Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Βαριοπούλα» εν όψει; Δύο τουρκικά πολεμικά πλοία κοντά στην Εύβοια!

ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ

Όλοι έχουμε δει τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Τουρκία τις τελευταίες ημέρες, όπου πραγματοποιούνται διαδηλώσεις επί διαδηλώσεων. Αν κοιτάξει κανείς τον λόγο για τον οποίο υποτίθεται ότι γίνονται οι διαδηλώσεις θα απορήσει πραγματικά για το πώς πυροδοτήθηκε το κλίμα. Η αφορμή για τις διαδηλώσεις είναι η ανάπλαση της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη. Γράφαμε σχετικώς στις 10 Απριλίου για την επίσκεψη του αριστερού σκηνοθέτη, Κων/νου Γαβρά, στην περιοχή με σκοπό να μην γκρεμιστεί ένας κινηματογράφος. Δια ασήμαντον αφορμή, λοιπόν, έχουν ξεκινήσει διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Τουρκίας.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε την υπόθεση με το σενάριο «Βαριοπούλα», το οποίο απέβλεπε σε πραξικόπημα των τούρκων στρατιωτικών, κήρυξη στρατιωτικού νόμου από την κυβέρνηση και εισβολή στην Ελλάδα. Διαβάζουμε σχετικά στο «Έθνος» στις 24 Σεπτεμβρίου του 2012:

«Η δίκη για την υπόθεση «Βαριοπούλα» ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια κι αφορά σχέδιο ανατροπής του Ερντογάν. Μεταξύ άλλων, προβλεπόταν η τοποθέτηση βόμβας σε δύο μεγάλα τεμένη στην Κωνσταντινούπολη, με σκοπό την πρόκληση συνθηκών χάους και τον εξαναγκασμό της κυβέρνησης να κηρύξει στρατιωτικό νόμο καθώς και την πρόκληση πτώσης τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους από ελληνικό στο Αιγαίο, έτσι ώστε να δημιουργηθεί σύγχυση. Όλα αυτά με τελικό σκοπό την πραγματοποίηση στρατιωτικού πραξικοπήματος. Την υπόθεση αποκάλυψε η εφημερίδα «Ταράφ», επικαλούμενη 5.000 έγγραφα, ψηφιακούς δίσκους και μαγνητοφωνημένες συνομιλίες. Σημείο καμπής ήταν ο Απρίλιος του 2009, όταν στη συνοικία Ποϊζάρκιοϊ της Πόλης η τουρκική αστυνομία εντόπισε κρυφό οπλοστάσιο, στη διάρκεια ερευνών για το άλλο μεγάλο σχέδιο συνωμοσίας κατά Ερντογάν, την υπόθεση Εργκενεκόν.».

Βέβαια «βόμβες σε τεμένη» δεν μπήκαν, όμως υπάρχει η πιθανότητα να διδάχτηκαν οι κεμαλιστές πολλά από την «Αραβική Άνοιξη», στην οποία συμμετείχαν προς τέρψιν του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Όμως ας επιστρέψουμε στο σήμερα και ας δούμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα την ίδια ώρα που το σχέδιο «Βαριοπούλα» βρίσκεται ένα βήμα πριν την προβοκάτσια εναντίον της Ελλάδος, ώστε να δούμε τι συμβαίνει. Ας δούμε μία χθεσινή ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου του ΓΕΕΘΑ:

«Τα τουρκικά πολεμικά πλοία, ΤΠΚ «ZIPKIN» και Φ/Γ «YILDIRIM», προερχόμενα από Νότιο-Ανατολικό Αιγαίο, εισήλθαν την 1η Ιουνίου (09:40 και 13:15 αντίστοιχα) σε Εθνικά Χωρικά Ύδατα Ανατολικά της Ν. Αμοργού. Στη συνέχεια κινήθηκαν μεταξύ Μυκόνου και Νάξου, Νότια Σύρου, με Βόρειο-Δυτική πορεία μεταξύ Κέας και Γυάρου και εξήλθαν στις 21:20 από τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου (Στενό Καφηρέα). Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν το εν λόγω πολεμικά πλοία καθ’ όλη την διάρκεια του πλου τους».

Συνδέοντας τα γεγονότα βλέπουμε, λοιπόν, ότι την ίδια ώρα που στην Κωνσταντινούπολη σημειώνονται ταραχές και υποτίθεται ότι ο Ερντογάν δεν θα είχε «ορέξεις» για περαιτέρω προβλήματα, δύο τουρκικά πολεμικά σκάφη βρίσκονται ανάμεσα στην Εύβοια και την Άνδρο, προκαλώντας ευθέως τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Αξίζει να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι το αποτέλεσμα της δίκης για την υπόθεση «Βαριοπούλα» ήταν η καταδίκη 322 στρατιωτικών που αποσκοπούσαν στην ανατροπή του ισλαμιστικού καθεστώτος και στην εγκατάσταση ενός αντίστοιχου κεμαλικού.

Ο στόχος των τούρκων είναι προφανής και αφορά τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ελλάδας, την Ελληνική ΑΟΖ και το ενεργειακό παίγνιο που διεξάγεται στην λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου. Η τουρκική διπλωματία έχει εδώ και καιρό δείξει την απαίτηση της για συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων της Πατρίδος μας, αλλά και της κομβικής της θέσης ως διακομιστή ενεργειακών πόρων. Ήδη με την βοήθεια των ΗΠΑ, αλλά και της εγχώριας αριστεράς κατάφερε να ακυρώσει τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρουπόλεων και να επιτύχει την κατασκευή του αγωγού TAP που περνά μέσα από την Τουρκία. Με φόντο την ενεργή συμμετοχή της Τουρκίας στην «Αραβική Άνοιξη» και την αμερικανοσιωνιστική επέμβαση στην Συρία, θεωρεί ότι ήρθε η ώρα να αποκομίσει ακόμα περισσότερα κέρδη.

Το Ελληνικό ΥΠΕΞ, φυσικά και όπως πάντα, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και εξακολουθεί να στηρίζει τα συμφέροντα των αμερικανοσιωνιστών και των τούρκων, όπου κι αν αυτά βρίσκονται.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/bariopoula-en-opsei-duo-tourkika-polemika-ploia-konta-sthn-euboia#.UauGp0BM_RM#ixzz2V5BtwOe2

Exit mobile version