Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Άνω Λιοσίων – Αχαρνών – Καματερού, Χανίων, Δράμας, Κεφαλλονιάς – Ιθάκης

attachment.php(9)__article

Περιοχή Καλάμι Χανίων, 23-5-2013  και ώρα 17:00. Οι Χρυσαυγίτες θυμούνται και τιμούν τον Συνταγματάρχη (ΠΒ) ΕΜΜ.Γ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ 1929-1974, ο οποίος έπεσε μαχόμενος κατά των Τούρκων εισβολέων στην Αμμόχωστο ΚΥΠΡΟΥ, την 22-7-1974. Δέκα Συναγωνιστές έδωσαν το παρόν. Στη σημερινή εποχή η πολιτεία προσκυνά το μνημόνιο, την ανθελληνική προπαγάνδα των σιωνιστών και λησμονεί τους Ήρωες που πολέμησαν για το Ελληνικό Έθνος. Τους φαίνεται δυσβάσταχτο το κόστος μιας σημαίας για να την τοποθετήσουν στα μνημεία των ηρώων που πολέμησαν για την Ύψιστη Ιδέα. Τη σημερινή ημέρα, με αφορμή τη δολοφονία και την κατάρριψη του αεροσκάφους του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη από τούρκικο F-16, η Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής, υψώνει ξανά τη σημαία στο μνημείο του ΕΜΜ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ στο Καλάμι Χανιών,  όπως ακριβώς την είχαν υψωμένη στην καρδιά τους ο Ταγματάρχης Χατζηδάκης, ο Σμηναγός Ηλιάκης και αμέτρητοι άλλοι ήρωες!

Τ.Ο. Χανίων
Τζανακάκη 40-42 1ος όροφος
Τετάρτη και Κυριακή 19:00-22:00

Τ.Ο. Άνω Λιοσίων – Αχαρνών: Ομιλία τιμής και μνήμης για την Άλωση της Πόλης

«Ἡ Δέσποινα ταράχτηκε καὶ δάκρυσαν οἱ εἰκόνες.
«Σώπασε κυρὰ Δέσποινα, καὶ μὴ πολυδακρύζῃς,
πάλι μὲ χρόνους, μὲ καιρούς, πάλι δικά μας θά ῾ναι».

Με τους παραπάνω στίχους του δημοτικού τραγουδιού, ξεκίνησε η συγκινητική ομιλία στην Τ.Ο. Άνω Λιοσίων-Αχαρνών-Καματερού,  την Πέμπτη 23-5-13, η Συναγωνίστρια Κορίνα Πενέση. Η 29η Μαϊου είναι μια ημερομηνία ορόσημο, καθώς αποτελεί και την ημερομηνία θανάτου του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου ΙΑ’ του Παλαιολόγου. Στη συνέχεια  αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της εποχής εκείνης.

Στις 21 Μαΐου, ο σουλτάνος με πρέσβη του στην Κωνσταντινούπολη ζητούσε την παράδοση της πόλης.

Ο Παλαιολόγος απαντά ότι δέχεται να πληρώσει υψηλότερους φόρους υποτέλειας, αλλά για την Κωνσταντινούπολη δήλωσε:

«Τὸ δὲ τὴν πόλιν σοὶ δοῦναι οὔτ’ ἐμὸν ἐστίν οὔτ’ ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν ταύτῃ κοινῇ γὰρ γνώμῃ πάντες αὐτοπροαιρέτως άποθανοῦμεν καὶ οὐ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν.

Το βράδυ της 28ης Μαΐου τελείται στην Αγία Σοφία η τελευταία Θεία Λειτουργία.

Πρωί της Τρίτης, 29 Μαϊου, εκδηλώνεται τουρκική επίθεση.

Παρά την αριθμητική υπεροχή των Οθωμανών, οι Βυζαντινοί τους απωθούν με επιτυχία. Όμως ο Μωάμεθ Β’ επιτίθεται κοντά στην πύλη του Αγίου Ρωμανού, όπου πολεμά ο Παλαιολόγος. Τελικά η Πόλη πέφτει και οι  Οθωμανοί  επιδίδονται σε τριήμερες λεηλασίες.

Τελειώνοντας η Συναγωνίστρια τόνισε ότι η χώρα μας σήμερα βρίσκεται σε παρακμή . Ο εχθρός είναι η Παγκοσμιοποίηση που απειλεί να καταπιεί τα Έθνη και ο αρχιστράτηγος της, ο σύγχρονος Μωάμεθ, είναι ο διεθνής Σιωνισμός. Όμως η μοίρα μας βρίσκεται στα χέρια μας. Μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε μια ντροπιαστική ζωή ή σε έναν Αγώνα που θα φέρει δόξα. Είμαστε οι υπερασπιστές μιας πολιτείας που καταρρέει. Η μάχη δεν έχει κριθεί ακόμα, αλλά έχει αρχίσει.
Η Συναγωνίστρια ‘έκλεισε την ομιλία της με το ποίημα του Γ. Βιζυηνού «ο τελευταίος Παλαιολόγος».

