Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γουρουνοφοβία: Τράπεζες απαγορεύουν το γουρουνάκι – κουμπαρά γιατί προσβάλει τους μουσουλμάνους

Κάποιες βρετανικές τράπεζες απαγορεύουν τους κουμπαράδες – γουρουνάκια, διότι μπορεί να προσβάλλουν τους Μουσουλμάνους. Οι τράπεζες Halifax και NatWest αποφάσισαν να καταργήσουν αυτό το παλιό σύμβολο της αποταμίευσης από τα παιδικά προϊόντα τους και από τις διαφημίσεις τους.
Οι Μουσουλμάνοι δεν τρώνε χοιρινό κρέας, καθώς το ισλάμ λέει ότι το γουρούνι είναι ακάθαρτο ζώο. Ο Salim Mulla, γραμματέας του Συμβουλίου για τα Τζαμιά στο Lancashire, υποστήριξε την κίνηση της τράπεζας. “Αυτό είναι ένα ευαίσθητο θέμα και νομίζω ότι οι τράπεζες απλά να είναι ευγενικές με τους πελάτες τους», είπε.
Ημερολόγια με γουρούνια και παιχνίδια γουρούνια, επίσης, απαγορεύονται από υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας στη Βρετανία. Στους εργαζόμενους στο τμήμα επιδομάτων του δήμου του Dudleyστο West Midlands, δόθηκε εντολή να αφαιρέσουν ή να καλύψουν ότι έχει σχέση με γουρούνι, ακόμα και παιχνίδια όπως το Γουρουνάκι (Pigglet) από το γνωστό Winnie the Pooh.
Ήδη νηπιαγωγεία έχουν απαγορεύσει ιστορίες που περιλαμβάνουν γουρούνια, όπως “Τα Τρία Γουρουνάκια”, γιατί προσβάλλουν τα παιδιά των μουσουλμάνων.
Σε παρόμοια κίνηση προέβη και μια Τράπεζα στη Ολλανδία. Το«Knorbert, το γουρουνάκι» η μασκότ της Fortis Bank, δεν υπάρχει πλέον, αφού η Τράπεζα αποφάσισε να σταματήσει να δίνει κουμπαράδες στα παιδιά για το φόβο της «προσβολής» των μουσουλμάνων.
Εκπρόσωπος της Τράπεζας, η οποία έχει έδρα στην Ολλανδία και το Βέλγιο, είπε στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι «το Knorbert δεν πληροί τις απαιτήσεις που η πολυπολιτισμική κοινωνία μας επιβάλλει». Η τράπεζα πρόσθεσε ότι υπήρξαν “αντιγουρουνικές αντιδράσεις” και ότι θα φτιαχτεί ένα νέο δώρο και ένας νέος χαρακτήρας.
Τα παιδιά έπαιρναν ένα γουρουνάκι Knorbert κουμπαρά δώρο με το άνοιγμα ενός λογαριασμού EuroKids. Τώρα θα τους δίνεται δώρο μια παιδική εγκυκλοπαίδεια.
Η Lilian Tackaert, εκπρόσωπος της Τράπεζας, είπε ότι το Knorbert είχε φθάσει στο φυσικό τέλος του κύκλου ζωής του. “Τώρα ψάχνουμε για κάτι άλλο”.
 
ΠΗΓΗ
 
Exit mobile version