Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Βόμβα από τρόικα για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ με νέες μειώσεις!

oaee_vroutsis

Οι δανειστές ζητούν από την συγκυβέρνηση μέτρα 1 δισ. ευρώ – Έρχεται μείωση συντάξεων του OAEE

Βόμβα ρίχνει στις συντάξεις το μανιφέστο με τις νέες απαιτήσεις που προβάλλει η τρόικα για να κλείσει η διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη με την κυβέρνηση ως προς τα μέτρα που είναι σε εκκρεμότητα και απορρέουν από τη μέχρι τώρα πορεία του Μνημονίου. Στο ντοκουμέντο με τις απαιτήσεις των δανειστών που παρουσιάζει ο «Τύπος της Κυριακής», αποκαλύπτεται ότι η τρόικα έχει θέσει ως προαπαιτούμενο μέτρο την επιβολή εισφοράς στους ελεύθερους επαγγελματίες για να καλυφθεί η τρύπα των 600 εκατομμυρίων ευρώ στον ΟΑΕΕ.

Για πρώτη φορά στις μέχρι τώρα συζητήσεις αποκαλύπτεται ότι ζητά να προσδιοριστούν και άλλα μέτρα που θα αντισταθμίσουν τις καθυστερήσεις και τις αποκλίσεις που καταγράφονται στη συλλογή αλλά και στις απώλειες εσόδων από φόρους, από ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και από άλλες δράσεις που δεν έχουν προχωρήσει ή δεν έχουν αποδώσει το αναμενόμενο αποτέλεσμα, όπως η αποτροπή δαπάνης λόγω της αύξησης των ορίων ηλικίας, αλλά και η αποτυχία της είσπραξης 770 εκατομμυρίων ευρώ από την αύξηση του πλαφόν αποδοχών επί των οποίων επιβάλλονται σε εισφορές.

Ήδη ανασύρεται από το συρτάρι η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για τη μείωση των νέων συντάξεων του ΟΑΕΕ από το 2014. Και αυτό γιατί οι αποκλίσεις που επικαλούνται οι δανειστές ξεπερνούν τα 450 εκατομμύρια ευρώ, πέραν των 600 εκατομμυρίων ευρώ που είναι η τρύπα του ΟΑΕΕ. Συγκεκριμένα επισημαίνεται πως η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να προσδιορίσει τα μέτρα που θα αντισταθμίσουν τις απώλειες εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και την υστέρηση που παρουσιάζουν τα έσοδα που είχαν υπολογιστεί από την αύξηση του ορίου αποδοχών επί των οποίων επιβάλλονται οι ασφαλιστικές κρατήσεις.

Το επικίνδυνο σπιράλ ελλειμμάτων οδηγεί σε νέες μειώσεις συντάξεων. Και όλα αυτά, όταν οι ασφαλισμένοι στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) καλούνται να πληρώνουν εισφορές που ξεκινούν από 245 ευρώ το μήνα και φθάνουν τα 605,64 ευρώ, για να λάβουν μετά από 35 ή και 40 χρόνια “δουλείας” τελικά μια πενιχρή μέση σύνταξη που δεν θα υπερβαίνει τα 851 ευρώ.

Οι τοκογλύφοι φέρνουν νέα μέτρα και στοχεύουν στη γιγάντωση της ανεργίας, την εκτίναξη του χρέους και τη διάλυση της οικονομίας μας. Τελικός τους σκοπός η εκποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας, που θα έχει μετατραπεί σε ερείπια. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/nea-bomba-apo-troika-gia-tis-suntajeis-tou-oaee-me-nees-meiwseis#.UdHRXvlM_RM#ixzz2Xp1NssM2

Exit mobile version