Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παρουσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου στην κηδεία της Αρτεμισίας Καλλή

khdeia-kalli

Αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) της Τ.Ο. Αμμοχώστου παρευρέθηκε στην κηδεία της Αρτεμισίας Καλλή, γυναίκα του Παναγιώτη Κάλλη, ιδιοκτήτες του Αχυρώνα Λιοπετρίου, όπου έπεσαν ηρωικά τα τέσσερα παλικάρια της ΕΟΚΑ κατά τον απελευθερωτικό αγώνα του 1955-59.

Ο Παναγιώτης αλλά και η γυναίκα του Αρτεμισία Καλλή υπέστησαν βασανιστήρια από τους Άγγλους προκειμένου να υποδείξουν τη θέση των αγωνιστών. Αυτό δεν κατέστη δυνατόν και έτσι ακολούθησαν τα γεγονότα που γνωρίζουμε. Στη συνέχεια το ζεύγος Καλλή παραχώρησε τον “Αχυρώνα” στο χωριό έτσι ώστε να παραμείνει μνημείο και σύμβολο της ηρωικής πράξης των τεσσάρων Ελλήνων που αγωνίστηκαν μέχρι θανάτου για την απελευθέρωση της πατρίδας μας και την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα δεν μπορεί παρά να τιμά και να θυμάται όλους αυτούς που ανώνυμα έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας. Ήρωες δεν είναι μόνο αυτοί που πέφτουν στα πεδία της μάχης αλλά και όλοι αυτοί που ανοίγουν ευχαρίστως το σπίτι τους για να κρύψουν αντάρτες.

Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/parousia-tou-ethnikou-laikou-metwpou-sthn-khdeia-ths-artemisias-kallh#.UaM1I0BM_RM#ixzz2UUIVB9tg

Exit mobile version