Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Νίκαιας, Περάματος, Σαλαμίνας

NIKAIATOPIKH

Την Πέμπτη, 6/6/2013, πραγματοποιήθηκε μια ακόμη επιτυχημένη ομιλία στην Τ.Ο. Νίκαιας από τον Συναγωνιστή, περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και υπεύθυνο της Τ.Ο. Άνω Λιοσίων, Νίκο Λεμοντζή. Η προσέλευση του κόσμου ήταν συγκινητική και ενδυναμωτική για το έργο και την λειτουργία της Τοπικής. Ο Συναγωνιστής και υπεύθυνος των γραφείων, Γεώργιος Πατέλης, παρουσίασε τον κεντρικό ομιλητή τονίζοντας τη μακροχρόνια συμβολή του στο Κίνημά μας και παραδίδοντάς του τον λόγο.

Το θέμα της ομιλίας ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος, μια προσωπικότητα που πολλοί έχουν προσπαθήσει να παρερμηνεύσουν και να βεβηλώσουν τη μνήμη του. Ο Συναγωνιστής Νίκος Λεμοντζής, αρχικά ανέφερε πληροφορίες  για την καταγωγή και για τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Παράλληλα, ανέπτυσσε  συμβάντα της παιδικής ηλικίας του Μ. Αλεξάνδρου που συνέβαλαν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του, όπως η μόρφωση του από τον Αριστοτέλη, ή μαρτυρούσαν την ξεχωριστή και δυναμική του προσωπικότητα, όπως ο τρόπος που ημέρευσε το άλογο του, Βουκεφάλα.

Το επίκεντρο της ομιλίας ήταν η δράση του Μ. Αλεξάνδρου σαν στρατηγός και η επιβολή του σε όλο, σχεδόν, τον τότε γνωστό κόσμο. Βασικός του στόχος δεν ήταν απλά ο στείρος επεκτατισμός, αλλά η κυριαρχία του Ελληνισμού . Περιγράφοντας σημαντικές μάχες και πολιορκίες όπως του Γρανικού, της Μιλήτου και της Τύρου, έδωσε στους παρευρισκόμενους ακροατές να καταλάβουν με ποιον τρόπο ο περήφανος Μακεδόνας κατάφερε να επικρατήσει παντού και να γίνει κυρίαρχος της Ασίας. Τέλος, ο Συναγωνιστής ανέλυσε όλα τα σενάρια για τον θάνατο του, από αξιόλογους ιστορικούς, όπως ο Πλούταρχος, καθώς και τις αντιδράσεις των στρατιωτών του σε αυτή τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απαγγελία του Εθνικού Ύμνου και του  Ύμνου του Κινήματος.

Τ.Ο. Νίκαιας
Καισαρείας 30, Νίκαια (Δίπλα στην εφορία Νικαίας)
Τρίτη – Πέμπτη 17:00-20:00
Παρασκευή 09:00-13:00
Τηλ. 6976 740401, 6992 332017, 210 4909389

Ομιλία στον Πυρήνα Περάματος

Την Τετάρτη 5/6/2013, πραγματοποιήθηκε ομιλία στα γραφεία του Πυρήνα Περάματος, με θέμα: «Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης», από το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Συναγωνιστή Παναγιώτη Κ.

 

Πλήθος Συναγωνιστών και φίλων του Κινήματος άκουσαν με έκδηλο ενδιαφέρον να γίνεται αρχικά μία αναφορά στις πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν την εποχή εκείνη, ενώ στη συνέχεια  εξιστορήθηκαν τα γεγονότα και οι μάχες που οδήγησαν τελικά στην πτώση της Πόλης.

 

Το σημείο αναφοράς βέβαια, δεν μπορούσε να ήταν άλλο από τον ηρωισμό και την περιφρόνηση προς τον θάνατο που έδειχναν οι υπερασπιστές της Κωνσταντινούπολης, ακόμα και όταν ήταν προφανές ότι η έκβαση της μάχης θα ήταν καταστροφική γι αυτούς..

 

Η ομιλία έκλεισε με την υπόσχεση, ότι εμείς οι Χρυσαυγίτες θα είμαστε πάντα πρωτοπόροι στον Αγώνα για την διαφύλαξη της εθνικής μνήμης, καθώς και με την επισήμανση ότι για την Χρυσή Αυγή, δεν υπάρχουν χαμένες αλλά Σκλαβωμένες Πατρίδες !

 

Πυρήνας Περάματος: 25ης Μαρτίου 7
Δευτέρα & Τετάρτη: 18:00 – 21:00
Τηλ.: 2104416009 – 6974861427

 

Τ.Ο. Σαλαμίνας: Ομιλία Μπαρμπαρούση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις

Είναι τραγικό φαινόμενο η Ελληνική φυλή να έχει απολέσει όλα αυτά τα υγιή χαρακτηριστικά που μας έκαναν περήφανους ανά αιώνες και να αργοπεθαίνει, θύμα μιας συμμορίας αριστεροδεξιών απατεώνων, που μέσα σε 40 χρόνια κατάφεραν και εξαπάτησαν τον λαό, για να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα.

 

Η  Χρυσή Αυγή, ως θεματοφύλακας της ιστορικής μνήμης της Πατρίδας μας, έχει σκοπό να αφυπνίσει τον προδομένο λαό και να τον ετοιμάσει για την τελική Νίκη!

Αυτά είπα ο υπεύθυνος της Τοπικής μας, πριν πάρει τον λόγο ο Συναγωνιστής Κώστας Μπαρμπαρούσης.

 

Ξεκινώντας την ομιλία του, ανέφερε τον πόλεμο που δέχεται το μοναδικό Εθνικιστικό κόμμα στην Ελλάδα με μια παροιμία: «το δέντρο που έχει καρπούς πετροβολάν και όχι το ξερό».

 

Μετά επισήμανε το ατυχές γεγονός του Συναγωνιστή Γρέγου και την, χωρίς καθυστέρηση χρόνου, λυσσαλέα κραυγή του λεγόμενου  «δημοκρατικού τόξου».
Για τον περίφημο αντιρατσιστικό νόμο που στηρίζουν οι Εβραίοι, Αμερικανοί και Τούρκοι, σαν Χρυσή Αυγή θα ζητήσουμε ονομαστική ψηφοφορία, για να δει ο λαός ποιοι είναι με το μέρος των Ελλήνων και ποιοι με τους εισβολείς.

 

Η πρόταση για νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών ήταν αναμενόμενη  από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αυτοί θα είναι και οι μελλοντικοί του ψηφοφόροι.
Ο επερχόμενος φόρος για την ακίνητη περιουσία και τα αγροτεμάχια, δεν υπάρχει ούτε στα πιο στυγνά κομμουνιστικά καθεστώτα, ούτε στην Β. Κορέα.
Τέλος, αναφέρθηκε στον χαμό του νεαρού πεζοναύτη στην πρόσφατη διακλαδική άσκηση των Ε.Δ. της χώρας και ζήτησε από τους παρευρισκομένους ενός λεπτού σιγή.

 

Τ.Ο. Σαλαμίνας
Λ. Φανερωμένης 3, 2ος όροφος
Δευτέρα & Πέμπτη 19:00-22:00
Τηλ.: 6986 724582, 210 4657087


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-nikaias-peramatos-salaminas#.UbXxPNLwmCg#ixzz2VpO405pj

Exit mobile version