Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παίζουν κρυφτούλι Στουρνάρας και Σαμαράς για την εγγύηση και το “κούρεμα” των καταθέσεων

stoyrnar-samrar63__article

Στις 31 Μαρτίου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος δεν δίστασε να προβεί σε ωμή ανάμιξη στα εσωτερικά ζητήματα της Πατρίδας μας φερόμενος ως επικυρίαρχός της ζητώντας να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου, δήλωσε πως «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης νομιμοποιείται η επιβολή εισφοράς επί των καταθέσεων, ακόμη και των κάτω των 100.000 ευρώ». Όπως ήταν αναμενόμενο η δήλωση αυτή προκάλεσε αναστάτωση στην ελληνική κοινωνία, καθώς πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα έχουν πλέον οι δηλώσεις των δανειστών και των «εταίρων» παρά των εγχώριων ανδρείκελων του πολιτικού συστήματος (βλ. success story).

Για το ζήτημα ο Συναγωνιστής Αρτέμης Ματθαιόπουλος κατέθεσε λίγες ημέρες αργότερα την υπ΄ αριθμόν 9325-08/04/2013 ερώτηση, με την οποία ζητούσε από το Υπουργείο Οικονομικών να τοποθετηθεί σχετικά με τα αποθεματικά του Ταμείου Εγγυήσεως Καταθέσεων και Επενδύσεων που είναι-μεταξύ άλλων-επιφορτισμένο με την προστασία των καταθετών των ελληνικών τραπεζών μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ. Κάπως έτσι ξεκίνησε άλλη μία ιστορία κοινοβουλευτικής… συνέπειας με πρωταγωνιστές τους Υπουργούς της τριμερούς παρωδίας κυβέρνησης.

Προχώρησε επίσης και σε κατάθεση επίκαιρης ερώτησης για το εν λόγω μείζον ζήτημα στις 15 Μαΐου με ημερομηνία συζήτησης την 21 του ίδιου μήνα. Κατά την ημέρα συζήτησης ο Υπουργός δήλωσε κώλυμα και δεν προσήλθε για να απαντήσει. Ο Συναγωνιστής επανήλθε άλλες τρεις φορές (27-05, 04-06 και 11-06) στην ίδια ερώτηση, με τον Υπουργό να δηλώνει και αυτές τις φορές κώλυμα!

Αξίζει να σημειωθεί, προκειμένου να φανεί το μέγεθος της υποκρισίας των ξεπουλημένων ανδρείκελων της μνημονιακής συγκυβέρνησης και του φόβου τους να δεχθούν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο των Συναγωνιστών μας, πως ο Υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας έδωσε σήμερα κανονικά το παρόν στη σημερινή διαδικασία και απήντησε σε επίκαιρη ερώτηση του Mr Alexis, αποδεικνύοντας ποιος στριμώχνει την κυβέρνηση και ποιανού οι ερωτήσεις είναι αφορμή για… ενδοσυστημικούς θεατρινισμούς.

Ο Συναγωνιστής Αρτέμης Ματθαιόπουλος θα επανέλθει με επανακατάθεση της επίκαιρης ερώτησης μέχρι να φιλοτιμηθεί ο κ. Στουρνάρας και να απαντήσει για το ενδεχόμενο “κουρέματος” των ελληνικών καταθέσεων

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sfurizeikleftika-h-kubernhsh-gia-thn-egguhsh-twn-katathesewn-ews-100.000-eu#.UbtfQ_lM_RM#ixzz2WDTAESSt

Exit mobile version