Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Πρετεντέρης, το Ζάλογγο και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

pretenteris3

Ο Γιάννης Πρετεντέρης είναι από τις πιο χαρακτηριστικές πένες και φωνές του καθεστώτος, τόσο μέσα από το Mega, όσο και από τα έντυπα του ΔΟΛ. Στο «Βήμα της Κυριακής» ο Πρετεντέρης δημοσίευσε ένα άρθρο του, το οποίο έχει τον ειρωνικό, όσο και υβριστικό απέναντι στην Ιστορία, τίτλο «Έχετε γεια βρυσούλες…».

Γράφει,  λοιπόν, ο μετρ του …εκσυγχρονισμού: «Με κίνδυνο να κατηγορηθώ για αμφιλεγόμενο εθνικό φρόνημα, έχω μια απορία. Πώς γίνεται οι Σουλιώτισσες να πέφτουν στον γκρεμό το 1803 τραγουδώντας ένα τραγούδι που γράφτηκε το 1908;». Εξυπνακισμοί, του χειρίστου είδους, από το «παπαγαλάκι» του καθεστώτος. Για το «αμφιλεγόμενο εθνικό φρόνημα» εμείς τουλάχιστον, δεν έχουμε καμία αμφιβολία για την ανυπαρξία του. Συν τοις άλλοις, ο «πολύς» Πρετεντέρης φαίνεται ότι είναι «σκράπας» από Ιστορία. Δεν γνωρίζει ότι ο Εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός, στο πολύστιχο ποίημα που έγραψε με τίτλο «Εις το θάνατον του Λόρδου Μπάιρον» το 1824, αφιερώνει πέντε τετράστιχα στο χορό του Ζαλόγγου. Όσα έγραφε τα πληροφορήθηκε από τους Σουλιώτες και τις Σουλιώτισσες που είχαν κατακλύσει τα Επτάνησα μετά το 1803. Όπως, επίσης, δεν γνωρίζει ότι η λεπτομερή αναφορά για το γεγονός είχε κάνει, με το δίτομο έργο που είχε εκδώσει μόλις δώδεκα χρόνια μετά τα γεγονότα του Ζαλόγγου, ο Σύντροφος του Ρήγα Φεραίου και μέλος της Φιλικής Εταιρίας Χριστόφορος Περραιβός. Το έργο είχε τίτλο «Ιστορία Σουλίου και Πάργας».

Αλλά πού να τα γνωρίζει αυτά ένας άνθρωπος, ο οποίος το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μας δείχνει πόσο… δημοκράτης είναι. Και αφού στη συνέχεια ο Πρετεντέρης συνεχίζει τον εκσυγχρονιστικό του λόγο, καταλήγει το άρθρο του ως εξής: «Τι να τον κάνω λοιπόν τον Ζάλογγο και τη Γραβιά όταν ο πατριωτισμός τελειώνει εκεί που αρχίζει η τσέπη του καθενός; Τι να τα κάνω τα παλικάρια που διυλίζουν τη Ρεπούση αλλά καταπίνουν αμάσητο τον εθνικό εξευτελισμό με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο; Τι να την κάνω την οργή για τον «συνωστισμό στη Σμύρνη», αλλά την ανοχή για τετρακόσιους είκοσι πέντε χιλιάδες ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής που συνωστίζονται ανάμεσά μας; Τις εθνικές ιερεμιάδες λοιπόν, τις ακούω βερεσέ. Διότι τα έθνη δεν τα κρατάνε όρθια οι κραυγές των αγραμμάτων και οι οιμωγές των φανατικών. Αλλά ο καθημερινός και έμπρακτος πατριωτισμός των ελεύθερων ανθρώπων που τα συγκροτούν. Διαφορετικά, «έχετε γεια βρυσούλες…»!

Ας μην μιλήσουμε Γιάννη Πρετεντέρη για τσέπες, γιατί η δική σου τσέπη- σε σχέση με την αντίστοιχη τσέπη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων- βρίσκεται σε πολύ καλή θέση. Ποιος είναι Πρετεντέρη «ο εθνικός εξευτελισμός με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο»; Μήπως το ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση σέρνονται στην ψήφιση αισχρών νομοσχεδίων, μόνο και μόνο επειδή το επιζητούν οι σιωνιστές της Αμερικής και της Ευρώπης; Πού είναι η ανεξαρτησία της χώρας, όταν δέχεται αδιαμαρτύρητα την ωμή επέμβαση στα εσωτερικά μας από ξένους παράγοντες; Αυτός είναι ο πραγματικός εθνικός εξευτελισμός Πρετεντέρη και όχι το τι θα πουν οι ξένοι για τα συμβαίνοντα σε μία, υποτίθεται, ελεύθερη χώρα. Ώστε «ανοχή» υπάρχει για τους ψηφοφόρους της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ; Μπράβο, ωραία αντίληψη περί πλουραλισμού, ισονομίας και αντικειμενικότητας έχει ο Πρετεντέρης. Αφού διαμαρτύρεται για την «ανοχή», τι προτείνει άραγε; Μήπως την άρση των πολιτικών δικαιωμάτων για όσους ψηφίζουν ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ; Μήπως τη φυλάκισή τους; Ή μήπως την εκτέλεσή τους, με μια σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού σε στυλ NKVD;

Όσο για τα περί «αγράμματων» και «φανατικών», που τόσο υποτιμητικά και περιφρονητικά χρησιμοποιεί ο μορφωμένος υπάλληλος του ΔΟΛ, τον πληροφορούμε ότι οι Μαχητές του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του 1821 ήσαν αμόρφωτοι και φανατικοί. Γι αυτό ίσως και να κατάφεραν τους σκοπούς τους, έστω και μέχρι ενός σημείου, την ίδια στιγμή που κάποιοι γραμματιζούμενοι, είτε συνεργαζόντουσαν ανοιχτά με τους Τούρκους κατακτητές, είτε ήσαν αντίθετοι στην ένοπλη επανάσταση, ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι θα άλωναν εκ των έσω την οθωμανική αυτοκρατορία. Τα όσα υποστηρίζει ο Πρετεντέρης για τον «καθημερινό και έμπρακτο πατριωτισμό των ελεύθερων ανθρώπων» δεν ξέρω γιατί αλλά μου φέρνει στο νου τη γνωστή ρήση ότι «ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο κάθε απατεώνα». «Πατριώτες» δηλώνουν αυτοί που μας έβαλαν στο μνημόνιο, όπως το ίδιο δηλώνουν και όσοι το συνεχίζουν. «Πατριώτες» δηλώνουν και όσοι υπακούουν δουλικά τις εντολές του διεθνούς σιωνισμού για την επιβολή κατασταλτικών μέτρων και την ποινικοποίηση της Ελεύθερης Σκέψης. Γι΄ αυτό και αυτού του είδους τον «πατριωτισμό» τον χαρίζουμε σε όσους ταυτίζονται μαζί του. Εμείς, είμαστε πραγματικά Ελεύθεροι, γιατί είμαστε Εθνικιστές, γιατί είμαστε Χρυσαυγίτες!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-pretenterhs-to-zaloggo-kai-h-chrush-augh#.Ua8V_dLwmCg#ixzz2VKyn5W4G

Exit mobile version