Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Πιερίας, Πειραιά, Κομοτηνής, Καβάλας

ΕΛΑΜ

Την Τρίτη 18-06-2013 στα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιώς πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση βιβλίου του μέλους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Λάρνακας, Συναγωνιστή Ιωάννου Σωτήρη με τίτλο: ”Στη γη των ονείρων”.  Τον λόγο αρχικά πήρε έταιρος Συναγωνιστής, επίσης μέλος του Ε.ΛΑ.Μ, ο οποίος αφού προλόγισε τον νέο συγγραφέα και το περιεχόμενο του βιβλίου, συνέχισε με μια σύντομη αναφορά στα πολιτικά τεκταινόμενα στην Κύπρο και τον αγώνα που δίνουν οι Κύπριοι αδερφοί μας ενάντια στο διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο και τον συνεχή επεκτατισμό των τούρκων.  Στη συνέχεια ο συγγραφέας μίλησε για το έργο του, ένα ιστορικό μυθιστόρημα, μέσα από τις σελίδες του οποίου ζωντανεύει το έπος του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της EOKA καθώς και όλων των αγώνων που έχουν δώσει οι απανταχού Έλληνες για την πραγμάτωση των ιδεωδών της φυλής μας.  Ο Συναγωνιστής στον πρόλογο του αφιερώνει το έργο του ”..στους αγέννητους που η μοίρα τους προσμένει να γεννηθούν Έλληνες. Σε αυτούς που ο αδιάκοπος μας αγώνας αποτελεί το δικό τους κόσμο….Στους νεκρούς που η μνήμη τους θα παραμείνει αιώνια στο διηνεκές της ιστορίας και η φλόγα της αγωνιστικότητας τους περνάει από γενιά σε γενιά….”.  Με αφορμή αυτή την παρουσίαση επισημάνθηκε για άλλη μια φορά ότι εμείς οι Χρυσαυγίτες και οι τα αδέρφια μας οι συναγωνιστές του Ε.ΛΑ.Μ θα είμαστε αιώνια πρωτοπόροι στους Εθνικούς αγώνες και θα τιμάμε πάντα όλους όσους πολέμησαν για την Πατρίδα.  Εμπρός μας, βαδίζουν οι ήρωες και οι μάρτυρες του Μεγάλου μας Έθνους. Και πίσω μας, ακολουθούν χαμογελώντας και κραδαίνοντας τα ξίφη τους, οι Αγέννητοι και οι Νεκροί. Μετά την εκδήλωση ακολούθησε συζήτηση και σχολιασμός από τους φίλους και υποστηρικτές του Κινήματος μας και στη λήξη, άπαντες στάθηκαν σε στάση προσοχής και ψάλλαμε υπερήφανα τον Ύμνο εις την Ελευθερία και τον Ύμνο της Χρυσής Αυγής.

Τ.Ο. Πειραιά
Καραΐσκου 111 (7ο όροφος)
Τρίτη & Παρασκευή: 19:00-22:00
Τηλ. 210 4172693, 6980 745805

Πιερία: Ενημερωτική δράση σε Παραλία Κατερίνης και Ολυμπιακή Ακτή

Πολυπληθές κλιμάκιο Συναγωνιστών της Τ.Ο. Πιερίας πραγματοποίησε την Τετάρτη 19-06-2013 πολύωρη βραδινή ενημερωτική δράση με διανομή εκατοντάδων φυλλαδίων και άλλου ενημερωτικού υλικού του Κινήματός μας στην Παραλία Κατερίνης και στην Ολυμπιακή ακτή.  Η υποδοχή του κόσμου ήταν θερμότατη και το ενδιαφέρον για το ενημερωτικό υλικό πολύ μεγάλο. Πολλοί έσπευσαν να προμηθευτούν φυλλάδια του Κινήματός μας, δίνοντας στους Συναγωνιστές κουράγιο και δύναμη για τη συνέχιση του Αγώνα για Εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη.  Μέχρι την τελική Νίκη!

 

Τ.Ο. Πιερίας
Δραγούμη 1 και Ειρήνης
Κυριακή 19:00 – 22:00
Τηλ. 6970-881184

 

Τ.Ο. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: Ομιλία με θέμα «Τα Παρχάρια»

 

Στα πλαίσια των τακτικών ενημερώσεων που πραγματοποιεί η Τ.Ο. Κομοτηνής κάθε Τετάρτη προς τους φίλους και υποστηρικτές του Κινήματος, στις 19-06-2013 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τοπικής, ομιλία από τη Συναγωνίστρια Γεωργία Τσουρνακάκη, με θέμα «Τα Παρχάρια».

 

Έπειτα από μια σύντομη ενημέρωση από τον Γραμματέα της Τ.Ο. Κομοτηνής, Συναγωνιστή Νίκο Τσουμαρέλη, για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν το Κίνημά μας, τον λόγο έδωσε στη Συναγωνίστρια Τσουρνακάκη. Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, μετέφερε νοερά το ακροατήριο σε απάνεμα ορεινά βοσκοτόπια, με γάργαρα παγωμένα νερά, με τσομπάνους και παρχαρομάνες που δεν είχαν στιγμή ξεκούρασης, σε καθαρούς ξάστερους ουρανούς, αλλά και σε ασταμάτητες βροχές και πυκνή ομίχλη. Σε αγρίμια και σε λύκους που απειλούσαν τα κοπάδια, αλλά και σε παρχαρόπουλα,  που συνέχιζαν ένα πανάρχαιο έθιμο, όπου γυρνώντας από καλύβα σε καλύβα τραγουδούσαν και έψελναν με τη συνοδεία της λύρας άσματα σαν κάλαντα.