Τ.Ο. Άνω Λιοσίων – Αχαρνών – Καματερού
Πλατεία Μητροπόλεως
Δευτέρα και Πέμπτη 18:00 – 21:00
Τηλ. 6971 591201

Ομιλία στα γραφεία του Πυρήνα Κεφαλλονιάς – Ιθάκης

Την Τετάρτη 22/5/2013, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πυρήνα μας, εκδήλωση – ομιλία για την ενσωμάτωση των Ιονίων Νήσων στον εθνικό κορμό της μητέρας Ελλάδας.

Ο επικεφαλής του Πυρήνα Κεφαλονιάς και Ιθάκης συναγωνιστής Γ. Μινέτος, έπειτα από μία σύντομη ιστορική αναφορά, τόνισε το σημαντικό ρόλο που έπαιξαν στην Ένωση οι Έλληνες Εθνικιστές Ριζοσπάστες, αλλά και τις πάντα σκοτεινές επιδιώξεις της «προστάτιδος» Αγγλίας και γενικά τα συμφέροντα των τότε επικυρίαρχων δυνάμεων στα Επτάνησα, του Βρετανικού αυτοκρατορικού στέμματος και της Υψηλής οθωμανικής Πύλης.

Οι συμπατριώτες μας που παρευρέθησαν στην εκδήλωσή μας, συμφώνησαν ότι μόνο ενωμένοι και δυνατοί οι Έλληνες μπορούν να βγουν από τη στενωπό που μας οδηγούν οι εχθροί μας, ενώ οι όποιες διασπαστικές φωνές ακούγονται τελευταία, βγαίνουν από στόματα ελληνόφωνων μεν ανθελλήνων δε και εκπορεύονται από τα γνωστά σιωνιστικά κέντρα που ανέκαθεν επεδίωκαν τη διάλυση της χώρας και του Έθνους.

Η άκρως επιτυχημένη εκδήλωση έκλεισε με το σύνθημα «η Ισχύς εν τη Ενώσει» και τον Εθνικό Ύμνο.

ΠΥΡΗΝΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Δρακοπούλου 12 (Πλατεία Καμπάνας – Αργοστόλι)
Δευτέρα 10:00-12:00, Τετάρτη & Σάββατο 18:00-22:00
Τηλ: 2671102349 & 6945134452

Τ. Ο. Δράμας: ομιλία με θέμα «Αγωνιστικότητα και Σταθερότητα Σκοπού»

Την Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ. Ο. Δράμας, η προγραμματισμένη ομιλία του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, Συναγωνιστή Νικόλαου Νταή, με θέμα «Αγωνιστικότητα και Σταθερότητα Σκοπού».

Ο Γραμματέας της Τ. Ο. Δράμας, Συναγωνιστής Δημήτριος Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στις εξαιρετικές εντυπώσεις που άφησε στους κατοίκους η κυριακάτικη δυναμική πορεία του Κινήματος στην πόλη, η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα. Αναφέρθηκε στην επικείμενη δράση αιμοδοσίας  από τις Τοπικές Οργανώσεις της Καβάλας και της Δράμας, το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 το πρωί, στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο κύριος ομιλητής της ημέρας, ο Συναγωνιστής Νικόλαος Νταής, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του με μια σύντομη αναδρομή της πορείας του στην πολιτική και στον εθνικισμό. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Συναγωνιστής, η πορεία αυτή δεν ήταν εύκολη. Απαίτησε πολλές προσωπικές θυσίες, έφερε χαρές, δημιούργησε ακλόνητες φιλίες, αλλά και του έδωσε, πάνω από όλα, εμπειρία.

Στη συνέχεια ο Συναγωνιστής αναφέρθηκε στην πίστη και στην σταθερότητα που πρέπει να επιδεικνύει ο κάθε Αγωνιστής. Σ’ αυτό το σημείο μίλησε με συγκίνηση και δέος για την αταλάντευτη σταθερότητα Σκοπού του Αρχηγού μας, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, που όλα αυτά τα τριάντα χρόνια έμεινε πιστός στην Εθνικιστική Ιδέα και αποτελεί το φωτεινότερο παράδειγμα για όλους μας.

 

Κλείνοντας, έκανε λόγο για την πίστη και υπακοή που πρέπει να επιδεικνύουμε στην Ιεραρχία και τα στελέχη του Κινήματος, που έχουν αποδείξει μέσα από το πέρασμα του χρόνου, ότι διαθέτουν και τη σωστή κρίση και τη βούληση για να μπορέσουμε να ελευθερώσουμε την Πατρίδα μας από τους ξένους δυνάστες και τους ντόπιους λακέδες τους.

 

Τ.Ο. Δράμας
Εθνικής Αμύνης 55 – 1ός όροφος
Τετάρτη και Παρασκευή 19.00-22.00
Τηλ. 6978 834611

 
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-anw-liosiwn-acharnwn-kamaterou-chaniwn-dramas-kefall#.UaUJEEBM_RM#ixzz2UcOz9Foh

Exit mobile version