Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Αθηνών, Λαρίσης, Κεφαλλονιάς – Ιθάκης, Σερρών, Τρικάλων, Κομοτηνής

dhmopoulou2__article

Μια συγκλονιστική ομιλία για την Άλωση της Πόλης από τους βάρβαρους Τούρκους είχαν την τύχη να ακούσουν όσοι παρευρέθησαν στην Τ.Ο. Αθηνών την περασμένη Τρίτη, από τη Συναγωνίστρια Ειρήνη Δημοπούλου. Κανείς δεν θυμάται αυτούς που το έσκασαν, που κρύφτηκαν, που συμβιβάστηκαν. Η Ιστορία θυμάται ότι η Κωνσταντινούπολη αλώθηκε αλλά ο Κυβερνήτης της Κωνσταντίνος Παλαιολόγος αρνήθηκε να την παραδώσει, και πολέμησε ο ίδιος μέχρι τέλους.  Μπορεί να ηττήθηκε ο στρατός του Παλαιολόγου και μαζί οι ολιγάριθμοι ευρωπαίοι οι οποίοι πολέμησαν στο πλευρό του, αλλά η ήττα του Βυζαντίου ένωσε τον Ελληνισμό σε ένα κοινό όραμα: Τη γέννηση μιας νέας Ελλάδας.  Όχι μιας Ελλάδας μικρής και ταπεινής αλλά μιας νέας λαμπρής Αυτοκρατορίας. Για το λόγο αυτό, πριν από 100 χρόνια απελευθερώσαμε την Ήπειρο και τη Μακεδονία, πριν από 70 χρόνια οι παππούδες μας μπήκαν νικηφόροι στην Βόρειο Ήπειρο, και πριν από 60 χρόνια Κύπριοι και Έλληνες αγωνίζονταν για την Ένωση.  Για μας τους Έλληνες Εθνικιστές ο χρόνος είναι ενιαίος. Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς δεν χάθηκε αλλά ζει και περιμένει. Αυτή τη φορά δεν θα αγωνιστούμε στο πλευρό του σε έναν αγώνα ηρωικό αλλά απελπισμένο, για την Τιμή της Πατρίδας και τη δική μας. Αυτή τη φορά θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε!   «Είναι χρέος μας να απελευθερώσουμε την Πατρίδα μας και να ξαναδώσουμε στο λαό μας ελπίδα, σκοπό και όραμα» τόνισε η συναγωνίστρια Ειρήνη Δημοπούλου καταχειροκροτούμενη από τους παρευρισκόμενους. Με το πέρας της ομιλίας ακολούθησε προβολή ντοκιμαντέρ για την Άλωση της Πόλης το οποίο επιμελήθηκε το Γραφείο Τύπου της Τ.Ο. Αθηνών.

Τ.Ο. Αθηνών
Δηλιγιάννη 50, σταθμός Λαρίσης
210-8235030
Τρίτη, Τετάρτη & Σάββατο: 19:00-21:00

Σέρρες: Οι Εθνικιστές τίμησαν τους Τελευταίους Υπερασπιστές της Κωνσταντινούπολης

