Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δώρο της κυβέρνησης στους τραπεζίτες το νέο πλάνο για την ανακεφαλαιοποίηση

trapezitesn__article

Ένα αναπάντεχο δώρο φαίνεται πως έλαβαν οι τραπεζίτες με το πλάνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που κατέστρωσε η κυβέρνηση παρέα με τους πιστωτές. Έτσι τουλάχιστον αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «New York Times» στο σχετικό ρεπορτάζ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα το νέο πλάνο προβλέπει ότι οι καινούργιες μετοχές των τραπεζών θα δίνουν δωρεάν εγγυήσεις στους αγοραστές, που θα τους επιτρέπουν να αγοράσουν περισσότερες μετοχές σε προκαθορισμένη τιμή. Σημειωτέον δε ότι η εν λόγω ρύθμιση δεν αποκλείει τους ήδη μετόχους των τραπεζών, που οδήγησαν στην ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης, την οποία πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι τραπεζίτες μπορούν να κερδοσκοπήσουν ελεύθερα και δωρεάν με τα ασφάλιστρα που τους παρέχει η κυβέρνηση, όπως και να «παίξουν» ελεύθερα με τις τιμές των μετοχών, των τραπεζών που οι ίδιοι χρεοκόπησαν με τις πρακτικές, για να το θέσουμε κόσμια, κακοδιαχείρησης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα η τιμή αγοράς όλων των διαθέσιμων σήμερα τραπεζικών εγγυήσεων ανέρχεται σε 1,7 δισ. ευρώ, δηλαδή 4 ή 5 φορές πάνω από την τιμή στην οποία ξεπουλήθηκε η ΔΕΣΦΑ, δίνοντας την ευκαιρία στους τραπεζίτες να κερδοσκοπήσουν με έπαθλο δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό λειτουργεί και ως ουσιαστική επιβράβευση για τους τραπεζίτες των οποίων την «κακοδιαχείριση» πληρώνουν κυριολεκτικά με αίμα οι Έλληνες φορολογούμενοι. Ταυτοχρόνως όμως δημιουργεί και ένα σκανδαλώδη συνειρμό, αφού η κυβέρνηση ξεπουλά τις υποδομές της χώρας έναντι πινακίου φακής, ενώ την ίδια ώρα δίνει δώρο στους τραπεζίτες πολύ περισσότερα. Όλα αυτά κάνουν πιο επίκαιρη από ποτέ την πάγια θέση της Χρυσής Αυγής για τον τραπεζικό τομέα, την οποία και παραθέτουμε:

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ – Απαιτείται άμεση εξυγίανση του τραπεζικού μας συστήματος. Η Χρυσή Αυγή στοχεύει στην εθνικοποίηση των τραπεζικών ιδρυμάτων που έχουν λάβει κεφαλαιακή ενίσχυση με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Είναι θλιβερό να πληρώνει ο ελληνικός λαός για την ανακεφαλαιοποίηση των ιδιωτικών τραπεζών. Είναι απαράδεκτο, τα χρήματα που λαμβάνουν οι τραπεζίτες από την τρόικα να μετατρέπονται σε δημόσιο χρέος, χωρίς το κράτος να λαμβάνει ως αντίτιμο την πλειοψηφία των μετοχών τους. Παράλληλα, με την εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος απαιτείται η συγχώνευση των χρεοκοπημένων ιδιωτικών τραπεζών σε μία ισχυρή εθνική τράπεζα, η οποία θα επιδοτήσει την πρωτογενή παραγωγή. Επίσης, το εθνικό κράτος οφείλει να επιβάλει διαγραφή των τραπεζικών χρεών των ελληνικών οικογενειών με κοινωνικά κριτήρια και ελάφρυνση των χαμηλών οικονομικά στρωμάτων από τα δυσβάσταχτα βάρη των τοκογλυφικών δανείων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/dwro-ths-kubernhshs-stous-trapezites-to-neo-plano-gia-thn-anakefalaiopoihsh#.UctMjPlM_RM#ixzz2XM6meKfe

Exit mobile version