Παρά τις εξονυχιστικές έρευνες που έκαναν δεκάδες αστυνομικοί μέσα και έξω από το χωριό Φιλοθέη στη Δωρίδα, ένας πολίτης ήταν αυτός που ανακάλυψε στην άκρη κεντρικού δρόμου, το τυφέκιο τύπου G3 που είχαν εγκαταλείψει οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων το οποίο είχαν αρπάξει στο Δίστομο μετά τη δολοφονία του άτυχου υπαρχιφύλακα Γιώργου Ανδριτσόπουλου.
Μέσα στο μπλε Ford Focus με το οποίο διέφυγαν οι βαρυποινίτες εκτός από το G3, υπήρχαν τα αλεξίσφαιρα των αστυνομικών, τα υπηρεσιακά τους πιστόλια και ένα αυτόματο ΜΡ-5 τα οποία δεν έχουν βρεθεί ακόμη. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να καταλάβουν για ποιο λόγο «ξεφορτώθηκαν» το G3 οι πολύ καλά εκπαιδευμένοι δραπέτες, το άφησαν λόγω του μεγέθους του προτιμώντας τα μικρότερα όπλα που έτσι κι αλλιώς έχουν ή το παράτησαν αυτοί ή κάποιος συνεργός τους για τον αποπροσανατολισμό των ερευνών.
Από την μέρα της απόδρασης των έντεκα αλβανών κακοποιών, οι αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν μόλις τρεις από αυτούς. Η δράση των αλβανών δραπετών ήταν έντονη σε διάφορους νομούς (Κόρινθο, Φθιώτιδα, Αθήνα, Λάρισα και Τρίκαλα) όμως οι κακοποιοί, όσο καλά και αν γνώριζαν τις περιοχές αυτές, δε θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα εάν δεν είχαν συνεργούς δηλαδή άτομα να τους βοηθούν και να τους κρύβουν σε κάθε τους κίνηση. Αυτό φάνηκε από την μέρα που δραπέτευσαν μάλιστα έχει γίνει πολύς λόγος για τους δραπέτες κάτι που δεν ισχύει και για την οργανωμένη ομάδα που έφερε εις πέρας την αποστολή απελευθέρωσης των κακοποιών.
Ο τρόπος με τον οποίο έδρασε η ομάδα αυτή, που προσέβαλε την εξωτερική φρουρά των φυλακών στα Τρίκαλα, ήταν άψογα οργανωμένος και σχεδιασμένος με στρατιωτική συνέπεια ως προς τη σύλληψη και την εκτέλεση του σχεδίου. Χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα σημεία προσέγγισης. Οι «εισβολείς» ήταν προετοιμασμένοι ψυχολογικά και υλικοτεχνικά να αντιμετωπίσουν επί 45 λεπτά τα πυρά των φρουρών έως ότου θα κατάφερναν να αποδράσουν οι κρατούμενοι που ήθελαν. Επισημαίνουμε ότι είχαν άριστη γνώση στην χρήση ατομικού οπλισμού και εκρηκτικών. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιήθηκαν εννέα χειροβομβίδες εκ των οποίων εξερράγησαν οι επτά. Οι άλλες δύο δεν έσκασαν αν κι είχαν αφαιρεθεί οι περόνες τους, πιθανότατα λόγω παλαιότητας. Γίνεται μάλιστα προσπάθεια να εντοπισθεί η προέλευσή τους για να διαπιστωθεί αν προέρχονται ή όχι από το στρατιωτικό υλικό που είχε αφαιρεθεί από αποθήκες του αλβανικού στρατού το 1997. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να συμμετείχαν στην επιχείρηση πρόσωπα που παλαιότερα είχαν εμπλακεί σε παραστρατιωτικές οργανώσεις οι οποίες έδρασαν στο Κοσσυφοπέδιο και έπαιξαν ρόλο στην αποσταθεροποίηση των Σκοπίων με αφορμή εθνοτικές διαφορές.
Οι αλβανικές παραστρατιωτικές ομάδες και η δράση τους δεν είναι κάτι καινούριο. Το ενδιαφέρον, όμως είναι οι ποικίλες διασυνδέσεις που έχουν αναπτύξει και συνεχίζουν να αναπτύσσουν όλες αυτές οι ομάδες που κινούνται μέσα στο σύγχρονο ασαφές πλαίσιο «αλβανικός εθνικισμός-οργανωμένο έγκλημα-τρομοκρατία-αντιεξουσιαστές». Το κουβάρι αν και είναι πολύ μπερδεμένο, είναι υπαρκτό. Ο παράνομος οπλισμός που εισάγουν στην Ελλάδα κυκλώματα που φέρονται να καθοδηγούνται από αλβανούς κακοποιούς δεν αξιοποιείται μόνο για ενέργειες του κοινού ποινικού δικαίου. Είναι πολύ πιθανό να βρισκόμαστε προ ενός σκοτεινού σχεδίου για την ανοικοδόμηση της «μεγάλης αλβανίας» με στρατιωτικό μοχλό την ουτσεκάδικη μαφία και το οργανωμένο έγκλημα των αλβανών να έχει ρόλο προάγγελου και να αποτελεί τον βασικό πυλώνα υλοποίησης των επεκτατικών σχεδίων τους.
Η εντεινόμενη δράση των αλβανών παραστρατιωτικών και εγκληματιών χτυπούν καμπανάκι κινδύνου για εξελίξεις που θα πρέπει να προληφθούν και η Ελλάδα πρέπει να λάβει άμεσα τα μέτρα της για να μη βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/stratos-adistaktwn-outsekadwn-alwnizei-sthn-ellada#.Ucf_UvlM_RM#ixzz2X7SuZwBh