 

Στη συνέχεια η ομιλήτρια αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε ο απόδημος Ποντιακός Ελληνισμός να επαναφέρει στην καθημερινότητά του ήθη, έθιμα και συνήθειες που είχαν στην Αλύτρωτη Πατρίδα.  Προσαρμόστηκαν στις επικρατούσες συνθήκες ζωής της νέας τους Πατρίδα, για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά η ανάπτυξη της τεχνολογίας επέφερε έντονη αλλοτρίωση. Παρ’ όλα αυτά, ο Ποντιακός Ελληνισμός  προσπαθεί να αναβιώσει τα έθιμα και να μεταδώσει στις επόμενες γενιές ένα κομμάτι του πλούσιου Ποντιακού πολιτισμού.

 

Κλείνοντας την ομιλία η Συναγωνίστρια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα Παρχάρια στην ουσία είναι τρόπος ζωής που σε μεταφέρει στο παρελθόν, στη χαμένη σου Πατρίδα. Μπορεί σε ορισμένους από εμάς να μην τρέχει στις φλέβες μας αίμα ποντιακό, αλλά είμαστε Έλληνες και ως Έλληνες οφείλουμε να διαφυλάξουμε τις παραδόσεις μας, τις Ελληνικές παραδόσεις».

 

Μετά το πέρας της ομιλίας η συνάντηση έκλεισε, με την απαγγελία  του Εθνικού Ύμνου και του Ύμνου του Κινήματος.

 

Τ.Ο. Κομοτηνής
Σοφοκλέους Κομνηνού 2, 4ος όροφος
Τετάρτη 18.00 – 21.00
Τηλ.: 6983 516178, 6983 504758

 

Τ. Ο. Καβάλας: Ομιλία με θέμα: «Εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Καβάλας»

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013, στα γραφεία της Τ. Ο. Καβάλας, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ομιλία του Συναγωνιστή Νικόλαου Καψαλίδη, με θέμα «Εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Καβάλας».
Πρώτος τον λόγο πήρε ο Γραμματέας της Τ. Ο. Καβάλας, Συναγωνιστής Δημήτριος Βογιατζής, ο οποίος στη σύντομη εισήγησή του αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα θέματα από την πολιτική επικαιρότητα και ιδιαίτερα στο ενδεχόμενο να ανακοινωθούν εκλογές, μετά από την συνάντηση της Πέμπτης 20 Ιουνίου, των πολιτικών αρχηγών της τρικομματικής συγκυβέρνησης. Στη συνέχεια έκανε λόγο για την απόλυτη ετοιμότητα του Κινήματός μας σε κάθε ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών. Επίσης, αναφέρθηκε και στις χαλκευμένες δημοσκοπήσεις που κάνουν την εμφάνισή τους τον τελευταίο καιρό, με στόχο να δημιουργήσουν κλίμα αρνητικό, αποκρύπτοντας τα πρέποντα στη Χρυσή Αυγή ποσοστά.

 

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Συναγωνιστής Καψαλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στην τουρκική κατοχή της πόλης μας για 526 χρόνια, όπως και στη σύντομη βουλγαρική κατοχή που αν και είχε διάρκεια μόλις 8 μήνες, ήταν η χειρότερη.

 

Το κύριο μέρος της ομιλίας του Συναγωνιστή εστιάστηκε στα γεγονότα των τελευταίων ημερών πριν την απελευθέρωση της πόλης, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη. Με τεχνάσματα κατάφερε να ξεγελάσει τους βούλγαρους και να τους εξαναγκάσει να εγκαταλείψουν την πόλη, τη στιγμή που ο Ελληνικός Στρατός βρισκόταν ακόμη στον ποταμό Στρυμόνα. Το κατόρθωμα του Κουντουριώτη φαντάζει ακόμη πιο μεγάλο, αν σκεφτεί κανείς πως εκτός των κανονιών που διέθεταν τα πλοία του, δεν είχε άλλα όπλα, ούτε μετέφερε ένοπλα πεζοπόρα τμήματα.

 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Συναγωνιστής Καψαλίδης, αναφέρθηκε στους πανηγυρισμούς που έγιναν για την απελευθέρωση της Καβάλας. Ακολούθησε συζήτηση και η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την απαγγελία του Εθνικού Ύμνου και του Ύμνου του Κινήματος.

 

Τ.Ο. Καβάλας
Δαγκλή 10, 5ος όροφος
Τρίτη και Σάββατο: 18.30-21.30
Τηλ. 6931 087003, 2510 220706

 
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-pierias-peiraia-komothnhs-kabalas#.UccIPPlM_RM#ixzz2X3HOqTTg

Exit mobile version