Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στυγνή εκμετάλλευση των δανειοληπτών το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά – ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

Στην συνεδρίαση της επιτροπής Εμπορίου, όπου συζητείται το νομοσχέδιο που τροποποιεί τον νόμο «Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, κλήθηκαν διάφοροι φορείς. Ο πιο σημαντικός ήταν ο εκπρόσωπος των ελληνικών τραπεζών κ.Γκόρτσος στον οποίο τα κόμματα απηύθυναν ερωτήσεις.

Οι συναγωνιστές Η.Παναγιώταρος, Ε.Ζαρούλια και Ε.Μπούκουρας που είναι μέλη της επιτροπής επέμειναν για να εκτεθεί για ακόμη μια φορά ανεπανόρθωτα ο εκπρόσωπος των τραπεζών, ο οποίος απαντούσε ψευδώς στο ότι οι τράπεζες δεν έδωσαν παραπάνω δάνεια από όσα θα έπρεπε, ότι σέβονται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης τελεσίδικες αποφάσεις τις οποίες όμως εφαρμόζουν μόνο κατά περίπτωση μόνο σε όσους έχουν προσφύγει και όχι στο σύνολο των αντίστοιχων περιπτώσεων όπως και για τους ελεύθερους επαγγελματίες,ότι δεν ζητούν χρηματοδότηση, ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, ζητούν δάνεια αλλά δεν λαμβάνουν.

Επιπλέον, ο συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο των τραπεζών έκανε την εξής ερώτηση: “Αφού έχετε την δυνατότητα ως τράπεζες να ξεπουλάτε δάνεια (τα οποία δεν εξυπηρετούνται) στο 25%-30% της ονοματικής τους αξίας σε διάφορα εισαγόμενα αρπακτικά Distressed Funds (το Fund το οποίο αφού αγοράσει τα δάνεια σε πολύ χαμηλή τιμή, στην πορεία απαιτεί το 100% της αξίας των δανείων), γιατί δεν πράττετε το ίδιο απευθείας με τους δανειολήπτες;” Φυσικά απάντηση δεν δόθηκε για ακόμη μια φορά.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/stugnh-ekmetalleush-twn-daneiolhptwn-to-nomoschedio-gia-ta-uperchrewmena-no#.UbJx1PlM_RM#ixzz2VZsRFtEV

Exit mobile version