Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Ανατολικής Αττικής, Θάσου, Λαρίσης, Δράμας

ΤΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΑΤΤΙΚΗ

Την Πέμπτη 30-05-2013 στα γραφεία της Τ.Ο. Αν. Αττικής πραγματοποιήθηκε ομιλία του Συναγωνιστή Γρηγόρη Γερακόπουλου με θέμα: «29 Μαΐου 1453 η αποφράδα ημέρα του Ελληνισμού».  Ο Συναγωνιστής μας ταξίδεψε περίπου τα 200 χρόνια πριν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης ζωντανεύοντας αφηγηματικά τις συνθήκες που επικρατούσαν καθώς και  την σταδιακά διαμορφούμενη πολιτικο-στρατιωτική κατάσταση.  Αναφορά έγινε επίσης και στις κοινωνικο-θρησκευτικές ζυμώσεις οι οποίες έλαβαν χώρα από το 1204 μέχρι την αποφράδα ημέρα της 29ης Μαΐου. Τότε, όπως και πάντα άλλωστε, σχεδόν κανένα από τα ευρωπαϊκά κράτη δεν στάθηκε δίπλα στην Βασίλισσα των Πόλεων για να την βοηθήσει! Μόνος, ο τελευταίος μεγάλος Βυζαντινός Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, θα ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στα στίφη των αλλόθρησκων. Θα δώσει την Ελληνική ψυχή του και το αίμα του για να μην παραδώσει την Πόλη στον αλιτήριο αμηρά! Ο τελευταίος καλπασμός του Αυτοκράτορα του Βυζαντίου προς την κοιλάδα του Λύκου σήμανε τη θυσία και την πτώση ενός μεγίστου Βασιλέα και της ίδιας της Βασιλεύουσας! Ο Συναγωνιστής Γερακόπουλος έκλεισε την ομιλία του με την απαγγελία του ποιήματος του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη «Ο Βράχος και το Κύμα». Φανερώς ενθουσιασμένα τα μέλη και οι φίλοι της Τ.Ο. αποθέωσαν όρθιοι επί 4 λεπτά τον Συναγωνιστή, αποδίδοντάς του τον προσήκοντα σεβασμό!

Τ.Ο. Ανατολικής Αττικής
Αγ.Μαρίνας 10 – Πλ. Αγ. Μαρίνας, Αρτέμιδα
Δευτέρα 10:00 – 13:00 και Πέμπτη: 19.00-22.00
Τηλ / Fax: 22940 40200
Κιν. 6947 285718

Ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Λαρίσης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Μετώπου Γυναικών στην Τ.Ο. Λάρισας την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013.  Οι συναγωνίστριες με έκδηλο το ενδιαφέρον και με μεγάλη προσήλωση παρακολούθησαν την ομιλία της Συναγωνίστριας Αναστασίας Σέιτου.  Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στην αρχαία Σπαρτιάτισσα, στις ηρωίδες του 1821, στις Ελληνίδες δασκάλες και μητέρες του Μακεδονικού Αγώνα, και στις Ηπειρώτισσες γυναίκες της Πίνδου καθώς αποτελούν φωτεινά παραδείγματα τα οποία σηματοδοτούν την παρουσία, την προσφορά και την αξία της Ελληνίδας Γυναίκας ως μητέρας, συντρόφου και συμπολεμίστριας. Μετά το πέρας της ομιλίας, οι συναγωνίστριες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη συνάντησή τους.

 

Τ.Ο. Λαρίσης
23ης Οκτωβριου 9 και Ζαλοκώστα 1, 2ος όροφος
Δευτέρα – Παρασκευή 9:30-14:30, Παρασκευή και Σάββατο 19:00-21:00
Τηλ: 2410 554606, 2410 556249, 2410 556248

 

Πυρήνας Θάσου: ομιλία με θέμα «Εθνικισμός και Χρυσή Αυγή»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013 το απόγευμα, στα γραφεία του Αγωνιστικού Πυρήνα Θάσου, η προγραμματισμένη ομιλία του Γραμματέως της Ν.Ε. Καβάλας, Συναγωνιστή Δημήτριου Βογιατζή, με θέμα: «Εθνικισμός και Χρυσή Αυγή».

 

Την ομιλία του, ο Συναγωνιστής Βογιατζής, ξεκίνησε μιλώντας για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Έκανε μια σύντομη περιγραφή των γεγονότων, αναφέρθηκε στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υπερασπιστών της Πόλης κατά την διάρκεια της πολιορκίας, καθώς και σε όσα ακολούθησαν μετά την πτώση.
Στη συνέχεια ο Συναγωνιστής αναφέρθηκε στην έννοια του Έθνους, της Ράτσας, της Φυλής και του Αίματος, θυμίζοντας μεταξύ άλλων και τα λόγια του Καζαντζάκη από την «Ασκητική» που ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το πρώτο σου χρέος, εκτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει».

 

Ακολούθως, η έννοια της Τιμής και κατ’ επέκταση της Αξιοπρέπειας μας δείχνει τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε προκειμένου να καταφέρουμε να πραγματώσουμε όλα τα παραπάνω. Είναι πρωτίστως, ζήτημα Τιμής και Αξιοπρέπειας, θέμα Καθήκοντος, να ξεσηκωθούμε και να αντιδράσουμε. Να επαναστατήσουμε ενεργά και όχι σπασμωδικά, απέναντι σε ένα σύστημα που μας οδηγεί στην καταστροφή.

 

Μετά το πέρας του κυρίου θέματος, ο Συναγωνιστής Βογιατζής, αναφέρθηκε στο κοινοβουλευτικό έργο του Κινήματος, με τις ερωτήσεις των Συναγωνιστών και Βουλευτών στη Βουλή για θέματα εθνικά,  καθώς και θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης.

 

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση σχετικά με τα τοπικά προβλήματα του νησιού και η συνάντηση έληξε ως είθισται, με τους πάντες σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.

 

Πυρήνας Θάσου
Πρίνος
Τετάρτη 19:00 – 22:00
Τηλ: 6938699504

 

Τ. Ο. Δράμας:  «Ομιλία για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης»

Με επιτυχία διεξήχθη, την Τετάρτη 29 Μαΐου το απόγευμα, παρουσία δεκάδων φίλων και υποστηρικτών του Κινήματος στα γραφεία της Τ. Ο. Δράμας, η προγραμματισμένη ομιλία του υπευθύνου Ιδεολογικής κατάρτισης, Συναγωνιστή Κοσμά Τσαπακίδη, με θέμα: « Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης».

 

Πρώτα τον λόγο είχε ο Γραμματέας της Τ. Ο. Δράμας, Συναγωνιστής Δημήτριος Παπαδόπουλος, ο οποίος στη σύντομη εισήγησή του αναφέρθηκε περιληπτικά στην εσωτερική πολιτική επικαιρότητα, καθώς και σε ορισμένα τοπικά ζητήματα του νομού Δράμας.

 

Τ.Ο. Δράμας
Εθνικής Αμύνης 55 – 1ός όροφος
Τετάρτη και Παρασκευή 19.00-22.00
Τηλ. 6978 834611

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-anatolikhs-attikhs-thasou-larishs-dramas#.UazgO0BM_RM#ixzz2VBDiGj6p

Exit mobile version