Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα φέσια του γαμπρού του Παπακωνσταντίνου στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία

rossonis-sikiaridis

Ο παραιτηθείς πρόεδρος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) κ. Κ. Πιλάλης είχε διατάξει τον περασμένο Οκτώβριο διοικητικό-λογιστικό έλεγχο για να ερευνήσει και διαπιστώσει την οφειλή των 528.000 ευρώ της ιταλικής εταιρίας OTO MELARA προς τα ΕΑΣ.

Βέβαια η διοικητική και λογιστική έρευνα του Εσωτερικού Ελέγχου των ΕΑΣ  καθυστέρησε να γίνει τουλάχιστον δύο έτη,αφού το όλον θέμα ήταν γνωστό στα στελέχη της εταιρίας αλλά και στο Διοικητικό Συμβούλιο από το 2010. Προφανώς όταν ο οδηγηθείς σε παραίτηση κ. Πιλάλης «οσμίστηκε» την απομάκρυνσή του, που ήταν γνωστή στον κύκλο της αμυντικής βιομηχανίας εδώ και τουλάχιστον οκτώ μήνες, θεώρησε σκόπιμο να μην αφήσει εκκρεμότητες που θα μπορούσαν να έχουν νομικές συνέπειες για τον ίδιο προσωπικά.

Η έρευνα του Εσωτερικού Ελέγχου διαπίστωσε ότι η OTO MELARA όντως οφείλει στα ΕΑΣ 528.000 ευρώ για την αγορά τεσσάρων πυροβόλων ARTEMIS διαμετρήματος 30Χ173 mm. Τα πυροβόλα είχαν παραληφθεί από την ιταλική εταιρία το 2010 και τα ΕΑΣ είχαν εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους που απέρρεαν από την σύμβαση. Aντιπρόσωπος της OTO MELARA, και αυτός που έχει υπογράψει την σύμβαση με τα ΕΑΣ, είναι ο κ. Α. Ρωσσώνης, που τυγχάνει να έχει άμεσο συγγενικό δεσμό με τον υπουργό του μνημονίου Παπακωνσταντίνου (Υπ. Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ) και για τον οποίο ο Παπακωνσταντίνου φέρεται να αλλοίωσε την λίστα Λαγκάρντ. Η εταιρία OTO MELARA είναι διαχρονικά ένας από τους κύριους προμηθευτές του Υπ. Άμυνας, κυρίως στον ναυτικό κλάδο.

Ο κ. Ρωσσώνης προφασίζεται για την μη καταβολή του οφειλόμενου ποσού μια «προφορική συμφωνία» με στελέχη των ΕΑΣ περί δήθεν υποχρέωσης μαζί με τα πυροβόλα να δοθούν και 600 βλήματα των 30 mm, προς διεξαγωγή βλητικών δοκιμών από την OTO MELARA. Σ’ αυτό το σημείο να πληροφορήσουμε τους μη ειδήμονες ότι κάθε οπλικό σύστημα που εξέρχεται των πυλών των εργοστασίων των ΕΑΣ έχει υποστεί τις προβλεπόμενες βλητικές δοκιμές που απαιτούνται από τα εγχειρίδια Ποιοτικής Εξασφάλισης. Προφανώς η OTO MELARA ήθελε τα βλήματα free of charge για να τα μεταπωλήσει μαζί με τα πυροβόλα. Ο κ. Ρωσσώνης λοιπόν με  εσωτερική πληροφόρηση, αλλά και έχοντας τις «πλάτες» του συγγενή του Παπακωνσταντίνου έχει καταφέρει μετά από παρέλευση δύο ετών από την παραλαβή των πυροβόλων να μην εκπληρώνει την αυτονόητη συμβατική του υποχρέωση.

Και βέβαια αυτός κάνει την δουλειά του και μάλιστα πολύ καλά, αφού ουδείς τον ενοχλεί. Το ερώτημα που προκύπτει  είναι τι κάνει ο σημερινός Υπουργός Άμυνας, ο οποίος αν και έχει πληροφορηθεί το γεγονός τουλάχιστον εδώ και έξι μήνες σιωπά. Σιωπά έχοντας την ουσιαστική επίβλεψη των ΕΑΣ  (αυτή την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές οφείλονται στους εργαζομένους της μισθοί τεσσάρων μηνών)  που η πολιτική της μνημονιακής συγκυβέρνησης την έχει οδηγήσει  σε πλήρη απαξίωση. Η καθυστέρηση είσπραξης του οφειλόμενου  ποσού, οι ύποπτα πολύ ήπιες ενέργειες εκ μέρους των αρμοδίων των ΕΑΣ αλλά και οι μη ενέργειες των υπευθύνων του Υπ. Άμυνας καταδεικνύουν εμφανέστατα την καταστρεπτική νοοτροπία με την οποία αντιμετωπίζουν όλοι αυτοί την Εθνική Αμυντική Βιομηχανία και πιθανώς όλα αυτά εντάσσονται στο σχέδιο ξεπουλήματος των ΕΑΣ.

Υποστηρίζουμε την Εθνική Αμυντική Βιομηχανία και την απρόσκοπτη και εθνικά αποτελεσματική λειτουργία των νευραλγικών αμυντικών βιομηχανιών. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα αντισταθεί σε κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. Η ύπαρξη της αποτελεί μονόδρομο για την Εθνική και Κοινωνική επιβίωση. Οι υπηρέτες του μνημονίου ας πουλήσουν τα σπίτια τους , τις βίλες τους και τα κότερα τους και ας αφήσουν ήσυχη την δημόσια περιουσία που ανήκει στον Λαό και την Πατρίδα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ta-fesia-tou-gamprou-tou-papakwnstantinou-sthn-ellhnikh-amuntikh-biomhchani#.Ua_EBEBM_RM#ixzz2VNzgw9yz

Exit mobile version