Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κοροϊδεύει τον κοσμάκη ο Σαμαράς για το φυσικό αέριο

sxesh-samara-me-pinokio__article

Ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά είναι που συνειδητώς ο Σαμαράς μοιράζει υποσχέσεις ανεδαφικές μόνο και μόνο για τα ψηφαλάκια. Το να διαψευστεί δεν του προκαλεί άγχος, αφού η διάψευση δεν θα λάβει ανάλογης προβολής από τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στο στρατόπεδο του «συνταγματικού τόξου». Είδαμε τις προάλλες την ανακοίνωση του IIF που τοποθετούσε την «ανάπτυξη» στο 2020 και τις δηλώσεις Λαγκάρντ που έλεγε για μνημόνιο τουλάχιστον μέχρι το 2022.

Στα πλαίσια του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και της εκτόξευσης κενών και φθηνών επικοινωνιακών φωτοβολίδων, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την δημιουργία Δημόσιας Εταιρίας Υδρογονανθράκων. Αυτό, βεβαίως, επειδή το ενεργειακό θέμα είναι εξαιρετικά επίκαιρο και έπρεπε να φανεί ότι η κυβέρνηση κάνει κάτι, πέραν του να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Αυτό που δεν είπε, όμως, ο Σαμαράς είναι ότι η συγκεκριμένη εξαγγελία του είναι πλήρως κενή, αν εξαιρέσει κανείς τους πιθανούς διορισμούς, έναντι παχυλών μισθών, που θα επιφυλάξει ο πρωθυπουργός σε «γαλάζια» στελέχη που θα δημιουργήσουν το ΔΣ της εταιρίας «φάντασμα». Γιατί, όμως, λέμε όλα τα παραπάνω; Τι είναι αυτό που δεν έχουν πει ή έχουν πει στα ψιλά, οι παπαγάλοι της κυβερνητικής ενημέρωσης;

Δεν θα αναφερθούμε στις δηλώσεις του ίδιου του Σαμαρά που αποκαλούσε «ευρωπαϊκά» τα κοιτάσματα της Ελλάδος, αλλά θα αναφερθούμε στην ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Επιχείρησης Παροχής Αερίου (ΔΕΠΑ) και του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ). Κοινώς ο Σαμαράς ιδιωτικοποίησε τις εταιρίες που χειριζόντουσαν το θέμα του φυσικού αερίου και τώρα θα φτιάξει μία εταιρία για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Κοινώς ο πρωθυπουργός πουλάει κουτόχορτο στον κόσμο και το πουλάει και σε χαμηλή τιμή.

Το πρόβλημα για τον κ. Σαμαρά είναι ότι ο καιρός που μπορούσε αυτός και οι υπόλοιποι πολιτικάντηδες να πουλάνε ανέξοδα φύκια για μεταξωτές κορδέλες, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/koroideuei-ton-kosmakh-o-samaras-gia-to-fusiko-aerio#.Ua5y80BM_RM#ixzz2VI9mllfq

Exit mobile version