Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στο απόλυτο μηδέν η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων

stolos__article

Η Ελλάδα οφείλει άμεσα να αντιληφθεί ότι η Τουρκία εδώ και πολλά χρόνια προσπαθεί και έχει επιτύχει να εξουδετερώσει την μόνη πραγματική απειλή που αισθάνεται από την χώρα μας, ήτοι την αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι Τούρκοι, σε αντίθεση  με εμάς, προετοιμάζονται και περιμένουν αντλώντας γνώση και μελετώντας τον Θουκυδίδη: «Ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμη του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι  του επιβάλλει η αδυναμία του». Ακόμη και ο πλέον αδαής περί αμυντικής πολιτικής κατανοεί ποιος στην διένεξη Ελλάδας-Τουρκίας είναι ο ισχυρός και ποιος ο ασθενής.

Σύμφωνα με την ρεαλιστική  θεώρηση των διεθνών σχέσεων τα κράτη είναι ορθολογικές οντότητες που μέσα σε μια κατάσταση αβεβαιότητας και ανταγωνισμού επιδιώκουν την επιβίωση και την κατοχύρωση της εθνικής τους ασφάλειας, την ανεξαρτησία τους και την βελτίωση της θέσης τους στο Διεθνές Σύστημα. Το μέσο για την επίτευξη της ασφάλειάς τους είναι η ισχύς και μάλιστα η στρατιωτική ισχύς. Μέσω της ισχύος τα κράτη αποσκοπούν στην ικανοποίηση του εθνικού συμφέροντος. Η ανάγκη εξυπηρέτησης του εθνικού συμφέροντος υποχρεώνει τα κράτη να υποβαθμίζουν το ρόλο του δικαίου και της ηθικής. Οι κανόνες που απορρέουν από την διπλωματία και τις διεθνείς σχέσεις εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των ισχυρών. Εμείς λοιπόν που δεν είμαστε ισχυροί αλλά θέλουμε να εξυπηρετήσουμε το εθνικό μας συμφέρον πρέπει να αυξήσουμε, να βελτιώσουμε  την στρατιωτική μας ισχύ.

Οι Τούρκοι, μελετώντας τον Θουκυδίδη και έχοντας την πείρα από την απώλεια της οθωμανικής τους αυτοκρατορίας, γνωρίζουν ότι διαθέτουν τουλάχιστον στο Αιγαίο την στρατιωτική ισχύ και περιμένουν με ανατολίτικη στωικότητα την ευκαιρία για να την εκμεταλλευτούν. Εμείς οι Έλληνες οφείλουμε να αντιληφθούμε πως οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν υπάρχει στη Τουρκία (Ισλαμιστές, Κεμαλιστές  κλπ.), η μόνη δύναμη που αντιλαμβάνεται και υπολογίζει ο Τούρκος είναι η δύναμη των όπλων. Εάν δεν επενδύσουμε στην δύναμη των όπλων για να περιορίσουμε την τουρκική επιθετικότητα τότε το θερμό επεισόδιο, η απώλεια εθνικού εδάφους είναι προ των πυλών. Ίσως να είναι ήδη πολύ αργά. Όσο κυνικό και αν ακούγεται η Τουρκία έχει αποκτήσει υπεροπλία σχεδόν σε όλους τους τομείς των Ενόπλων Δυνάμεων. Σίγουρα έχει αποκτήσει υπεροπλία στο Αιγαίο. Έχουμε φτάσει στο ντροπιαστικό σημείο να θεωρούμε τον διάπλου τουρκικών πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο και την παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου ως εκπαιδευτική δραστηριότητα του εχθρού. Έλεος προδότες πολιτικοί!

Από τα ανωτέρω συνάγεται το συμπέρασμα ότι είναι επιτακτική ανάγκη να επανέλθει σε αποτρεπτικό επίπεδο η ισχύς των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Η ισχύς αυτή δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει απολεσθεί. Έχουμε αναλύσει πρόσφατα τα επιτεύγματα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας και την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο.Αισθανόμαστε ντροπή, λύπη και οργή που το επαναλαμβάνουμε αλλά δυστυχώς οι προδότες πολιτικοί καλυπτόμενοι πίσω από την οικονομική κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν, αρνούνται πεισματικά, επιπόλαια αλλά κυρίως βάσει προδοτικού σχεδίου να αναβαθμίσουν την απαξιωμένη εθνική αμυντική μας βιομηχανία ώστε να μπορέσουμε σταδιακά να ανταγωνιστούμε αυτή των Τούρκων. Επίσης οι προδότες πολιτικοί περιορίζοντας δραστικά τις δαπάνες για την Άμυνα κάνουν ότι μπορούν για να ρίξουν το ηθικό του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και τα σχέδια της Νέας Δομής Δυνάμεων  αποτελούν «στάχτη στα μάτια» των Ελλήνων για δήθεν αναβάθμιση της στρατιωτικής μας ισχύος. Η Νέα Δομή Δυνάμεων δεν προσφέρει το παραμικρό στην υποβαθμισμένη αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας έναντι του εχθρού.

Αποτελεί εθνική ανάγκη η υποχρέωση και η απαίτηση για αναβάθμιση της εθνικής μας αμυντικής βιομηχανίας και η άμεση αύξηση των δαπανών για τις  Ένοπλες Δυνάμεις. Εάν δεν γίνουν άμεσα αυτά τα αυτονόητα θα συντελεσθεί εθνικό κακό που θα είναι μη αναστρέψιμο. Η Χρυσή Αυγή προειδοποιεί τους πολιτικούς ότι εάν απολεσθεί έστω και μία σπιθαμή εθνικού εδάφους θα έχουν να αντιμετωπίσουν ολόκληρο τον Ελληνικό λαό και την δικαιοσύνη!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-apotreptikh-ischus-twn-enoplwn-dunamewn-sto-apoluto-mhden#.UbmvJ-fwmCg#ixzz2W5zLVsu4

Exit mobile version