Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ευκολίες πληρωμής του ελλαδικού κράτους στο Ιράκ (!) την ώρα που ο Λαός πένεται

lefta_uparxoun_bouli__article

Την ίδια στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει τη «φοροεπιδρομή» σε μισθωτούς και συνταξιούχους, εμφανίζεται να επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία ακόμα και όταν είναι να εισπράξει οφειλές για τις οποίες μάλιστα έχει υπογραφεί επωφελής διμερής συμφωνία.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί το χρέος συνολικού ύψους 260 εκατ. ευρώ που οφείλει το Ιράκ στην Ελλάδα. Ένα χρέος το οποίο η χώρα μας αδυνατεί να εισπράξει, επειδή κανείς από τους αρμόδιους φορείς δεν είχε φέρει τη σχετική συμφωνία, προς κύρωση στη Βουλή μέχρι τη προηγούμενη εβδομάδα (4 Ιουνίου 2013). Μια συμφωνία, που ήδη από το 2008 έχει υπογραφεί και κατατέθηκε για κύρωση μετά από 5 χρόνια .

Από το προαναφερθέν ποσό, τα 127 εκατ. δολάρια αποτελούν το ποσό της κύριας οφειλής (το οποίο θα καταβληθεί σε 44 εξαμηνιαίες ισόποσες δόσεις αρχής γενομένης τον Μάρτιο του 2019) και τα 133 εκατ. δολάρια, τα ποσά των τόκων και των τόκων υπερηµερίας, τα οποία θα χαριστούν μετά την κύρωση της σύμβασης.

Θα πρέπει να επισημανθεί η αδικαιολόγητη αυτή κωλυσιεργία των αρμόδιων υπηρεσιών, η οποία στερεί από τη χώρα μας, εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που αυτή βίωσε μεταπολεμικά, τη δυνατότητα να προβεί στην εκχώρηση της ανωτέρω απαίτησης με σκοπό την πρόωρη εξόφλησή της. Αυτό έχει ως συνέπεια να επιτείνεται δραματικά η δεινή οικονομική θέση της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ (Ε.Α.Σ.),η οποία έχει σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομική κατάσταση των υπαλλήλων που απασχολεί η εν λόγω εταιρεία. Είναι προφανές ότι η διευθέτηση της προαναφερθείσας οικονομικής εκκρεμότητας θα προσέφερε βαθιά οικονομική ανάσα στην εταιρεία, διασφαλίζοντας τόσο τις θέσεις των εργαζομένων όσο και τα οικονομικά συμφέροντα του Δημοσίου.

Εκτός από το Ιράκ όμως, ευκολία αποπληρωμής παρέχεται και στην Αλβανία με την κύρωση της συγκεκριμένης σύμβασης. Δίνοντας την ευκαιρία στην Αλβανία να αποπληρώσει το χρέος της προς το Ελληνικό Δημόσιο, που ανέρχεται στα 41 εκατ. δολάρια σε 10 χρόνια. Τη στιγμή που οικονομικά στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφέρουν χαρακτηριστικά την αλματώδη ανάπτυξη της εν λόγω χώρας.

Οι δύο συμφωνίες δείχνουν για πολλοστή φορά το μέγεθος της δουλικότητας της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/eukolies-plhrwmhs-tou-elladikou-kratous-sto-irak-thn-wra-pou-o-laos-penetai#.UbsuivlM_RM#ixzz2WCcpUDBA

Exit mobile version