Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μακροχρόνιες λίστες αναμονής για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή ενισχύουν την υπογεννητικότητα

oikogeneia

Η Ελλάδα του μνημονίου, εκτός από οικονομικό βιώνει παράλληλα και δημογραφικό μαρασμό. Η Χώρα μας έχει έναν από τα χαμηλότερα, εάν όχι το χαμηλότερο ποσοστό, γονιμότητας στην Ευρώπη. Αυτό το γεγονός αποτελεί πραγματικά μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τον Ελληνισμό. Το ποσοστό γονιμότητας στην Ελλάδα από το 2003 έως το 2008 ήταν περίπου 1,34. Εάν αυτός ο ρυθμός  γονιμότητας συνεχιστεί για πολλά έτη, το 2100 ο πληθυσμός των Ελλήνων θα είναι μόλις 2,5 εκατομμύρια. Το Ελληνικό κράτος αντί να ενθαρρύνει τα ημεδαπά ζευγάρια με πρόσθετες παροχές και με φορολογικές ελαφρύνσεις, ειδικά σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, με μια σειρά μέτρων, τους τιμωρεί. Ο αριθμός των εκτρώσεων, ιδίως σε έγγαμα ζευγάρια, τα οποία αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στον ερχομό ενός νέου μέλους στην οικογένεια, έχει αυξηθεί δραματικά. Αντίθετα, οι αλλοδαποί απολαμβάνουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη και περισσότερα προνόμια ακόμα και από τους Έλληνες.

Στην περίπτωση  της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, το Ελληνικό κράτος αντί να ενθαρρύνει τα νέα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας να προχωρήσουν στην διαδικασία, με μια σειρά χρονοβόρων και ψυχοφθόρων διαδικασιών έγκρισης και επιτροπών τα αποθαρρύνει. Η βουλευτής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Ελένη Ζαρούλια, πρώτη κατέθεσε στην Βουλή την υπ’ αριθμόν 11088/28-05-2013 Ερώτηση  για το εν λόγω θέμα. Η Βουλευτής τονίζει πως πρέπει να ελαττωθούν δραστικά οι διαδικασίες για την έγκριση και υλοποίηση της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής αυστηρώς σε όσα ημεδαπά ζευγάρια το επιθυμούν.

Η διαδικασία θα μπορούσε να απλοποιηθεί ως εξής: μετά την συμπλήρωση από τον παραπέμποντα ιατρό του ειδικού εντύπου  μέσω e – diagnosis, η εγκριτική απόφαση της αρμόδιας επιτροπής θα πρέπει να υποχρεώνει τον ΕΟΠΥΥ να χορηγήσει τα απαιτούμενα φάρμακα χωρίς άλλη διαδικασία. Σε περίπτωση που η πρώτη απόπειρα αποτύχει, δεν χρειάζεται άλλη διαδικασία για την επανάληψη της προσπάθειας, συμπεριλαμβανομένης της χορηγήσεως φαρμάκων, παρά η ιατρική υπεύθυνος βεβαίωση του ενεργήσαντος την ιατρική διαδικασία ιατρού. Η βεβαίωση θεωρείται από τον εκάστοτε  εν υπηρεσία πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής λαμβανομένης απλώς υπ’ όψιν της πρώτης αποφάσεως. Τυχόν επανεκτίμηση απαιτείται εάν αποτύχει και  η δεύτερη απόπειρα. Σκοπός είναι η ενθάρρυνση και όχι η ψυχική και σωματική ταλαιπωρία των Ελλήνων που επιθυμούν την απόκτηση τέκνου μέσω αυτής της διαδικασίας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/makrochronies-listes-anamonhs-gia-upobohthoumenh-anaparagwgh-enischuoun-thn#.UbmoaOfwmCg#ixzz2W5rqEqtP

Exit mobile version