Ανήμερα της αποφράδας επετείου της Aλώσεως της Κωνσταντινούπολης, δεκάδες Έλληνες Εθνικιστές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ πραγματοποίησαν δυναμική πορεία στο κέντρο των Σερρών τιμώντας τη μνήμη των τελευταίων υπερασπιστών της Πόλης και του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Η πορεία είχε πολύ δυνατό παλμό, με τα συνθήματα των Συναγωνιστών να αντηχούν σε ολόκληρη την πόλη. Για άλλη μια φορά τα μηνύματα από τον κόσμο ήταν θετικότατα, με τις επευφημίες να πέφτουν βροχή κατά τη διάρκεια των Εθνικών και αντικαθεστωτικών συνθημάτων μας.  Πραγματοποιήθηκε στάση στο πρώην τζαμί “Ζινζιρλί” στη συμβολή των οδών Ανατολικής Θράκης & Ανδριανουπόλεως, όπου αναρτήθηκε πανό που έλεγε «ΤΟΥΡΚΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ». Η Χρυσή Αυγή έδωσε για ακόμα μια φορά ηχηρό μήνυμα πως δεν πρόκειται να επιτρέψει ποτέ να συμβούν τέτοια αίσχη στην πόλη μας. Τα παραμύθια για τον «τουρισμό» και τα «πορτοφόλια των τούρκων επισκεπτών» δεν τα πιστεύει πλέον κανείς. Αφού αναρτήθηκε το πανό, οι Συναγωνιστές σε στάση προσοχής έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο στην είσοδο του τζαμιού.  Οι Συναγωνιστές συνέχισαν την πορεία τους απρόσκοπτα και με την ίδια ένταση στους δρόμους της πόλης, και κατέληξαν μετά από αρκετή ώρα στην είσοδο των γραφείων μας, όπου κι ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Ύμνου της Χρυσής Αυγής.  Οι Έλληνες Εθνικιστές, για ακόμα μια φορά, απέδειξαν ότι σε πείσμα πολλών, δεν ξεχνούν την ιστορία μας. Η Ιστορία ότι γράφει δεν το σβήνει και το μήνυμα της παραμένει αναλλοίωτο στα βάθη του χρόνου, για να επιβραβεύσει όποιον το αντιληφθεί ή να τιμωρήσει αμείλικτα όποιον το αγνοήσει. Τα «παιδιά με τις μαύρες μπλούζες», δεν ξεπουλάνε τις θυσίες των προγόνων μας για πέντε γρόσια, ούτε για το οικτρό ψέμα της ελληνοτουρκικής «φιλίας». Θα είμαστε εκεί, σε κάθε αφορμή, να ξυπνάμε όσες συνειδήσεις δεν έχουν ακόμα αφυπνιστεί.

Τ.Ο. Σερρών
Βασιλέως Βασιλείου 25, 1ος όροφος
Δευτέρα 20:00-22:00, Τετάρτη 19:00-22:00

Ομιλία στα γραφεία του Πυρήνα Κεφαλλονιάς – Ιθάκης

Την Τετάρτη, 29/5/2013, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πυρήνα μας εκδήλωση και ομιλία για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως από τους μογγόλους το 1453. Η τόσο ζωντανή όσο και συγκινητική  αφήγηση της μάχης από τον Συναγωνιστή Νιφοράτο Γ. αλλά και ο ηρωισμός του τελευταίου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των μαχητών του μέχρι το τέλος, άγγιξε βαθιά τις ψυχές των παριστάμενων Κεφαλλονιτών, αφυπνίζοντας έντονα εθνικιστικά συναισθήματα. Υπενθύμισε για άλλη μία φορά την υποχρέωση όλων μας για συνεχή αγώνα, μέχρι και η τελευταία πατρογονική εστία να ξαναγίνει ελληνική, δικαιώνοντας τις θυσίες και το αίμα των ηρώων προγόνων μας.
ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ Η ΓΗ.
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ! ΖΗΤΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

 

ΠΥΡΗΝΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Δρακοπούλου 12 – Πλατεία Καμπάνας , Αργοστόλι
Τετάρτη και Σάββατο 21.00 – 23.00
Τηλ. 2671102349 – 6945134452

 

Ομιλία για την Άλωση της Πόλης στα γραφεία της Τ.Ο. Λαρίσης

Η Τοπική Οργάνωση Λαρίσης του Λαϊκού Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, την Τετάρτη 29 Μαΐου, διοργάνωσε εκδήλωση μνήμης για την  Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος Συναγωνιστών και φίλων του Κινήματος.

 

Κεντρικός εισηγητής ήταν ο Συναγωνιστής Βρακάτος Απόστολος, ο οποίος αναφέρθηκε με λεπτομέρεια στο χρονικό της Άλωσης, παραθέτοντας ιστορικά στοιχεία και ημερομηνίες για όσα συνέβησαν στη διάρκεια της πολιορκίας. Ιδιαίτερη μνεία έγινε προς τον τελευταίο Αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Κωνσταντίνο ΙΑ’ Δραγάση – Παλαιολόγο, ο οποίος για τους Έλληνες Εθνικιστές αποτελεί διαχρονικό σύμβολο ανδρείας και πατριωτικής συνείδησης. Στη συνέχεια ακολούθησε  αναφορά και συζήτηση, που αφορούσε το θέμα της Κερκόπορτας, ενώ να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε και μία λεπτομερέστατη περιγραφή των Θεοδοσιανών τειχών και της παράταξης των δύο στρατοπέδων.

