον Συναγωνιστή και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Μιχάλη Γιαννόγκωνα.  Ο Συναγωνιστής έκανε εκτενή αναφορά στα ιστορικά γεγονότα που συντέλεσαν στον ξεριζωμό και τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, από τις ορδές των τούρκων βαρβάρων.  Εμείς, τα παιδιά της Χρυσής Αυγής, δεν ξεχνάμε τις Αλύτρωτες Πατρίδες του Ελληνισμού και τιμούμε τους ηρωικά πεσόντες.  Είναι το ανεξόφλητο χρέος που έχουμε προς την Πατρίδα και το Έθνος.  Μέχρι την τελική Νίκη!

Πυρήνας Μεγάρων
Οδός Ρήγα Φερραίου 6
Δευτέρα και Πέμπτη 19:00-21:00
Τηλ: 2296023375, 6972512823

Εκδηλώσεις για την Επέτειο της Ιστορικής Μάχης του Βαλτετσίου 12-13 Μαΐου 1821

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τίμησε την Κυριακή 19 Μαΐου 2013, με την παρουσία της, τον εορτασμό της Επετείου της Ιστορικής Μάχης του Βαλτετσίουπου έγινε στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας.

Τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εκπροσώπευσαν οι συναγωνιστές βουλευτές, Κουκούτσης Δημήτριος, Μπούκουρας Στάθης, ο Αρκάδας Παναγιώταρος Ηλίας  και πλήθος συναγωνιστών από τις τοπικές οργανώσεις Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας.

Μετά την τέλεση της επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου του Βαλτετσίου, εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων.

Εκφωνήθηκε  ο Πανηγυρικός της ημέρας από το Φιλόλογο κ. Βλάση Γεώργιο και έγινε  κατάθεση στεφάνων κατά την οποία  ο καταθέτων για τη χρυσή αυγή βουλευτής Κουκούτσης Δημήτριος καταχειροκροτήθηκε. Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και εψάλλει ο εθνικός ύμνος με την ένταση και τον παλμό των Χρυσαυγητών να ξεχωρίζει.

Μετά το πέρας της εκδηλώσεως οι βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ συνομίλησαν με τους παραβρισκόμενους πολίτες και έδωσαν συνέντευξη στο web site kalimera arkadia.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν παρευρίσκοντο  εκπρόσωποι από κανένα άλλο κόμμα πλην του εκπροσώπου της κυβέρνησης κ. Λυκουρένζου Ανδρέα, πράγμα που σχολιάστηκε αρνητικά, σε αντίθεση με την παρουσία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τους  παραβρισκόμενους και έτυχε συγχαρητηρίων και πολλών ευχών.

 

Δημοτικό Τραγούδι για τη μάχη του Βαλτετσίου

 

“Τι έχεις, καημένε κόρακα, που σκούζεις και φωνάζεις;
Μήπως διψάς για αίματα, για τούρκικα κεφάλια;
Πέρασε από τα Τρίκορφα και σύρε στο Βαλτέτσι,
όπου είν’ ο τόπος δυνατός και δυνατά ταμπούρια,
εκεί θα βρεις τα αίματα, τα τούρκικα κεφάλια,
Τρία μπαϊράκια κίνησαν από μέσα από τη χώρα,
το ένα πάει στα Τρίκορφα, τ’ άλλο στους Αραχαμίτες,
κι αυτός ο Κεχαγιάμπεης πηγαίνει στο Βαλτέτσι.
Ο Κυριακούλης του μιλάει κι ο Μπεζαντές του λέει:
“Πού πας, βρε Κεχαγιάμπεη, τ’ Αλή πασά κοπέλι;
Εδώ δεν είναι Κόρινθος, δεν είναι Πέρα Χώρα,
δεν είναι τ’ αργίτικα κρασιά, του Μπέλεση τα κριάρια.
Εδώ είν’ ορδή Καρύταινας, μανιάτικο ντουφέκι,
Κολοκοτρώνης αρχηγός με το Μαυρομιχάλη”.
Αφήστε τα ντουφέκια σας και βγάλτε τα σπαθιά σας
βάλτε τους Τούρκους εμπροστά, σαν πρόβατα, σαν γίδια”.

 

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-nikaias-magnhsias-trikalwn-megarwn#.UZ57OLVM_RM#ixzz2U9L0Uz7y

Exit mobile version