Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΝΑΛΥΣΗ: Το φιάσκο της ΔΕΣΦΑ και η ανθελληνική φύση της τριμερούς συγκυβερνήσεως

!samaras466863221__article

Το έχουμε πει πολλές φορές και το επαναλαμβάνουμε: Σκοπός του μνημονίου και της τριμερούς συγκυβερνήσεως δεν είναι η «βιωσιμότητα του χρέους», οι «διαρθρωτικές αλλαγές», η «εξυγίανση του δημόσιου τομέα» ή οι οποιεσδήποτε άλλες αρλούμπες έχουν κατά καιρούς εφεύρει ώστε να εξαπατούν τον Ελληνικό Λαό. Ο μοναδικός σκοπός τους είναι η φτωχοποίηση των Ελλήνων και η παράδοση της χώρας μας στα αμερικανοσιωνιστικά συμφέροντα. Προσοχή σε αυτό το σημείο: Στα αμερικανοσιωνιστικά συμφέροντα, όχι σε ό,τι κι ό,τι συμφέροντα.

Θυμόμαστε την προ μηνών δήλωση του νυν υπουργού οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στο αμερικανικό δίκτυο CNN, όπου δήλωσε ότι δεν τον απασχολεί ποιος θα αγοράσει τις προς ιδιωτικοποίηση νευραλγικής σημασίας υποδομές που ξεπουλά οι συγκυβέρνηση, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι «ας μας αγοράσουν κι οι τούρκοι».Αυτή, βέβαια, η δήλωση φαίνεται πως απηχεί τις απόψεις των απάτριδων φιλελεύθερων, οι οποίοι θέτουν υπεράνω όλων το χρήμα. Είναι όμως δίκαιος αυτός ο χαρακτηρισμός για τον Στουρνάρα και γενικότερα για την τριμερή συγκυβέρνηση ή μήπως τα πράγματα είναι χειρότερα;

Είδαμε το φιάσκο με την υπόθεση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ. Τα σημερινά δημοσιεύματα λένε ότι υπάρχουν δημοσιογραφικές πληροφορίες για πιέσεις των αμερικανών και της Ε.Ε. προκειμένου να αποτραπεί η «έξοδος των Ρώσων» στην Μεσόγειο, πιέσεις στις οποίες ενέκυψε τελικώς η κυβέρνηση και οδήγησε στο φιάσκο. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκης Παπαγεωργίου, έκανε δηλώσεις χθες, από τις οποίες θα σας παραθέσουμε δύο σημαντικά σημεία:

1) «Είναι ευχάριστο το γεγονός της υποβολής προσφοράς από την Socar. Το Αζερμπαϊτζάν, θυμίζω, επέλεξε την Ελλάδα ως πρώτη χώρα της ΕΕ για την εξαγωγή φυσικού αερίου (σ.σ. μέσω αγωγού που περνά από την Τουρκία). Η προσφορά της Socar δίνει αυξημένες πιθανότητες για την κατασκευή του νέου αγωγού ΤΑΡ, που θα μεταφέρει τα κοιτάσματα του νεότευκτου κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ 2 στην ΕΕ.»

2) “Δεν είχαμε ενημέρωση από την Gazprom. Αυτό που γνωρίζουμε από υψηλά ιστάμενες ρωσικές πηγές είναι ότι προέβλεψε την επιβολή αυστηρών όρων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.”

Κοινώς ύστερα από πιέσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των αζέρων και των τούρκων, που παίζουν το γεωπολιτικό παιχνίδι των αμερικανοσιωνιστών στην ευρύτερη περιοχή, λειτουργώντας ως αποτρεπτικές δυνάμεις έναντι της Ρωσίας, η συγκυβέρνηση παραδίδει την Ελλάδα στους τούρκους. Ούτε καν συνεπείς με τον φιλελεύθερο οικουμενισμό τους δεν μπορούν, δηλαδή, να φανούν, θέτοντας σε ύψιστη προτεραιότητα τα συμφέροντα των αμερικανοσιωνιστών.

Ύστερα, λοιπόν, από το φιάσκο και την απόσυρση της προσφοράς της Gazprom αρχίζει επισήμως στα ΜΜΕ η περίοδος τρομοκρατίας του Ελληνικού Λαού, αφού προπαγανδίζεται καθημερινά και ανά ώρα η «μαύρη τρύπα στα έσοδα» που προέκυψε από αυτό το φιάσκο. Αυτό ώστε να προλειανθεί το έδαφος για μία κατά πολύ φτηνότερη πώληση αυτών των υποδομών στους αμερικανοσιωνιστές ή στους υποτακτικούς τους.

Γεωπολιτικώς αυτό θα σημάνει την καταβαράθρωση, για άλλη μία φορά, της Ελλάδος, αφού πλέον θα είναι ουραγός του ουραγού, για άλλη μία φορά και σε έναν ακόμα τομέα, αυτόν της ενέργειας. Αν οι τούρκοι και ο αζέροι είναι οι υπηρέτες των αμερικανοσιωνιστών στην περιοχή, η Ελλάδα θα καταστεί υπηρέτης του υπηρέτη, μειώνοντας ακόμα περισσότερο το γεωπολιτικό της ρόλο και συνεπώς την βαρύτητα των λόγων της.

Σημαίνει αυτό ότι θα προτιμούσαμε το ξεπούλημα αυτού του ευαίσθητου και σημαντικού τομέα του δημοσίου, στους Ρώσους και την Gazprom; Προφανώς και όχι, αφού πολλάκις και ανεπιφύλακτα έχουμε καταγγείλει το ξεπούλημα του δημοσίου τομέα και δη των νευραλγικών τομέων του σε ιδιωτικές εταιρίες και ξένα συμφέροντα. Η ΔΕΠΑ, η ΔΕΣΦΑ και όλοι οι άλλοι σημαντικοί οργανισμοί οφείλουν να μείνουν στον έλεγχο του Ελληνικού Κράτους με οποιοδήποτε τρόπο, αφού μόνο έτσι μπορούν να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της Ελλάδος.

Το πραγματικά ζητούμενο στην συγκεκριμένη είδηση είναι το να δειχτεί για άλλη μία φορά η εξάρτηση των κυβερνώντων μας από τον αμερικανικό παράγοντα, ο οποίος είναι φύσει και θέσει ανθελληνικός. Να δειχτεί για άλλη μία φορά ο ανθελληνικός ρόλο της τριμερούς συγκυβερνήσεων και των ΜΜΕ που παπαγαλίζουν τις ψεύτικες θέσεις της. Να φανεί εμφανώς το βρώμικο παιχνίδι που παίζουν στις πλάτες του Ελληνικού Λαού οι ταγοί και οι ουραγοί του καθεστώτος της κλεπτοκρατίας και του μνημονίου, είτε αυτοί λέγονται πολιτικοί, είτε λέγονται δημοσιογράφοι.

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/analush-to-fiasko-ths-desfa-kai-h-anthellhnikh-fush-ths-trimerous-sugkubern#.Ubh32flM_RM#ixzz2W0az3Ewm

Exit mobile version