 

Τ.Ο. Λαρίσης
23ης Οκτωβριου 9 και Ζαλοκώστα 1, 2ος όροφος
Δευτέρα – Παρασκευή 9:30-14:30, Παρασκευή και Σάββατο 19:00-21:00
Τηλ: 2410 554606, 2410 556249, 2410 556248

 

Σειρά ομιλιών στα γραφεία της Τ.Ο. Τρικάλων

Το Σάββατο 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον συναγωνιστή και Υπεύθυνο Θεσσαλίας Γ. Μισιάκα με θέμα: «Η Χρυσή Αυγή και το ανθελληνικό καθεστώς». Στα κατάμεστα από φίλους και συναγωνιστές γραφεία του Κινήματος στα Τρίκαλα, ο συναγωνιστής είχε την ευκαιρία να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους η Χρυσή Αυγή δέχεται όλες αυτές τις επιθέσεις τον τελευταίο χρόνο από το αμαρτωλό καθεστώς που εξουσιάζει την Πατρίδα μας. Η πολεμική που μέρα με τη μέρα εντείνεται, εναντίον του Κινήματος μας, έχει να κάνει με το γεγονός της ραγδαίας ανόδου μας, αλλά κυρίως λόγω της αταλάντευτης στάσης μας, της ιδεολογικής και πολιτικής μας συνέπειας που διακρίνουν τον αγώνα μας όλα αυτά τα χρόνια. Ο συναγωνιστής τόνισε ότι, η Χρυσή Αυγή παραμένει η μόνη φωνή αντίστασης στην Ελλάδα σήμερα, η μόνη φωνή που αντιστέκεται στο ξεπούλημα και στην υποταγή, κάτι που ενοχλεί σφόδρα το εγχώριο αλλά και το διεθνές κατεστημένο. Τέλος, τόνισε, ότι η Χρυσή Αυγή έχει καθήκον απέναντι στους νέους Έλληνες, απέναντι στους νεκρούς και τους αγέννητους, να συνεχίσει με μεγαλύτερο πάθος τον αγώνα της για την Ελευθερία της Πατρίδας. Για την Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού!

 

Τη Τρίτη 28 Μαΐου, παραμονή της επετείου της αλώσεως της Κωνσταντινούπολης, πραγματοποιήθηκε ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Τρικάλων με θέμα τον μύθο του Μαρμαρωμένου Βασιλιά. Εξιστορήθηκαν όλα τα γεγονότα που οδήγησαν στην άλωση της Πόλης από τις ορδές των τούρκων και το πως έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι, οι τελευταίοι υπερασπιστές της με Ηγέτη τους τον τελευταίο Έλληνα Αυτοκράτορα, Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Ο Ηρωικός θάνατος του Αυτοκράτορα, αλλά και η μη ανεύρεση του πτώματος του από τους βαρβάρους δημιούργησε τον μύθο του Μαρμαρωμένου Βασιλιά που περιμένει την στιγμή για να σηκωθεί και να πάρει πίσω την Πόλη. Ο μύθος αυτός τροφοδότησε τη δημοτική μας παράδοση, που μέσα από τραγούδια και ποιήματα κράτησε αναμμένη τη φλόγα του Ελληνισμού σε δύσκολους καιρούς για τους υπόδουλους Έλληνες και τους έδωσε ώθηση ούτως ώστε να παλέψουν για την Ελευθερία και να διατηρήσουν αναλλοίωτες τις Αρετές της Φυλής. Έγινε, επίσης, αναφορά και στις αιτίες που  οδήγησαν την Ελληνική Αυτοκρατορία στην παρακμή και στην οριστική πτώση της Βασιλεύουσας τη  μαύρη εκείνη Τρίτη, τον Μάιο του 1453. Ενώ, τέλος, έγινε παραλληλισμός του τότε με το σήμερα, καθώς και αναφορά στους κινδύνους που αντιμετωπίζει σήμερα το Ελληνικό Έθνος.

