Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

17,6% η Χρυσή Αυγή στον Δήμο Κορινθίων – Αυτά είναι τα πραγματικά ποσοστά!

korinthos-marc-mesa

Εδώ και λίγο καιρό, ιδιαίτερα μετά την εκτρωματική συγκυβέρνηση ΝΔ με ΠΑΣΟΚ, έχουν αρχίσει να διαρρέουν τα πραγματικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Είναι πια κοινή παραδοχή πως ο Λαϊκός Σύνδεσμος έχει ξεφύγει με ανοδικές τάσεις από την τρίτη θέση και τα διψήφια ποσοστά που του δίνουν εδώ και 9 μήνες ΟΛΕΣ οι δημοσκοπήσεις. Οι Έλληνες Εθνικιστές έχουν εδραιωθεί στην συνείδηση του Λαού και διεκδικούν την δεύτερη θέση με ποσοστά που αγγίζουν το 20%.

Όπως παραδέχτηκαν πρόσφατα οι ΤασιόπουλοςΜανδραβέλης και Νικολακόπουλος η Χρυσή Αυγή δεν είναι συγκυριακό φαινόμενο, αλλά είναι η ανερχόμενη πολιτική δύναμη στον τόπο. Σε συνέχεια της δημοσκόπησης για τον Δήμο Τριπόλεως, η Marc δημοσιοποίησε την έρευνά της για τον Δήμο Κορινθίων. Στην εν λόγω δημοσκόπηση η Χρυσή Αυγή καταλαμβάνει ποσοστό 17,6% σε κοντινή απόσταση από τον Σύριζα που λαμβάνει 23,1% και την Νέα Δημοκρατία με 28,4%.

Σε αυτήν την δημοσκόπηση που διεξήχθη σε μια επαρχιακή πόλη όπως η Κόρινθος πρέπει να ληφθούν υπόψη δυο παράγοντες: 1) Η πόλη δεν μαστίζεται τόσο από την ανεργία και την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών όσο τα μεγάλα αστικά κέντρα και 2) Υπάρχει ο παράγοντας της κρυφής ψήφου. Αρκετοί Έλληνες πολίτες λόγω του συνεχιζόμενου επικοινωνιακού πολέμου λάσπης διστάζουν να δηλώσουν πως θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, ιδιαίτερα σε μια κλειστή κοινωνία όπως η Κόρινθος.

Το συμπέρασμα από ακόμα μία δημοσκόπηση – που έτσι κι αλλιώς δεν τις υπολογίζουμε – είναι ένα: Το Εθνικιστικό ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/marc-dhmoskophsh#.Uc7VvPlM_RM#ixzz2Xbn6GG4r

Exit mobile version