Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άλλη μία θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα: 1η στην αύξηση κρουσμάτων HIV στους χρήστες ναρκωτικών!

newego_LARGE_t_1101_54043698_type12128Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα ναρκωτικά, που ανακοινώθηκε στη Λισαβόνα, η Ελλάδα σημειώνει άλλη  μια θλιβερή πρωτιά στην αύξηση νέων που έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV ανάμεσα στους χρήστες ενέσιμων ναρκωτικών! 

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση στην Ελλάδα, οι νέες μολύνσεις με τον ιό HIV ανάμεσα στους χρήστες ενέσιμων ναρκωτικών αυξήθηκαν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, κατάσταση η οποία μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη Ρουμανία.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος, απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη της Συνάντησης Υψηλού Επιπέδου για το HIV και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ε.Ε, μετά από πρόσκληση του Επιτρόπου Υγείας, κ. Tonio Borg. Για την κατάσταση στην Ελλάδα τόνισε ο υπουργός, ότι τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρήθηκε μια σημαντική αλλαγή ως προς τις περιπτώσεις των νέων λοιμώξεων HIV, αναφέροντας ότι το πρώτο δεκάμηνο του 2012, ο μεγαλύτερος αριθμός δηλωθέντων περιστατικών HIV αφορούσε σε Χρήστες Ενδοφλέβιων Ναρκωτικών (ΧΕΝ). Τόνισε επίσης ότι  η οικονομική κρίση έχει επιπτώσεις στο σύστημα υγείας και στη χρηματοδότησή του, ωστόσο, προκειμένου η σημερινή οικονομική πραγματικότητα να μην αποβεί επιζήμια για τους πάσχοντες από AIDS και τη δημόσια υγεία, το υπουργείο Υγείας έχει εστιάσει τις προσπάθειές του στο να διαμορφώσει ένα υγειονομικό δίχτυ ασφαλείας (health safety net) για όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες, όπως οι ανασφάλιστοι, ασθενείς με AIDS και οι τοξικομανείς.

 

Exit mobile version