Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εκδηλώσεις μνήμης γενοκτονίας Ποντίων: Δράμα, Καστοριά, Σάμος, Κομοτηνή

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ! Γιατί η μνήμη είναι η καλύτερη μορφή Εθνικής Αντίστασης…

Δράμα: Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των απανταχού σφαγιασθέντων Ελλήνων του Πόντου και δυναμική πορεία στο κέντρο της πόλης

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 το πρωί, παρουσία πολλών μελών, φίλων και υποστηρικτών του Κινήματος, η κατάθεση στεφάνου στην μνήμη των απανταχού σφαγιασθέντων Ποντίων αδερφών μας, στο μνημείο στο πάρκο των Κομνηνών στην Δράμα. Οι φίλοι και υποστηρικτές του Κινήματος συγκεντρώθηκαν από το πρωί στα γραφεία της Τ.Ο. Δράμας, όπου κυριολεκτικά επικράτησε το αδιαχώρητο. Στην συνέχεια, με ιδιωτικά Ι.Χ. κατευθύνθηκαν στο μνημείο των σφαγιασθέντων Ελλήνων του Πόντου. Εκεί μετά την αποβίβαση, με απόλυτη πειθαρχία και υποδειγματική παράταξη, οδηγήθηκαν εν μέσω συνθημάτων που δονούσαν την ατμόσφαιρα στο ακριβές σημείο του μνημείου.

Την κατάθεση στεφάνου πραγματοποίησε ο Γραμματέας της Τ.Ο. Δράμας, συναγωνιστής Δημήτριος Παπαδόπουλος, ο οποίος έδινε τα παραγγέλματα για τα συνθήματα, ενώ στην συνέχεια δέχτηκε και τα ευχαριστήρια από τον πρόεδρο των ποντιακών σωματείων για την παρουσία του Κινήματός μας.

Με την ολοκλήρωση της παρουσία μας και την απόδοση φόρου Τιμής στους σφαγιασθέντες αδερφούς μας, οι Συναγωνιστές ψάλανε σε στάση προσοχής τον Εθνικό Ύμνο. Να αναφερθεί παρενθετικά ότι η πόλη της Δράμας είναι αυτή που έχει, ακόμη και σήμερα, ίσως το μεγαλύτερο ποσοστό Ποντίων προσφύγων από κάθε άλλη πόλη της περιφέρειάς μας.

Με την ίδια υποδειγματική παράταξη κατά την άφιξή μας έγινε η αποχώρηση και η επιστροφή στα γραφεία της Τοπικής μας. Από εκεί ακολούθησε πορεία στις κεντρικότερες οδούς της πόλης, με πρώτη στάση στην κεντρική πλατεία τη Δράμας.

Καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας στις καφετέριες, οι συναγωνιστές μας φώναζαν συνθήματα, με έκδηλο τον αγωνιστικό παλμό, ενώ κάποιες από τις συναγωνίστριες μοίραζαν αφειδώς το ενημερωτικό μας υλικό. Αρκετά ήταν επίσης και τα επιτιμητικά κορναρίσματα από οδηγούς. Η πορεία και ενημερωτική μας δράση ολοκληρώθηκε με την επιστροφή στα γραφεία της Τ. Ο. Δράμας, έξω από τα οποία ακούστηκε βροντερά για ακόμη μια φορά ο Εθνικός μας Ύμνος και ο Ύμνος του Κινήματος.

Καστοριά: Κατάθεση στεφάνου για την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Καστοριά, από τη Χρυσή Αυγή.
Την Κυριακή 19 Μαΐου 2013, στην Καστοριά στην Πλατεία Μακεδονομάχων, ο Γραμματέας της Περιφερειακής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, συναγωνιστής Τούφας Στέλιος κατέθεσε στεφάνι εις ένδειξη τιμής και μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, σε εκδήλωση που οργάνωσε η Π.Ε. Καστοριάς.

Τη στιγμή που ο συναγωνιστής Τούφας Στέλιος απέτισε τις πρέπουσες τιμές στη μνήμη των σφαγιασθέντων Ελλήνων Ποντίων από τους βάρβαρους Νεότουρκους του Κεμάλ Ατατούρκ, ο αναρχικός κατά δήλωσή του βουλευτής του Σύριζα Διαμαντόπουλος έφυγε από τη θέση του και κρύφτηκε πίσω από τα δέντρα του Πάρκου των Μακεδονομάχων, αμαυρώνοντας την τελετή, μια κίνηση η οποία σχολιάστηκε δυσμενέστατα από τους παρευρισκόμενους πολίτες αλλά και από τα τοπικά ΜΜΕ.

 

Σάμος: Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία από την Τ.Ο. Χρυσής Αυγής Σάμου το διήμερο αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων από τους Τούρκους.

 

Το Σάββατο 18 Μαΐου, παρουσία πολλών Συναγωνιστών  και υποστηρικτών μας, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία μας ομιλία και αφιέρωμα στα ιστορικά γεγονότα του ξεριζωμού και σφαγιασμού των Ελλήνων του Πόντου

Την Κυριακή στις 19 Μαΐου παρευρεθήκαμε στην πλατεία Πυθαγόρα όπου και κατατέθηκε στεφάνι από τον Γραμματέα της Τ.Ο. Σάμου, συναγωνιστή Βασίλειο Ζαβιτσάνο εις μνήμην των αδερφών μας Ελλήνων Ποντίων.

Κομοτηνή: Ομιλία για την Γενοκτονία των Ποντίων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ. Ο. Κομοτηνής, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013 το απόγευμα, παρουσία πολλών φίλων και υποστηρικτών, η προγραμματισμένη ομιλία της συναγωνίστριας Βαρβάρας Ελευθεριάδου, με θέμα την Γενοκτονία των Ποντίων , την οποία προλόγισε ο Γραμματέας της Τοπικής μας, συναγωνιστής Νίκος Τσουμαρέλης.

Φανερή η συγκίνησή της συναγωνίστριας κατά την ομιλία της, την οποία μετέδωσε σε ολόκληρο το ακροατήριο, όχι μόνο γιατί η Γενοκτονία των Ποντίων είναι μία από τις πιο μαύρες στιγμές της ιστορίας για τους Έλληνες, αλλά γιατί το αίμα που ρέει στις φλέβες της είναι αίμα από αυτό το ζωηρό κομμάτι του ελληνισμού που πάλευε για την επιβίωσή του για περίπου 3.000 χρόνια στα άγια εκείνα χώματα του Πόντου.


Η γλαφυρότητα η οποία χαρακτήρισε την αφήγησή της έκανε όλους τους συναγωνιστές και κυρίως τις συναγωνίστριες να δακρύσουν και να της χαρίσουν το δυνατότερο χειροκρότημα στο τέλος της ομιλίας της. Στην συνέχεια σε στάση προσοχής οι συναγωνιστές έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο με αίσθημα υπερηφάνειας, αλλά και έντονης λύπης για τους αδικοχαμένους Ποντίους αδερφούς μας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ekdhlwseis-mnhmhs-genoktonias-pontiwn-drama-kastoria-samos#.UZ6TpbVM_RM#ixzz2U9n6NOMi

 
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ekdhlwseis-mnhmhs-genoktonias-pontiwn-drama-kastoria-samos#.UZ6TpbVM_RM#ixzz2U9kt1JfA

Exit mobile version