Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ίσα και σας πιστέψαμε… Θολώνει τα νερά ο ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία με ΔΗΜΑΡ

tsipra-koyvel__article

Αν για κάποιους ισχύει ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, για κάποιους άλλους ισχύει ότι η πολιτική είναι η τέχνη της εξαπάτησης και των ψευδών δηλώσεων. Ειδικά η εγχώρια πολιτική σκηνή βρίθει τέτοιων παραδειγμάτων σε καθημερινή βάση. Ο κοινοβο(υ)λευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας πρόσφατα σε ραδιοφωνικό σταθμό και απαντώντας στην ερώτηση αν θα μπορούσε το κόμμα του να συνεργαστεί με τη ΔΗΜΑΡ είπε τα εξής: «Δεν υπάρχει περίπτωση, νομίζω, συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ, οι διαφωνίες μας είναι τεράστιες. Η ΔΗΜΑΡ διαχειρίζεται μία μνημονιακή κατεύθυνση, συμβάλλει με την κυβερνητική της παρουσία στο να εφαρμόζεται η μνημονιακή λεηλασία της χώρας. Επομένως, δεν υπάρχει δυνατότητα προγραμματικών συγκλίσεων με τη ΔΗΜΑΡ.»

Όλη η ουσία των δηλώσεων Λαφαζάνη βρίσκεται στη λέξη «νομίζω». Τουτέστιν, «δεν είμαι σίγουρος», «πιθανολογώ», «υποθέτω». Δεκαετίες μεταπολιτευτικής κοινοβο(υ)λευτικής ζωής έχουν αποδείξει άπειρες περιπτώσεις όπου το «νομίζω» ήταν η λέξη (και κυρίως η έννοια) κλειδί, προκειμένου να ανατραπούν προηγηθείσες δηλώσεις και να ανατραπούν διάφορες πολιτικές. Με αυτό το σκεπτικό πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι δηλώσεις Λαφαζάνη. Συν τοις άλλοις, δεν ταιριάζει το να μιλά για «προβλήματα συνεργασίας» ένας άνθρωπος ο οποίος συμμετέχει σ’ ένα συνονθύλευμα όπου όλοι διαφωνούν μεταξύ τους, αλλά συνεργάζονται γιατί η πείνα για την εξουσία και το τι αυτή προσφέρει είναι μεγάλη.

Ο ίδιος ως εκπρόσωπος του «αριστερού ρεύματος» διαφωνεί σ’ όλα με τον Τσίπρα, συνεχίζει όμως να βρίσκεται στο ίδιο πολιτικό μαγαζάκι με τον mr. Alexis. Γιατί, λοιπόν, να μην τα βρουν και με τον Κουβέλη; Στο κάτω-κάτω της γραφής σάρκα από την σάρκα τους είναι ο κυρ-Φανούρης, καθώς προέρχεται κι αυτός από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και βεβαίως, για να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο την κατάσταση, ας προσέξει ο «οργισμένος αριστερός» τι θα απαντήσει στο ενδεχόμενο ερώτησης για συνεργασία με τη ΝΔ μετεκλογικά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο «φαιός κίνδυνος» της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Η λέξη «νομίζω» θα του είναι και πάλι απαραίτητη, ειδικά σ΄ αυτή την περίπτωση!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/isa-kai-sas-pistepsame-tholwnei-ta-nera-o-suriza-gia-sunergasia-me-dhmar#.UccBkvlM_RM#ixzz2X34RYqma

Exit mobile version