Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Πύργου, Αλεξανδρουπόλεως, Καβάλας, Κομοτηνής

alex3__article

Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 και με άσχημες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε  ενημερωτική δράση στο χωριό Λουτρά, του Δήμου Αλεξανδρούπολης. 

Η ομάδα των Συναγωνιστών, ξεκίνησε στις 19:30 από τα γραφεία της Τοπικής μας. Στις 20:00 άρχισε η διανομή εφημερίδων και ενημερωτικών φυλλαδίων. Συνοδεύονταν επίσης από φωτοτυπίες με το Κοινοβουλευτικό Έργο των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, καθώς και τις ερωτήσεις που αφορούσαν άμεσα τον Νομό Έβρου, όπως το θέμα με τις καλύβες στο Δέλτα του Έβρου, τα προβλήματα των βαμβακοπαραγωγών και άλλες εξίσου σημαντικές.

Η ενημερωτική δράση κράτησε περίπου δύο ώρες, κατά την οποία διανεμήθηκαν πόρτα-πόρτα και σχεδόν σ’ όλα τα σπίτια του χωριού εκατοντάδες εφημερίδες και φυλλάδια.

Η άφιξη του Κλιμακίου, έγινε το θέμα συζήτησης σε όλους, ταράζοντας ευχάριστα την ησυχία του χωριού. Το Κλιμάκιο των Συναγωνιστών πέρασε απ’ όλα τα μαγαζιά και. οι περισσότεροι κάτοικοι με τους οποίους μιλήσαμε, μας ενθάρρυναν να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά και να διώξουμε το σάπιο σύστημα των πολιτικάντηδων, για να μπορέσει να ανασάνει ξανά η Πατρίδα μας. Η δράση ολοκληρώθηκε στις 22:30  με την επιστροφή των Συναγωνιστών στα γραφεία της Τ.Ο. Αλεξανδρούπολης.

T.O. Αλεξανδρουπόλεως
Μαζαράκη 34 -1ος όροφος
Τετάρτη 19.00 – 22.00
Τηλ. 6947 179504, 25510 53353

Τ. Ο. Κομοτηνής: Ομιλία με θέμα «Αγωνιστικότητα και Σταθερότητα Σκοπού»

Απόγευμα Τετάρτης, 12 Ιουνίου 2013, στα γραφεία της Τ. Ο. Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ομιλία του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, Συναγωνιστή Νικολάου Νταή, με θέμα: «Αγωνιστικότητα και Σταθερότητα Σκοπού», παρουσία πολλών φίλων και υποστηρικτών του Κινήματος.

 

Τον κύριο ομιλητή της ημέρας, στα πλαίσια των συνεχών ιδεολογικών και ιστορικών θεμάτων, παρουσίασε και προλόγισε ο Γραμματέας της Τ. Ο. Κομοτηνής, Συναγωνιστής Νικόλαος Τσουμαρέλης.

 

Ο Συναγωνιστής Νταής, ξεκίνησε  με μια σύντομη αναφορά στα πρώτα χρόνια της πολιτικής του δράσης και στην πολύ δύσκολη δεκαετία του 1980. Αναφερόμενος σ’ όλη την πορεία του στο Κίνημα, έκανε λόγο για τις αμέτρητες θυσίες που απαιτήθηκαν και για τις μοναδικές φιλίες που ανέπτυξε με εκείνους τους λίγους Συναγωνιστές, που επέδειξαν ανάλογη σταθερότητα και πίστη στον Αγώνα σε βάθος χρόνου.. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Χρυσαυγίτης σημαίνει αγνότητα» και τόνισε πως ο Χρυσαυγίτης αποτελεί υπόδειγμα αυταπάρνησης και πίστης στον Σκοπό, πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες και ατομικό όφελος.

 

Ο πραγματικός μαχητής της Εθνικιστικής Ιδέας, ανέφερε ο Συναγωνιστής Νταής, οφείλει να επιδεικνύει μακροχρόνια και πεισματική σταθερότητα προς τον Σκοπό και Αγωνιστικότητα μέχρι την Τελική Νίκη του Ελληνικού Ιδεώδες. Σ’ αυτό το σημείο μίλησε με συγκίνηση για το μοναδικό παράδειγμα Αγωνιστή, του Αρχηγού μας Νικόλαου Μιχαλολιάκου, ο οποίος αποτέλεσε και συνεχίζει, ακόμη και σήμερα μετά από 30 χρόνια, να αποτελεί το φωτεινότερο παράδειγμα, τον Οδηγό και Δάσκαλό μας!

 

Με την ολοκλήρωση του κυρίως θέματος της ομιλίας του, ο Συναγωνιστής αναφέρθηκε σε ορισμένα θέματα της επικαιρότητας, όπως το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ. και στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στους παρευρισκομένους φίλους και Συναγωνιστές, να θέσουν ερωτήσεις. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση και η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την απαγγελία του Εθνικού μας Ύμνου και του Ύμνου του Κινήματος.