 

Τ.Ο. Τρικάλων
Καποδιστρίου 10, 1ος Όροφος
Τρίτη και Σάββατο 7-10 μ.μ.

 

Τ.Ο. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ : Ομιλία με θέμα η Άλωση της Πόλης

Στα γραφεία της Τ.Ο. Κομοτηνής, το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαΐου του 2013, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η προγραμματισμένη ομιλία της Συναγωνίστριας Γεωργίας Τσουρνακάκη,  με θέμα την Άλωση της Πόλης. Η προσέλευση των φίλων και υποστηρικτών του Κινήματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ήταν μεγάλη για άλλη μια φορά. Έπειτα από μια σύντομη ενημέρωση από τον Γραμματέα της Τ.Ο. Κομοτηνής, Συναγωνιστή Νίκο Τσουμαρέλη για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν το Κίνημά μας, τον λόγο πήρε η Συναγωνίστρια Τσουρνακάκη.  Κάνοντας μια αναδρομή στην αποφράδα ημέρα της 29ης Μαϊου του 1453, η Συναγωνίστρια φόρτισε με το λόγο της το ακροατήριο συναισθηματικά, μεταδίδοντας έτσι τον Αγωνιστικό Εθνικιστικό Παλμό που μας εμπνέει και μας κάνει να πιστεύουμε πως «πάλι με χρόνια, με καιρούς, πάλι δικά μας θα ‘ναι!»  Με μεστό λόγο, γεμάτο πατριωτισμό, αναφέρθηκε στα τότε δεδομένα που δυστυχώς έχουν άμεση σχέση με την τωρινή κατάσταση της Πατρίδας μας. Η Συναγωνίστρια έκλεισε την ομιλία της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Συναγωνιστές πρέπει να αντισταθούμε! Η τελευταία αυτοκτονία Έλληνα ας είναι αυτή που ακούσαμε χθες. Από αύριο ας ξυπνήσουμε όλοι και να αγωνιστούμε για την Πατρίδα μας.  Ας εμποδίσουμε αυτούς που περιμένουν δίπλα στην Κερκόπορτα, οι οποίοι ξέχασαν το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ του Λεωνίδα και υιοθέτησαν το ΛΑΒΕΤΕ ΦΑΓΕΤΕ, ΤΟΥΤΟ ΕΣΤΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ. Με την διαφορά όμως, ότι ο Χριστός  εννοούσε το δικό του αίμα, όχι το αίμα του λαού.   Ας διώξουμε τους προδότες έξω από τα τείχη της Πόλης!  Έτσι κι αλλιώς, ποτέ δεν αισθάνθηκαν Έλληνες.  Ας μείνουμε ενωμένοι στον Αγώνα, σήμερα μπορεί να είμαστε λίγοι, αλλά είμαστε πιστοί στην Ιδεολογία μας. Ας μεταλαμπαδεύσουμε την Ιδεολογία του Κινήματός μας σε όσους περισσότερους Συνέλληνες μπορούμε.  Ας παραδειγματιστούμε από τον Ηγέτης μας, που ως άλλος Παλαιολόγος, από καιρό έχει ξηλώσει από την στολή τα διακριτικά και είναι Συναγωνιστής μαζί με όλους τους στρατηγούς του.  Και τέλος ας δώσουμε ακόμα και το αίμα μας. Άλλωστε αυτό δεν είναι το σύνθημά μας;  ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ».  Μετά από το θερμό χειροκρότημα, όλοι οι Συναγωνιστές, σε στάση προσοχής, έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος, αισθανόμενοι για άλλη μία φορά υπερήφανοι που είναι Έλληνες.

 

Τ.Ο. Κομοτηνής
Σοφοκλέους Κομνηνού 2, 4ος όροφος
Τετάρτη 18.00 – 21.00
Τηλ.: 6983 516178, 6983 504758

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-athhnwn-larishs-kefallonias-ithakhs-serrwn-trikalwn#.UasnIUBM_RM#ixzz2V3XPOUcZ

Exit mobile version