 

Τ.Ο. Κομοτηνής
Σοφοκλέους Κομνηνού 2, 4ος όροφος
Τετάρτη 18.00 – 21.00
Τηλ.: 6983 516178, 6983 504758

 

Η Χρυσή Αυγή Ηλείας τίμησε τους πεσόντες Λεχαινών

Την Κυριακή 9 Ιουνίου το πρωί, στα Λεχαινά Ηλείας συναγωνιστές από την Τ.Ο Πύργου και του Πυρήνα Αμαλιάδας, τέλεσαν έπειτα από 35 χρόνια, μνημόσυνο για τους Έλληνες πεσόντες Λεχαινών της  8ης  Ιουνίου 1948  από τους κομουνιστές και τα τάγματα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.  Η συγκινητική παρουσία συγγενών των πεσόντων καθώς και η ομιλία του συναγωνιστή Κώστα Νικήτα για το χρονικό της εισβολής των συμμοριτών στην πόλη των Λεχαινών εκείνο το πρωινό της 8ης Ιουνίου του 1948 ζωντάνεψε μνήμες στους παρευρισκόμενους, αλλά συγχρόνως έδωσε το θάρρος σε εμάς τους νεότερους να σκεφτούμε ότι η κοινωνία δεν έχει εκφυλιστεί τελείως, αλλά υπάρχουν υγιείς άνθρωποι, οι οποίοι δεν ξεχνούν! Στεφάνι στο μνημείο πεσόντων κατέθεσε για την Τ.Ο. Πύργου ο συναγωνιστής Νίκος Κρέσπης ενώ για τον Πυρήνα Αμαλιάδας ο συναγωνιστής  Παύλος Καλφαγιάν. Στο τέλος σε στάση προσοχής οι συναγωνιστές  έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και έδωσαν την υπόσχεση πως κάθε χρόνο θα βρίσκονται εκεί και θα τιμούν τους  Ηρωες!

 

Στη συνέχεια οι συναγωνιστές επισκέφτηκαν το Δ.Δ. Γλύφας  και την περιοχή Λιμανάκι όπου αντικατέστησαν φθαρμένη Ελληνική σημαία, καθώς και την κεντρική πλατεία του χωριού και συγκεκριμένα το Μνημείο  Ελλήνων πεσόντων Μικράς Ασίας όπου με έκπληξη αντίκρισαν και εκεί φθαρμένη και αντικατέστησαν την Ελληνική σημαία ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο. Η δράση συνεχίστηκε και στα Δ.Δ. Αρκούδι και Λυγιά όπου στη θέα και μόνον των Ελληνικών σημαιών που κρατούσαν οι συναγωνιστές, ο ενθουσιασμός των κατοίκων ήταν εμφανέστατος και εκδηλώθηκε με αμέτρητα θετικά σχόλια. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι η μόνη ελπίδα για την απελευθέρωση της Πατρίδας.

 

Τ.Ο. Πύργου
Αγ. Γεωργίου και Υψηλάντου
Τετάρτη 10:00-13:00, Πέμπτη και Σάββατο 19:00-21:00

 

Τ. Ο. Καβάλας: Ομιλία για την λασπολογία του συστήματος εναντίον της Χρυσής Αυγής

 

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013, στα γραφεία της Τ. Ο. Καβάλας, διεξήχθη η προγραμματισμένη ομιλία του μέλους του Κινήματος, Συναγωνιστή Δημητρίου Μιμίδη, με θέμα: «Η λασπολογία του συστήματος εναντίον της Χρυσής Αυγής».

 

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Γραμματέας της Τ. Ο. Καβάλας, Συναγωνιστής Δημήτριος Βογιατζής, ο οποίος στη σύντομη εισήγησή του αναφέρθηκε στην παρέμβαση του ανεκδιήγητου Δημάρχου Καβάλας σε τελετή αποκαλυπτηρίων μνημείου της Ποντιακής Γενοκτονίας στις Κρηνίδες, διακόπτοντας τον ομιλητή και υπερασπιζόμενος τις ανιστόρητες και προσβλητικές θέσεις της Ρεπούση.

 

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Συναγωνιστής Μιμίδης, ο οποίος ξεκίνησε με μια γενική αναφορά στα ιστορικά και ιδεολογικά σοφίσματα, των οποίων μετέρχονται οι κήνσορες της  έγκριτης δημοσιογραφίας, που δεν φείδονται παράλογων και ανιστόρητων γενικεύσεων, με στόχο τη δημιουργία κλίματος σύγχυσης και  αποπροσανατολισμού του ελληνικού λαού.

 

Αναφερόμενος σ’ ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ασκούμενης κριτικής εναντίον μας από τους αστέρες της κατεστημένης δημοσιογραφικής χαμαιτυπείας και της μεταπολιτευτικής παραπληγικής διανόησης,  στηλίτευσε την τήρηση δύο μέτρων και δύο σταθμών ως προς την Χρυσή Αυγή, καθώς και την μονόπλευρη αρνητική παρουσίαση οποιασδήποτε δραστηριότητας του Κινήματός μας.

 

Στη συνέχεια ο Συναγωνιστής αναφέρθηκε με παραδείγματα σε ορισμένα κρίσιμα θέματα πολιτικής φιλοσοφίας, των οποίων κάνει πολύ συχνή χρήση η ντόπια ψευτοδιανόηση, διαστρεβλώνοντας κάθε έννοια Λογικής στην προσπάθεια να «ενοχληθούν» τα ιστορικά αντανακλαστικά του λαού μας.

 

Ανέφερε συγκεκριμένα ιστορικά δεδομένα, τα οποία σκοπίμως η καθεστωτική ενημέρωση και προπαγάνδα αποκρύπτει, μιας και σε διαφορετική περίπτωση θα τινάζονταν στον αέρα όλο το σαθρό οικοδόμημα της ψευτοδημοκρατίας, των τοκογλύφων και των δήθεν ευαίσθητων ανθρωπιστών της αριστεράς.

 

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με πολλές ερωτήσεις. Τέλος, άπαντες σε στάση προσοχής απήγγειλαν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.

 

Τ.Ο. Καβάλας
Δαγκλή 10, 5ος όροφος
Τρίτη και Σάββατο: 18.30-21.30
Τηλ. 6931 087003, 2510 220706

 
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-purgou-alejandroupolews-kabalas-komothnhs#.Ub8UpflM_RM#ixzz2WTuyp3fD

Exit mobile version